ילד נכה

  • נכות לילד.
    שושי | 27/03/2009 17:29

    ערב טוב, יש לי ילד בן 7 חודשים אשר סובל מPKU (הפרעה מטבולית תורשתית) מבקורי האחרון במרפאה שמטפלת בו- בביה"ח שיבא תל השומר נתגלה לי כי ניתן לקבל גימלה עבור הילד . כל חודש הנו עוקבים אחרי התפתחותו במכון להתפתחות הילד בתה"ש המעקבים כוללים - פיזוטרפיה,אבחון קוגנטיבי-פסיכולוגי,רופאה,אבחון נירולוגי. מידי שבוע אנו מבצעים בדיקות דם לילד אשר נשלחים לבדיקה במעבדות תה"ש.ומידי רבעון הילד מגיע להיבדק במחלקה לפנילקטונוריה בביה"ח. בדיקות שנשלחו מאז הלידה מחייבות בטפסי 17 כמו כן בדיקות שנשלחות לחו"ל. האם הילד עומד בתנאי בקשת הגימלה ?(קראתי את התנאים אך עדיים לא ברור לי האם מתאים). באם כן,האם ניתן לקבל הגימלה רטרו מהיום שנולד - היום בו התגלה המחלה . לתשובתכם אודה.

    • ילד נכה
      גילה | 27/03/2009 18:07

      תבדקי אם הוא מתאים לסעיפים בטיפול רפואי מיוחד לילד נכה, והגישו את התביעה. ניתן לקבל עד שנה אחורנית. מצורפים הסעיפים של טיפול רפואי מיוחד המזכים בקצבת ילד נכה: ילד בן 91 ימים עד 18 שנים, הזקוק לטיפול רפואי מיוחד – ילד שמקבל טיפולים רפואיים בשל מחלה כרונית קשה, בתדירות שנקבעה בתקנות. רשימת הטיפולים ותדירותם: 1. ילד הזקוק פעם בחודש לפחות, לעירוי של אחד מאלה: דם, מוצרי דם, תחליפי דם, תכשירים נוגדי זיהום. 2. ילד המקבל טיפול קבוע בדיאליזה או הזקוק באופן קבוע (פעמיים ביום לפחות) לצינתור שלפוחית השתן. 3. ילד המקבל טיפול אימונוסופרסיבי קבוע יומיומי לאחר השתלת איבר או מח עצם, והכל לתקופה שלא תעלה על שנה ממועד ההשתלה. 4. ילד הזקוק פעם בחודש לפחות לעירוי של תכשירים ציטוטוקסיים או המקבל טיפול בקרינה מייננת לפני או אחרי כריתה כירורגית של גידול ממאיר, והכל במשך כל תקופת הטיפול כאמור, ובחצי השנה שלאחריה, וכן בתקופה שבה סובל הילד ממחלה משנית קבועה וקשה, שנוצרה מטיפול כאמור. 5. ילד הזקוק להזנה תוך ורידית או להזנה בזונדה טיפתית, או שכל האכלה שלו נמשכת שעה אחת לפחות, והכל בשל ליקוי גופני חמור. 6. ילד המקבל טיפול בחמצן ברוב שעות היממה, או שקיימת טרכאוסטומיה. 7. ילד הזקוק באופן קבוע, במשך חצי שנה לפחות, לשלושה מבין אלה: א. טיפול באינהלציות או במשאפים (פעמיים ביום לפחות). ב. טיפול יומיומי באנטיביוטיקה או בקרדיוטונים או במשתנים או בנוגדי פרכוסים או באימונוסופרסיה. ג. פיזיותרפיה יומיומית, בשל ליקוי גופני, לפי הוראת רופא. ד. מעקב במרפאת מומחים (תת–התמחות מתאימה למחלתו הכרונית של הילד), פעם אחת לפחות, בתקופה האמורה. ה. אשפוז בבית חולים, בשל ליקוי גופני, למעט אשפוז בחדר מיון. לעניין זה, "אשפוז" - אשפוז במשך 30 ימים לפחות בחצי השנה שקדמה להגשת התביעה ובכל חצי השנה שלאחריה. ו. החלפת תחבושות וטיפול מקומי פעמיים ביום לפחות, או שימוש בחליפת לחץ, כאשר השטח הפגוע הוא חמישית משטח הגוף לפחות. ז.השגחה מתמדת. 8. ילד הזקוק לטיפול והשגחה, בשל שבירות עצמות פתולוגית או בשל דלקות כרוניות קשות בעצמות, שבעטיין חל איסור לבצע טיפול פיזיותרפי או טיפול שיקומי אחר. 9. ילד אשר על פי הוראת רופא, זקוק לבדיקות דם שלא ניתן לבצען בבית, בתכיפות של פעם בשבוע במשך חצי שנה לפחות. 10. ילד אשר מנהל השירותים הרפואיים במוסד או רופא ילדים בכיר, שהמנהל האמור מינהו לעניין זה, קבע כי הוא זקוק לטיפול מיוחד, בשל מחלה או תסמונת נדירות וקשות (מקרה 1 ל- 100,000), במידה המטילה עומס כבד ביותר.

    • ילד נכה
      אורנה | 28/03/2009 23:30

      מעבר למידע המופיע באתר ביטוח לאומי בנושא,אין לנו כאן סמכות רפואית היכולה לענות לשאלתך. תוכלי להגיש תביעה כמפורט להלן: את התביעה לגמלה יגיש ההורה שהילד נמצא עמו. אם הילד אינו נמצא עם הוריו, יגיש את התביעה האפוטרופוס של הילד או מי שמחזיק בו בפועל. התביעה תוגש בסניף המוסד לביטוח לאומי הסמוך למקום מגוריו של הילד,בטופס תביעת גמלת לילד נכה. אל התביעה יש לצרף את המסמכים האלה: 1. תעודות רפואיות וסיכומי מחלה, הכוללים מועדי תחילת המחלה והטיפולים. 2. אישור מהגן על ביקור בגן ילדים או על לימודים מבית הספר שהילד לומד בו. 3. אישור על "טיפול התפתחותי" ממנהל המכון שבו ניתן הטיפול (אם הילד אינו לומד ועוד לא מלאו לו 6 שנים - פרטים בתקנות או בסניפי המוסד). 4. אישור מהבנק או המחאה מבוטלת, המאשרים שאתה בעל החשבון, שבו אתה מבקש לקבל את הקצבה. בעת הגשת התביעה יש להציג תעודת זיהוי של הורי הילד או תעודת זיהוי של האפוטרופוס או של מי שמחזיק בילד. אלה הכללים לתשלום רטרואקטיבי: בעבור ילד הסובל מעיכוב התפתחותי - ניתן לשלם גמלה לתקופה רטרואקטיבית לכל היותר בעד 6 חודשים שקדמו להגשת התביעה. בעבור ילד התלוי בעזרת הזולת או הזקוק להשגחה מתמדת, או זקוק לטיפול רפואי מיוחד, וכן בעבור ילד עם ליקוי רפואי מיוחד שהוא אחד מאלה: תסמונת דאון, ירידה בשמיעה, ליקוי ראייה, אוטיזם או פסיכוזה ודומיהם - ניתן לשלם גמלה לתקופה רטרואקטיבית לכל היותר בעד 12 חודשים, שקדמו להגשת התביעה. בברכת בריאות ובהצלחה.