דמי לידה

  • חישוב דמי לידה
    ורד | 10/03/2009 11:42

    שלום רב, עבדתי כ 9 חודשים ונאלצתי לצאת לשמירת הריון קיבלתי במשך 5 חודשים שמירה מביטוח לאומי בסך של 2515 ש"ח כל חודש. דמי לידה שולמו לי 6009 ש"ח. החישוב שלי לפי משכורת השמירה מגיע ל כ8200 ש"ח אך בביטוח לאומי נאמר לי כי בגלל שעבדתי 9 חודשים לא מגיע לי לפי 3 חודשים מלאים, התשובה שלהם לא ברורה לי ולכן אני מצרפת לכן את התשובה של ביטוח לאומי שנשלחה לי במייל אולי תוכלו להסביר לי יותר טוב, כי את השמירה כן קיבלתי לפי 3 חודשים מלאים. תשובת ביטוח לאומי: שלום רב, מאחר והינך עובדת רק 9 חודשים לפני הלידה הינך זכאית רק למחצית דמי הלידה – 49 יום, מאחר והיית בשמירת הריון נוספה תקופה זו לתקופת הכיסוי בדמי הלידה ולכן הבסיס לתשלום דמי הלידה הינו לפי הגמלה שקיבלת בשמירת ולא לפי שכרך.

    • דמי לידה
      אורנה | 10/03/2009 16:46

      שלום ורד, ראשית מזלטוב ללידה. דמי לידה מלאים=98 ימים משולמים למי שעבדה כמפורט להלן: דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע . היום הקובע=היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה השאלה עתה,האם יש לך תקופות עבודה נוספות באופן רציף/לא רציף לתקופה כמפורט מעלה? למי שעבדה 9 חודשים בלבד,תהיה זכאית למחצית דמי הלידה כמפורט. האם בסופו של דבר קבלת דמי לידה בעד 98 ימים? אם תשובתך חיובית, ותקופת שמירת העבודה נכללה במנין תקופת עבודתך, חישבו את שכרך על פי שיעור דמי שמירת ההריון שקבלת. אפשר לעשות חשבון פשוט לבדיקה: 8200/30*49=12,300 חישוב דמי לידה לפי מחצית דמי הלידה שצברת עבורה תקופת עבודה לפני שמירת ההריון. יתכן ובמקרה שלך,משתלם לך לקבל דמי לידה עבור 49 יום... נבדוק תחילה כיצד חישבו את גמלת שמירת ההריון שלך: שמירת הריון שיעור הקצבה: "שיעור הקצבה ליום יהיה בסכום הנמוך מבין שני הסכומים האלה: 1. הסכום הבסיסי מחולק ב-30 - 259.27 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) . 2. שכרה של האישה (החייב בדמי ביטוח) ברבע השנה שקדם להפסקת העבודה עקב שמירת ההיריון, מחולק ב–90. על הסכומים האלה משולמת תוספת יוקר ומנוכים דמי ביטוח לאומי, דמי ביטוח בריאות ומס הכנסה." לא ברור כיצד חישבו את שכרך לגמלת שמירת הריון אם שכרך היה 8200 ש"ח. לפי שכר זה צריך היה לשלם לך 273 ש"ח ביום,אבל בגלל מגבלת התשלום היו אמורים לחשב את שכרך לפי 257.27 ש"ח ביום. (בידקי בתלוש השכר שלך האם מופיע 8200 ש"ח הסכום לניכוי דמי ביטוח לאומי). אני מציעה לך לכתוב מכתב ערער לביטוח הלאומי, לגבי גובה גמלת שמירת ההריון שקבלת(שכן לצורך זה מספיקים 6 חודשי עבודה): "היא עובדת שכירה או עצמאית, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום קובע לשמירת היריון - היום שהפסיקה את עבודתה עקב שמירת ההיריון. "וגם על גובה דמי הלידה שקבלת. תוכלי לעשות זאת במייל כמפורט להלן או בפניה אישית דרך האתר כמפורט להלן: http://www.btl.gov.il/About/contact_us/Pages/default.aspx אשמח לשמוע את התשובה שתקבלי בסופו של דבר. בהצלחה.

      • לאורנה
        ורד | 11/03/2009 13:57

        קיבלתי שמירה כלחודש 2515 ש"ח לא 8200 ש"ח לפי החישוב שלי הייתי אמורה לקבל דמי לידה על סך8200 ש"ח ולא 6009 ש"ח כמו שקיבלתי . רציתי רק לקבל תשובה כמה הייתי אמורה לקבל???

        • שמירת הריון ודמי לידה
          אורנה | 11/03/2009 15:47

          ורד, תפני בדחיפות למוקד ביטוח לאומי 6050* הפועל בימים א-ה בשעות 8-17 לבירור החישוב מחדש. את צריכה את הקוד הסודי לצורך הבירור ויבדקו לך במקום את החישוב. הגימלה לשמירת הריון ששולמה לך אינה תואמת את שכרך ב-90 הימים שקדמו(אם אכן קבלת בכל חודש 8200 ש"ח ברוטו). צריך לתקן לך את התשלום לפי 259.27*30 לחודש=7718.1 לחודש שמירה מלא(8200*3=24,600/90= צ"ל ליום 273.33ש"ח,אך ההגבלה היא למקסימום 257.27 ש"ח ליום) בהתאם לכך ובהתאם להחלטה לשלם לך על פי שכרך בשמירת ההריון הבסיס לחישוב צריך להיות לפי גובה שמירת ההריון=7718.10 ש"ח לחודש. ט.ל.ח. חשוב שתדעי שהחישובים נעשים רק בביטוח הלאומי ואנו כאן פורום לסיוע שאינו קשור לביטוח הלאומי. פני בהקדם למוקד. בהצלחה.