ראה התייחסות הביטוח לאומי לשאלתך

  • מילואים תוך כדי דמי אבטלה
    אייל | 03/03/2009 18:05

    שלום, אם במהלך תקופת דמי האבטלה, זומנתי למילואים, האם אני "מפסיד" את ימי האבטלה במהלך המילואים? האם אני צריך לעדכן מישהו (לשכת התעסוקה, ביטוח לאומי)? תודה מראש אייל

    • ראה התייחסות הביטוח לאומי לשאלתך
      חיים רייזלר | 04/03/2009 02:45

      למקבל קצבאות נוספות במוסד מי שזכאי לדמי אבטלה בתקופת השירות במילואים, יקבל תגמולי מילואים לפחות בשיעור דמי האבטלה שהיו מגיעים לו אלמלא שירת במילואים. אין משולמים דמי אבטלה בעד תקופת השירות במילואים. מי שזכאי גם לתגמול מילואים וגם לדמי פגיעה בעבודה יבחר באחת משתי הקצבאות.

    • דמי האבטלה אינם מקוזזים בדמי המילואים
      אורן | 04/03/2009 07:06

      אך אינך מקבל פעמיים באותו חודש, פשוט נעצר מניין הימים שנוצלו והם חוזרים לאחר סיום תקופת המילואים באם אינך עובד. הרי לא מצפים ממך שתתייצב בלשכת התסוקה או שתחפש עבודה בזמן שאתה במילואים ולכן אין זה פוגע בתקפת האבטלה.