נכות

  • נכות ביד
    עינת | 28/02/2009 18:45

    לאחר שנה וחצי של כאבי מפרקי כפות הידיים , עברתי ניתו בשורש כף היד לכריתת ציסטה.התהליך לא הושלם משום שנמצאה דלקת מפרקים וברקמות והתחלתי טיפול רפואי המלוואה בסטרואידים ואנטי דלקתי.חזרתי לעבוד(בנקאית) לפי יכולתי למס' שעות מצומצם ולא מלא משום שיש הגבלה בתנועות המפרק וכאבים.האם אוכל לפנות לביטוח לאומי לתביעת נכות או הקטנת שעות העבודה? בת 30 עובדת 9 שנים.

    • נכות
      אורנה | 01/03/2009 10:29

      שלום עינת, פני לרופא תעסוקה לצורך קבלת הנחיות לגבי צימצום היקף המשרה בהתאם למגבלותייך. במקביל,תוכלי להגיש תביעה להכרה בנכות, ועלייך לציין בתביעה כל בעיה רפואית ממנה את סובלת בנוסף לאירוע שציינת אותו. קיראי את התנאים לזכאות לקצבה חודשית מלאה/חלקית בהתאם לנתונים שיקבעו לגבייך ונתוני השתכרותך=אבדן כושר עבודה: 1. נכה או עקרת בית נכה 2. נכות רפואית – רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או בשיעור של 40% לפחות במקרים שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות. לעקרת בית נכה – רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע לה נכות רפואית בשיעור של 50% לפחות. http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/הזכאים%20לקצבת%20נכות%20חודשית.aspx קיראי בחומר בנושא הנכות,מימין לקישור שהעברתי לך,בו תמצאי גם טפסים להורדה,או תוכלי לקחת בביטוח הלאומי. לשאלות נוספות אנו כאן. הוסיפי שאלות כתגובה לתשובתי,כדי שאקבל על כך הודעה ואוכל להשיב לך כשאהיה ליד המחשב. תרגישי טוב ובהצלחה.

      • נכות
        עינת | 02/03/2009 14:19

        תודה על התייחסותך המהירה. לפי הבנתי מן הכתוב. יש צורך במתן אישור הקטנת שעות העבודה לתקופה מינימלית של 90 יום לפני הגשת התביעה לביטוח לאומי...בימים אלו הפרשי השעות ייגבו מימי המחלה שלי? מה אם אין לי ימי מחלה נותרים? ושאלה נוספת - מעב למגבלה בתנועות בשורשי כפות הידיים , כמות התרופות החזקות שאני מקבלת למחלת המפרקים אשר מקטינה את רמת החיסון בגופי ומחלישה אותי באה בחשבון בוועדה? מודה לך מאד.

        • נכות
          אורנה | 02/03/2009 16:12

          שלום עינת, אינך צריכה ליזום דבר, שכן,יכולים באופן כללי לקבוע את הנכות עד 15 חודשים אחורה, למי שנפגע במועד לפני הגשת התביעה ולקבל תשלום עד 12 חודשים(עם 3 חודשי המתנה). במקרה שלך,יכולים לקבוע את אבדן כושר העבודה מיום צמצום שעות העבודה בפועל ולא מיום הגשת התביעה, כך,עד סיום תהליך הוועדות הרפואיות וסיכום התיק הרפואי,יחלפו לפחות 3-6 חודשים. שלושת חודשי ההמתנה יכנסו לתקופת המתנך לסיום הטיפול בתיק. לגבי השפעת הטיפולים הרפואיים, רצוי להביא מכתב בנפרד, לגבי תופעות הלוואי שיש לך כתוצאה מהתרופות, וסיכומי ביקור של רופאים שבדקו אותך בעקבות תלונתך על חולשה. ממליצה להבדק ע"י רומטולוג שיחווה את דעתו בפירוט לגבי הכאבים שיש לך ועל תופעות הלואי כתוצאה מהטיפול. את צריכה לציין בפניו את התשישות שלקית בה מאז הטיפול, המשפיע על התפקוד היומיומי שלך. בקשי שיבדוק/ישלול מחלות רקע אחרות הגורמות לתשישות. לציין בפניו שאת מתכוונת לתבוע נכות בביטוח הלאומי,כדי שההתיחסות תהיה בהתאם. בעיקרון,כפי שרשמתי לך עלייך לציין כל בעיה רפואית ממנה את סובלת כדי להגדיל את הסיכוי לקבלת האחוז המזכה בקצבה, בהצלחה.

          • נכות בידיים
            עינת | 25/03/2009 19:18

            שוב שלום. בהמשך לתכתובות קודמות.שאלתי העיקרית היא לאור העובדה שאינני מסוגלת לשוב למשרה מלאה עקב הכאבים בידיים, כתוצאה מציסטה פורצת שנמצאת בתוך העצם הראשית בשורש כף היד ובשתי הידיים ובנוסף אובחנתי כחולה בראומטואיד ארטריטיס שזה סוג של דלקת מפרקים וודאית. האם אוכל לפנות לביטוח לאומי על מנת לקבל השלמה לשכר שנפגע? שכן בתום ימי המחלה שלזכותי, השעות החסרות יירדו מהמשכורת . יש לי אישור מרופא תעסוקתי ל לא יותר מ 5 שעות עבודה ביום לשלושה חודשים , עד ביקורת חוזרת אצל פרופסור מומחה לראומטולוגיה. מודה מראש.

            • השלמת הכנסה או נכות כללית
              אורנה | 25/03/2009 19:37

              שלום עינת, בנוסף לבדיקת זכאותך לקצבת נכות(אבדן כושר עבודה של 50% לפחות), ניתן לבדוק השלמת הכנסה לשכרך,אך במקרה זה לוקחים בחשבון תנאים מקדימים כגון: *רכב משנתון ונפח כמפורט מטה. *העברת אישורי עו"ש של 3 חודשים אחרונים. *פיקדון כספי בסכום שאינו עולה על 30,732 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ליחיד ו- 46,098 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לזוג - לא ישפיע על הזכות להשלמת הכנסה. ועוד כמפורט באופן הגשת הקצבה. כל האמור לעיל יהיה בבדיקת הכנסתך והכנסת בן הזוג,מספר הנפשות לצורך בדיקת החישוב המזכה בהשלמת הכנסה כמפורט להלן: http://www.btl.gov.il/benefits/Income_support/Pages/סכומי%20הקצבה.aspx החישוב נעשה בהפחתת 570 ש"ח משכרך או 700 ש"ח מהכנסת שני בני הזוג,מהיתרה מחשבים 60% ואותה מפחיתים מהסכום לקצבה שמופיע בטור המתאים לנתונייך. תרגישי טוב ובהצלחה.