נכות - בדיקה מחדש

  • הילדה המודאגת לאמה-אורנה
    הילדה המודאגת לאמה | 11/03/2009 17:38

    הי אורנה מה שלומך?ראשית פורים שמח לכול מנהלי הפורום ולפורום כולו.אורנה אני מקוה שעדין את זוכרת אותי . מעדכנת אותך:אמא קיבלה אובדן כושר עבודה מלא 75% נכות.ונכות רפואית היא קיבלה 30% נפשית 15% על בעיות בכתף 20% על חולשה בגוף בצד שמאל עקב האירוע מוחי.{על הרפואי היא קיבלה קבוע ועל הנפשי היא קיבלה זמני עד ל 31.12.09 . היא מקבלת קיצבת נכות מלאה והולכת לאישפוז יום בבריאות הנפש. עכשיו אני לוקחת אותה לעשות בירורים אצל אורטופד על בעיות קשות שיש לה :על הברכיים על הגב התחתון ועל שורש כפות ידיים.פשוט אז שהגשנו את המסמכים לא היה מספיק חומר רפואי על זה ולכן בועדות לא דנו בבעיות אלה.ברגע שיהיה לנו את התשובות של הסיטי ומפוי עצמות וכמובן שהרופא יגיד שיש לה בעיות מה אני עושה? אשמח שתמשיכי לעזור לי כמו בעבר.בזכותך יש לנו את מה שקיבלנו כי לי אין שום מושג בדברים האלה. שוב פורים שמח מקווה שהיתחפשת למשהו .אוהבת אותך

    • נכות - בדיקה מחדש
      אורנה | 14/03/2009 06:32

      שלום לך הילדה המודאגת לאמהּ מי שנקבעה לו דרגת אי-כושר בשיעור של 75% לפחות, רשאי לבקש בדיקה מחדש של אחוז נכותו הרפואית בלבד, אם הוא עונה על התנאים האלה: 1. חלפו 12 חודשים מן הקביעה האחרונה של אחוז נכותו הרפואית. 2. רופא מוסמך מטעם הביטוח הלאומי קבע כי חלה החמרה במצבו הרפואי. 3. הוא אינו מאושפז במוסד. בצעו את כל הבדיקות הנדרשות,הכינו מסמכים רפואיים ועל אמך להיות בטיפול/מעקב במהלך השנה בקשר למגבלות ברגליים אותן ציינת, ותוכלו להגיש כעבור 12 חודשים מהיום שנקבע בהודעה שקבלתם את הבקשה לבדיקה מחדש. מאחלת בריאות טובה יותר לאמך וכל הכבוד לך על התמיכה בה ובסיוע.

      • הי אורנה
        הילדה המודאגת לאמה | 14/03/2009 17:50

        מה שלומך? ראשית תודה רבה. מה שאני מבינה מימך זה שב1.1.2010 שיהיה לה ועדה נוספת כי היא קיבלה על הנפשית זמני30% ועל הרפואי קבוע, אז נגיש את כל המסמכים שיהיה לנו?שיזמנו אותנו? תודה רבה רבה . מחכה לתשובתך.

        • בדיקה מחדש
          אורנה | 14/03/2009 18:44

          שבוע טוב לך, לקראת תום השנה(כחודשיים לפחות)שילחו את בקשתכם לבדיקה ע"י אורטופד,כך יזמנו אתכם ביחד/במקביל עם תום הזמניות. הזימון שתקבלו לינואר הוא רק עבור הנפשי. בהצלחה.

    • בנוסף...
      אורנה | 14/03/2009 06:33

      שמחה שיכולתי לסייע בידכן. בהצלחה.

      • לאורנה המקסימה
        הילדה המודאגת לאמה | 15/03/2009 13:46

        תודה רבה רבה על ההסבר. שיהיה לי עוד דברים לידע אותך אני יכתוב לך. רק אל תישכחי אותי. אוהבת.

    • רק לידע
      יוני | 14/03/2009 13:19

      מי שמקבל 75% אי כושר - הוא מקבל קצבת נכות מלאה. גם אם תעלו את אחוזי הנכות הרפואיים - הקיצבה לא תעלה יותר ולכן לא בטוח שיש בכלל טעם להתחיל את תהליך התביעה. מה שכן, כדאי לבדוק אם בנוסף לקצבת נכות, אמך תהיה גם זכאית לקבצת סעוד או ניידות.

      • קצבת נכות כללית
        אורנה | 14/03/2009 16:52

        שלום יוני, בהמשך לתשובתך,הריני להסב לתשומת לבך לתוספת קח"ן=קצבה חודשית נוספת המשולמת על פי אחוזי נכות כמפורט להלן: לנכים בעלי דרגת אי–כושר בשיעור של 75% או יותר שאינם שוהים במוסד, ואחוז נכותם הרפואית 50% לפחות, משולמת קצבה חודשית נוספת (ק.ח.ן) בסכום שנע בין 224 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ל - 331 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) , בהתאם לאחוז הנכות הרפואית שנקבעה להם. כמו כן,הוספת אחוזי נכות במידה והיא מקבלת לפחות 89.1% לצמיתות,תהיה זכאית לפטור ממס הכנסה: http://ozar.mof.gov.il/itc/blind.htm בברכה, אורנה.