מתפטרת לצורך טיפול בילד? לא מגיע דמי אבטלה

  • דמי אבטלה לאחר לידה?
    רנה | 24/02/2009 12:23

    שלום אני בחופשת לידה כבר חודשיים ולא מעוניינת לחזור לעבודה כדי לטפל בילד, עבדתי במשך 12 חודשים שקדמו לחופשה אבל במישרה חלקית במשמרות (עבודה לפי שעות) פעמיים שלוש בשבוע. לפני כן הייתי מובטלת וקיבלתי אבטלה במשך חצי שנה שקדמה לתחילת העבודה הנכחית, האם מגיע לי שוב אבטלה או שבגלל שלא עבדתי משרה מלאה אזי לא מגיע? שאלה נוספת: במקום עבודה באחרון עבדתי 11 חודשים שקדמו לחופשת הלידה- האם יגיע לי חודש פיצויים או לא? תודה רבה

    • מתפטרת לצורך טיפול בילד? לא מגיע דמי אבטלה
      זאב גיא עו"ד | 24/02/2009 12:44

      רנה שלום תנאי ראשון לקבלת דמי אבטלה זו הזמינות לעבודה. התפטרות לצורך טיפול בילד אמנם מזכה בפיצויי פיטורין (למי שעבד שנה), אך שוללת את הגדרת "מובטל" וממילא לא תהיי זכאית לדמי אבטלה עד אשר תהיי זמינה לעבודה. בברכה עו"ד זאב גיא

    • לצרכי דמי פיטורין את זכאית אך לא לאבטלה ראי הסבר
      חיים רייזלר | 24/02/2009 13:31

      מאתר במל"ל על סוגייה זו: אבטלה - האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה? אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, כלומר תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (בהתאם לאישור מהמעסיק). על-פי חוק פיצויי פיטורין התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה סיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ותקנות ביטוח אבטלה. התפטרות של יולדת בשל אופי העבודה, שעות עבודה ארוכות מאוד, משרה מפוצלת, מרחק וכו' - תוכר כהתפטרות מוצדקת.

      • תודה ועוד שאלונת
        רנה | 25/02/2009 12:04

        אני עבדתי במשמרות שחלקן ערב ואינן קבועות, האם זו סיבה מספקת שכן אני מניקה ולא יכולה לשחק עם הנקה בשעות לא קבועות- למי אני פונה כדי לבקש הצדקה? אחרי 11 חודשים האם מגיע לי פיצויים? האם חופשת הלידה נחשבת לחודשי עבודה לצורך הפיצויים? תודה רבה

        • תנאים סוציאליים והפרשה לביטוח
          אורנה | 25/02/2009 13:22

          שלום רנה, עבודה במשמרות היא אכן סיבה טובה להתפטרות, אך,השאלה היא,האם את פנויה עתה לעבודה ויש לך סידור לתינוק שנולד. סירוב להפניה לעבודה,מפחית מזכאותך 30 ימים ואת נדרשת לתקופת המתנה של 90 יום. עלייך להרשם בהקדם בשירות התעסוקה בכל שבוע, ובמקביל להגיש תביעה לדמי אבטלה כולל מכתב הסבר להתפטרותך. ההחלטה לאישור זכאותך ניתנת ממח' אבטלה בביטוח הלאומי. לשאלתך, תקופת חופשת הלידה נלקחת בחשבון לצורך פיצויים. לגבי המשך הפרשות לביטוח וזכויות בעת התפטרות, פני בבקשה לפורום דיני עבודה מימין לפורום שלנו,למעלה. בהצלחה.

        • ראי תשובתי לשאלותייך.  לת
          אורנה | 25/02/2009 13:23

    • אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה
      אורנה | 24/02/2009 15:34

      מוסיפה לתשובותיהם של עו"ד גיא זאב וחיים רייזלר. תקופת עבודתך+חופשת לידה+חודשיים חל"ת בהם מעסיקך מחוייב בתשלום דמי ביטוח לאומי,נכללים לצורך בדיקת תקופת האכשרה לדמי אבטלה,כתקופת עבודה. מאחר והתפטרת ממקום עבודתך, עלייך להרשם בהקדם בשירות התעסוקה,פעם אחת כדי לקבע את זכאותך,ואת חוזרת כעבור 90 יום או במהלך 12 החודשים הבאים, כאשר תהיי פנוייה לעבודה ויהיה לך סידור לתינוק שנולד, להרשמה באופן שוטף ותהיי זכאית לדמי אבטלה,כל עוד לא מפנים אותך לעבודה. מאחר ומדובר בתביעה חוזרת לדמי אבטלה בתקופה של 4 שנים אחרונות,אם גילך מתחת ל-40 שנה,תהיי זכאית ל-85% מדמי האבטלה על פי הטבלה ו-80% מימי הזכאות. מזלטוב ובהצלחה.

      • אורנה תודה ועוד שאלה
        רנה | 25/02/2009 12:08

        למה המעסיק חייב לי חודשיים חל"ת? אני עבדתי שם 11 חודש לפני היציאה לחופשת לידה שאותה התחלתי בדצמבר- ילדתי בינואר האם הם חייבים גם לשלם לי ביטוח מנהלים לחודשיים נוספים? תודה

        • צ"ל כאן,ראי תשובתי לשאלותייך  לת
          אורנה | 25/02/2009 13:24