ניידות

  • קצבת ניידות
    אתי | 25/02/2009 20:13

    אני נכה עקב תאונת דרכים, ויש לי 82 אחוזי נכות. אמנם אני הולכת ללא כל אמצעי עזר, אבל אני סובלת מחוסר שיווי משקל חמור, וכדי להגיע למקום עבודתי, אני צריכה לנסוע במונית (כי נסיעה בתחבורה ציבורית מסכנת אותי). הבעייה היא שרוב המשכורת שלי מבוזבזת על מוניות. ביטוח לאומי נותן קצבת ניידות רק לבעלי רכב, ואילו לי אין רכב, וגם אין לי קרוב שיוכל להסיע אותי, לכן אני צריכה לממן אין סוף מוניות, כדי שאוכל להתנייד ממקום למקום. פניתי לגורמים שונים בבקשה לעזרה בתחום (שיאפשרו לי לקבלקצבת ניידות ללא רכב), אבל האנשים הבריאים ממש לא מתייחסים לבעיות של החלשים. מה עוד אפשר לעשות? תודה על ההתייחסות.

    • ניידות
      יוני | 25/02/2009 20:36

      יש גם קצבה לחסרי רכב, אבל קודם את צריכה לעבור וועדה לניידות במשרד הבריאות. מאתר ביטוח לאומי: קצבת ניידות חודשית - סכומי הקצבה לחסרי רכב מוגבל בניידות, הזכאי לקצבת חסר רכב כמפורט לעיל, זכאי לקצבה בסכום השווה לקצבת ניידות המשולמת למוגבל בניידות בעל רשיון נהיגה בר-תוקף, משתכר, שנקבעו לו 100% מוגבלות בניידות, והוא בעל רכב שנפח מנועו עד 1,800 סמ"ק. סכום הקצבה: 2,049 ש"ח (מעודכן לתאריך 1.7.08) סכום הקצבה נקבע על-פי המרכיבים האלה: המוגבל בניידות נוהג בעצמו או שאינו נוהג בעצמו. גודל הרכב שבבעלות המוגבל בניידות, אך לא יותר מגודל "הרכב הקובע" לגביו. שיעור המוגבלות בניידות. המוגבל בניידות משתכר או ש"אינו משתכר". מוגבל בניידות "משתכר" יהיה זכאי לקצבת ניידות כפולה מקצבתו של מי ש"אינו משתכר". המוגבל בניידות משרת בצבא בשירות חובה או בהתנדבות. המוגבל בניידות זכאי למתקן הרמה לכיסא גלגלים ברכב פרטי, והתקין אותו. המוגבל בניידות זכאי לרכב לאבזרים ורכש רכב כזה. לנוהג בעצמו - סכום הקצבה בקטגוריה זו נקבע גם על פי שווי האבזרים המיוחדים, שאושרו בידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים והותקנו ברכב

      • משתכר- הכוונת לקצבה או לשכר עבודה?
        שוש | 26/02/2009 12:16

        מה אם מי שאינו יכול לעבוד? מדוע הוא לא יהיה זכאי לקצבה כפולה?

        • ניידות
          יוני | 26/02/2009 12:48

          גם מי שלא עובד זכאי לקבת ניידות. בכל מקרה כדאי לעבור את הוועדה במשרד הבריאות הקרוב למקום המגורים.

    • ניידות לחסרי רכב
      סיגלית ש. עו"ד | 26/02/2009 13:57

      אתי, שלום רב! ראשית, כדי לדעת אם תהיה לך זכאות בניידות עליך להיבדק בלשכת הבריאות המחוזית. ורק אח"כ השלב הבא. בהנחה שאין לך רשיון נהיגה, והוועדה הרפואית של לשכת הבריאות קבעה לך 60% מוגבלות בניידות לפחות, תוכלי לקבל הטבות. (1) הלוואה לפטור ממסים (חלקיים) לרכב חדש (2) קצבה חודשית להחזקת רכב. לאו דווקא חדש. במקרה כזה תצטרכי שיהיה מי שינהג עבורך שעונה על הגדרת "מורשה נהיגה" בגדול, קרובי משפחה מדרגה ראשונה ומטפל. בהנחה שאת בעלת רישיון נהיגה תצטרכי מנימום 40% מוגבלות בניידות. קצבה לחסרי רכב - בהנחה שאינך מעוניינת להחזיק רכב או שאין מי שינהג עבורך, תצטרכי שיקבעו לך 80% לפחות מוגבלות בניידות ושהשתכרותך מעל כ- 1900 ש"ח בחודש. או: שייקבעו לך 100% מוגבלות בניידות. לפי תיאורך, כנראה מוגבלותך לא תגיע לשיעורים גבוהים 80% ומעלה ולכן ככל הנראה לא צהיי זכאית לקצבת ניידות למי שהוא חסר רכב. לא מדובר כאן, באי רצון לתת לך הטבות אלא ממגבלות הקבועות בהסכם הניידות.

      • תודה, אבל כן מדובר באי-רצון, כי
        אתי | 26/02/2009 18:22

        עברתי עוד וועדת ניידות, וקיבלתי 80 אחוזי נכות בניידות, ועדיין לא רוצים לתת לי קצבת ניידות. כנראה שאני צריכה קודם להינזק בעלותי לתחבורה ציבורית, ואז אולי אולי אולי ירצו בטובתי.

        • קצבת חסר רכב - ניידות
          סיגלית ש. עו"ד | 26/02/2009 21:11

          אם נקבעו לך 80% בניידות (לא בנכות) וביטוח לאומי לא עירער על הקביעה, או שעירער ונדחה. אזי: התנאים לקצבת חסר רכב - אופציה 1: אינך מקבלת גמלת נכות כללית. את משתכרת לפחות רבע מהשכר הממוצע במשק (כ- 1900 ש"ח בחודש) ואת מעל 18.אינני יודעת אם כל תנאי חלופה זו מתקיימים אצלך. התנאים לאופציה 2: את מקבלת שר"מ, אמוגבלותך בניידות 100% או שהינך זקוקה לכסא גלגלים ומשתמשת בו. נראה שחלופה זו לא מתקיימת אצלך. אופציה 3: שוהה במוסד, אין מימון מקופה ציבורית חהוצאות ניידות, 100% מוגבלות בניידות או הזדקקות לכסא גלגלים, יציאה ברכב מנעי 6 פעמצים בחודש לחות מחצרי המוסד. גם חלופה זו לא מתקיימת אצלך ולכן אינך זכאית. נראה לי, כי אינך עונה על תנאי הזכאות. אלא אם כן אני טועה לגבי חלופה ראשונה. בדקי את עצמך וראי את מתקיימים לגבייך תנאי הזכאות של חלופה 1. בהצלחה.

          • תשובה
            אתי | 27/02/2009 07:37

            כן. זו הבעיה. אני לא מוכנה לוותר על קצבת הנכות, שאני כן מקבלת, אבל זה לא סותר את העובדה, שאני כן זקוקה לצורך קיום חיים סדירים גם לקצבת הניידות. דורשים ממני לוותר על קצבת הנכות, כדי לקבל קצבת ניידות, וזה, לדעתי, חוק אכזזרי, שייתכן רק במדינה שאוזני האנשים הבריאים אטומות לסיבלם של החלשים.

            • ניידות
              יוני | 27/02/2009 07:58

              אם לא יסתדר עם ניידות, אולי תנסי לתבוע שר"ם. אם את רק מקבלת קצבת נכות כללית את זכאית לתבוע גם לקצבת שר"ם, אפילו חמישים אחוז בקצבת שר"ם.

              • שר"מ
                אתי | 27/02/2009 12:52

                אבל איזה קריטריונים צריכים להיות, כדי לקבל שר"מ?

                • תנאים
                  יוני | 28/02/2009 17:22

                  שר"מ מי שמקבל נכות כללית אבל לא מקבל ניידות יכול להגיש בקשה לקצבת שר"מ

                  • עוד על שר"מ
                    יוני | 28/02/2009 17:24

                    זכאות לשר"מ