העתקתי עבורך הסברים מ-2 הקישורים שר"מ + ניידות

  • ניידות
    שירן | 22/02/2009 16:26

    שלום, אני מקבלת קצבת נכות ושר"מ בשיעור 100% קבוע. אני מעוניינת בעקבות החמרה במצבי להגיש בקשה לניידות למרות שאינני על כיסא גלגלים. ישנם אנשים שאומרים לי שאם אני מקבלת שר"מ אני לא יכולה לקבל ניידות, ושאני איאלץ לבחור. האם זה נכון? במידה ויש לי כבר אוטו שרכשו עבורי לפני שנים אחדות האם זה יכול להזיק לי לקבלת רכב חדש וקצבה מהוועדת ניידות? ובמידה ואני מקבלת הטבה לרכישת רכב, האם הוא לא ייחשב רכוש פרטי שלי אלא של ביטוח לאומי. תודה על המענה שירן

    • העתקתי עבורך הסברים מ-2 הקישורים שר"מ + ניידות
      חיים רייזלר | 23/02/2009 00:39

      מקבל הטבות על–פי הסכם ניידות יהיה זכאי גם לקצבת שירותים מיוחדים רק אם ועדה רפואית של משרד הבריאות קבעה לו מוגבלות בניידות בשיעור של 100%, או שהוא זקוק לכיסא גלגלים ומשתמש בו, או שהוא מרותק למיטה. בעל רכב - רק אם הקצבה לשירותים מיוחדים נקבעה לו בשיעור של 100% לפחות . בנוסף לכך ראי בקישור ניידות - תנאי הזכאות : http://www.btl.gov.il/benefits/Mobility/MonthlyNayadut/Pages/MonthlyNayadut1.aspx בכל מקרה מומלץ למכור את הרכב הישן ולרכוש בתנאים מיוחדים תלוי מה גובה האחוזים שיקבעו לך והרכב יהיה משועבד לביטוח לאומי. אני מקווה שאת מבינה שבתנאים מסויימים את זכאית ל-2 הקצבאות. בהצלחה.

      • שר"מ וניידות
        סיגלית ש. עו"ד | 24/02/2009 19:02

        אכן יש מקרים בהם מותר לקבל את שתי הקצבאות גם אם לא נקבע שאת זקוקה לכסא גלגלים ומשתמשת בו. שנית, תיקון קל למה שחיים רייזלר כתב: 1. העובדה שיש ברשותך רכב ישן שנרכש מכיסך הפרטי, אינה מזיקה לעניין ההחלטה מהן זכויותיך בניידות. 2. בהחלט יתכן שייקבע שאת זכאית להטבות בניידות. במקרה זה, אינך חיבת למכור את רכבך הקודם. את יכולה שיהיו ברשותך שני רכבים, הקודם ורכב חדש שתרכשי בעזרת המל"ל. אלא מאי? ההטבות והקצבה יחושבו לפי הרכב החדש. 3. המגבלות על הרכב שנרכש בסיוע ניידות הן: חובת רישום בעלות בלעדית ברכב על שם המוגבל בניידות בלבד. במקרים מסוימים, חובת רישום שעבוד על הרכב לטובת המל"ל, תלוי בהטבות שתקבלי. כמו כן, לא כל אחד יוכל לנהוג ברכב. וכן, יש לרשום הערה המגבילה את העברת הבעלות ברכב(כשתרצי למכור אותו) בקבלת אישור הסכמה מהמל"ל. בהצלחה ורק בריאות,