נכות כללית

  • קיצבת אבטלה - התפטרות עקב מחלה
    רענן | 25/02/2009 13:56

    עקב ניתוח לב קבע רופא תעסוקתי 100% אובדן כושר עבודה לתקופה של חצי שנה בשלב זה, ונאמר שגם אחרי החלמה מלאה בעתיד יקבעו כנראה לפחות 20% נכות ושלא ניתן יהא לחזור לעבודה הקודמת.(עבודה פיסית בענף המתכת.) מאחר ואין יתרת ימי מחלה נפסק תשלום המשכורת מחודש ינואר ואין כלל מקורות הכנסה. האם אפשרי / כדאי להתפטר עקב ההחמרה במצב הבריאותי ולהיות מוכר כמובטל - כך שאוכל לקבל קיצבת אבטלה??

    • נכות כללית
      אורנה | 28/02/2009 20:13

      הגש בהקדם תביעה להכרה בנכות. לגבי התקופה בה אושפזת,נותחת והיית בחופשת מחלה(אם מדובר בתקופה ללא תשלום),בהתאם לקביעת הוועדה הרפואית בביטוח הלאומי להכרה בנכותך,לאחר 90 ימי המתנה תוכל לקבל תשלום קצבת נכות. אם חזרה לעבודתך מצמצמת את שכרך לפחות ב-50% וכן כושרך לעבוד,ישנה אפשרות לתשלום קצבה חלקית או מלאה אם שכרך אינו עולה על 1982 ש"ח. בעת הגשת התביעה,עליך לציין כל בעיה רפואית ממנה אתה סובל וצרף מסמכים רפואיים(לדוגמא יתר לחץ דם,כולסטרול,אורולוגיה,אורטופדיה וכדומה). כל סעיף רפואי מקנה אחוזי נכות שכן הסף לקביעת אחוזי נכות הוא: "2. נכות רפואית – רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע למבוטח נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות; או בשיעור של 40% לפחות במקרים שלאחד הליקויים נקבעה נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות. לעקרת בית נכה – רופא מטעם הביטוח הלאומי קבע לה נכות רפואית בשיעור של 50% לפחות. 3. דרגת אי-כושר– פקיד התביעות של הביטוח הלאומי קבע שהמבוטח/ת איבדו 50% לפחות מכושרם להשתכר או לתפקד במשק בית." http://www.btl.gov.il/BENEFITS/DISABILITY/Pages/הזכאים%20לקצבת%20נכות%20חודשית.aspx לגבי דמי אבטלה, לא מומלץ להתפטר אם תוכל לעבוד עבודה חלקית קלה יותר במסגרת עבודתך בתקווה שתקבל השלמה מקצבת נכות מהביטוח הלאומי. דמי אבטלה אינם משולמים למי שנקבעו 100% נכות ואי כושר עבודה שכן,אינם ניתנים להשמה בעבודה. כמו כן,דמי אבטלה הם לתקופה קצרה ובסכומים נמוכים מהשכר אותו קבלת: http://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/schum/Pages/default.aspx מקבל קצבת נכות או מי שנקבעו לו 20% נכות לפחות, יכול להיות זכאי לשיקום מקצועי/הסבה מקצועית ובתקופה זו תוכל לקבל קצבת אבטלה אם תהיה זכאי או הבטחת הכנסה: http://www.btl.gov.il/benefits/Vocational_Rehabilitation/Vocational_Rehabilitation_disabeld/Pages/default.aspx תרגיש טוב ובהצלחה.

      • התפטרות - זכאות לאבטלה. - המשך ייעוץ לפיתרון מייד
        רענן | 01/03/2009 12:34

        תודה על התשובה המהירה. 1. הבעייה המיידית היא שאין כרגע ומאז חודש ינואר שום הכנסה למשק הבית, אין חסכונות ונזקקים לקבלת חסדים מבני משפחה. 2. בהתאם לעצתכם מוגשת תביעה לנכות כללית - אולם קיימת תקופת המתנה של 90 יום. ובינתיים כאמור אין כלל הכנסות. 3. לא תהא אפשרות לעבוד במקום העבודה הנוכחי שכן כל העבודות שם הנן פיסיות ולפי דברי הרופא התעסוקתי נראה שייקבעו מעל 20% נכות תמידית.- אולם בינתיים המעביד לא מפטר (זה לא עולה לו כסף שכן אין יתרת ימי חופשה או מחלה) 4.מבקש עצה והכוונה - מה לעשות על מנת שתהא איזו שהיא הכנסה עד המועד שבו תתחיל להתקבל קיצבת הנכות בעתיד.

        • הבטחת הכנסה
          אורנה | 01/03/2009 13:01

          הזכות לקצבה מתחילה בתום 90 יום ממועד תחילת אי הכושר להשתכר/ לתפקד במשק הבית ( התאריך הקובע ), ואולם אם ביום ה-91 מקבל הנכה דמי מחלה ממעסיקו או מקופת גמל , תתחיל זכותו לקצבת נכות רק בתום פרק הזמן שבעדו שולמו לו דמי מחלה. מועד תחילת אי הכושר המוקדם ביותר האפשרי הוא 15 חודשים לפני הגשת התביעה. הערה זו יכולה עם סיום התהליך בתביעך לעזור, אם יוחלט בוועדה הרפואית על קביעת מועד תחילת ההכרה בנכותך מיום פגיעתך ולא יותר מ-15 חודשים אחורה. בינתיים הגש תביעה להבטחת הכנסה. לבדיקת זכאותך,תדרש להציד חשבון עו"ש של 3 חודשים אחרונים, יתרות חסכונות/פקדונות כמפורט להלן: פיקדון כספי בסכום שאינו עולה על 30,732 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ליחיד ו- 46,098 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) לזוג - לא ישפיע על הזכות להשלמת הכנסה. רכב משנתון/נפח כמפורט להלן: http://www.btl.gov.il/benefits/Income_support/Pages/HavtahatHachnansCar.aspx ועוד...קרא בהרחבה בנושא: http://www.btl.gov.il/benefits/Income_support/Pages/אופן%20הגשת%20התביעה.aspx תשלום הקצבה למי שעומד בתנאי הזכאות מתחיל מחודש ההגשה ולא מאוחר עד ל-7 בחודש,אחרת התשלום יהיה עבור חודש הבא. בהצלחה.