ליבי ליבי על חברתך העצה הטובה שאני יכול לתת לחברתך

  • זכאות לדמי אבטלה/הבטחת הכנסה/מזונות
    דחוף | 28/02/2009 00:18

    מתעניינת בשמה ובעבור חברה קרובה ויקרה ללבי:היא בתהליך גירושים קשה מנשוא ומתגוררת כעת בגפה בדירתם המשותפת - פרודה מבעלה המתעלל שעזב את הבית לפני כחודש ונטל 'משמורת זמנית' על 5 ילדיהם בכוח הזרוע ובקשריו הענפיו(והכל בשל מריבה על הבית המשותף שלהם..)וכיום חיה מן היד לפה ממש- בעיקר מהלוואות וצבירת חובות ענק!!!....כאשר קודם לכל המשבר היא עבדה במלא המרץ והיה לה רצף של עבודה כשנה(לאחריו תקופה מסוימת לא עבדה בכדי לטפל בילדיה ובכל הנושאים המשפטיים/הטכניים/הריגשיים וכדומה) כעת במצבה האקוטי לא רק שהיא אינה מקבלת מבעלה מזונות כדי מחייתה הבסיסית(המחויבים ע"פ חוק כל עוד הם אינם גרושים!)כי אם היא נדרשת לשלם את כל ההוצאות השוטפות עבור הדירה- רטרואקטיבי ולמפרע קרי: משכנתא, גז, מים וכדומה...אשר נפלו עליה...בהיותו מתנכר ומתנער מאחריותו וחובתו לשאת בהוצאות! שאלתי האם היא יכולה להגיש בקשה להשלמת הכנסה/מזונות מבעלה באמצעות המל"ל או להגיש תביעה לדמי אבטלה אף כי עבר שנה מאז סיימה לעבוד ולצבור שנה של עבודה ברצף?! לאן עליה לגשת באזור ירושלים בכדי להגיש את התביעה הנכונה ולמה היא בעצם זכאית מתוקף החוק??! מצפה לתשובה מהירהומקצועית- במהרה. חברה של אשה במצוקה קשה!

    • ליבי ליבי על חברתך העצה הטובה שאני יכול לתת לחברתך
      חיים רייזלר | 28/02/2009 17:05

      מאחר והיא כבר פתחה בהליך גירושים עליה להגיש תביעה להבטחת / השלמת הכנסה עד לברור נושא המזונות בבית הדין,עליה לדעת שבמצב זה היא זכאית להבטחה/השלמה באם היא עובדת וזאת רק באם שכרה אינו עולה על- 2,957 ש"ח כאשר גובה הקצבה הוא 1,729 ש"ח, בקשר להתעללות לשם כך יש משטרה ובתי משפט לעניני משפחה ובאם תאורך נכון גם קשריו הענפים של הבעל לא יועילו ובאם היא תרצה אף ילדיה יוחזרו לרשותה,בנושא הזכאות דמי מזונות בעתיד אני מציע לגבות זאת דרך ההוצאה לפועל וכך גם משכורתה או עבודתה לא יפגעו בגובה הקצבה שיקבע בבית המשפט וכמובן שרצוי ביחד עם הילדים שלך. להלן הקישור: http://www.btl.gov.il/benefits/Income_support/Pages/default.aspx בהצלחה.

      • תודה אך אבקש התיחסות מקצועית ורישמית בבקשה
        דחוף | 28/02/2009 23:02

        ותשובה דקדקנית לאור הנתונים שמסרתי ופירטתי... בעבורה... תודה ושבוע טוב

        • לצערי בתאורים את חזקה בהבנה לא נראה לי מצטער
          חיים רייזלר | 01/03/2009 00:13

          עשיתי נסיון להסביר לך אך כנראה לא הצלחתי אז אני מציע לך להעתיק מה שכתבתי ולהעביר לחברתך כי מעבר להבטחת הכנסה כרגע היא אינה זכאית לדבר עם כל האמפטיה,אגב לא מעניין את אף אחד בביטוח לאומי החובות שלה והתשלומים שלה מבחינתם שתפנה לבית המשפט. ובאם עדיין לא הבנת היא אינה זכאית לדמי אבטלה בגלל שסיימה לעבוד לפני שנה. יתכן ואת חברה טובה אך חוצפנית לא קטנה ולתשובה רשמית ומוסמכת שתגש לביטוח לאומי ושוב אני מציע לך לקרוא שוב את תשובתי הקודמת.

          • חיים, אינך מקור מוסמך בעבורי
            דחוף | 01/03/2009 01:41

            סלח לי אך לא ארד לרמתך הרדודה והנלוזה.... אורנה יקירה אשמח שתשיבי לי תשובה מוסמכת ומקצועית בעבור חברתי השרויה במצוקה קשה... תודה ושבוע טוב

            • לידיעתך במצבים כאלה כמו של חברתך / את ? אני פונה
              חיים רייזלר | 01/03/2009 22:52

              ישירות לביטוח לאומי למשרד הראשי ומזרז את ההליך בהתנדבות בגלל המצב הקשה,אך לאור התנהגותך אינך ראויה שאשקול לעשות, אז בסופו של דבר מי יצאה רדודה ונלוזה ומפסידנית, את !.תחשבי על זה!!! ואגב איני נפגע מפגועים,אך בשל טיפוסים שכמוך אשקול את פעילותי בפורום זה.

    • סיוע
      אורנה | 01/03/2009 10:03

      שלום לך הפונה, צר לי על התגובה שחיים רייזלר זכה לה, מאחר ואני פניתי עבורכם שיבדוק את המקרה ויסייע במענה. חיים רייזלר נתן תשובה מקיפה ומלאה במסגרת הסיוע למידע אותו אנו יכולים לתת. אם עדיין יש שאלות פתוחות, אתם מוזמנים לפנות לייעוץ אישי בראש הפורום ולציין שאתם מבקשים סיוע של עו"ד וההפניה היא מהפורום ע"י אורנה. מקווה שתמצאי את הדרך הנכונה לסיוע לחברתך. בהצלחה.