קצבת זקנה ושאירים

  • קצבת זיקנה ושאירים - שאלה חשובה שלא נענתה
    שירה | 22/02/2009 11:25

    שלום, שאלה קצת ארוכה... - חמתי חברת קיבוץ. היא מקבלת קיצבת זקנה מאת הביטוח הלאומי. היא גם אלמנה ומקבלת קצבת שאירים. לפי החלטות הקיבוץ, הקיבוץ מעניק לפנסיונרים השלמת הכנסה עד לגובה מסויים וההשלמה נעשית בהתייחס לגובה קצבת הזיקנה שכל אחד מקבל. בהתייחס לחמתי - הקיבוץ משלים לה את ההכנסה, אבל הוא מתייחס אל שתי הקצבאות יחד כקצבת זיקנה אחת ומשלים לה בעצם סכום הכנסה פחות ממה שהיה מגיע לה לולא הוא היה משאיר את קצבת השאירים כחלק חיצוני ושאיננו קשור לקצבת הזקנה, שהרי בחוק המוסד לביטוח לאומי כתוב אם אינני טועה שקצבת שאירים היא הקצבה היחידה שבאה כתוספת חיצונית לשאר הקיצבאות ואיננה באה במקום קצבה אחרת. כלומר, עד כמה שאני מבינה הקיבוץ צריך להתייחס אל קצבת הזקנה בלבד ולא להוסיף לסכומה גם את קצבת השאירים בחישוב שלו את גובה השלמת ההכנסה לחמתי, ומה שהוא עושה כרגע (זה כבר ככה מספר שנים) זו טעות והתעלמות מהוראות החוק. שאלתי - האם אני צודקת מבחינת החוק?? האם הקיבוץ טועה?? אודה על תשובה, שירה

    • קצבת זקנה ושאירים
      אורנה | 22/02/2009 12:32

      לא ברור מה היה מעמדה של חמותך לפני תשלום קצבת הזקנה שכן: "עקרת בית המקבלת קצבת זקנה אינה זכאית למחצית קצבת שאירים, אולם היא יכולה לבחור בין קצבת זקנה לקצבת שאירים." מעבירה אלייך קישור לגבי זכאות, ותנסי לבדוק לאיזו קטגוריה היא שייכת. בהצלחה.

      • קצבת זיקנה וקצבת שאירים - תגובה והשאלה - חשוב!
        שירה | 22/02/2009 14:30

        שלום, חמתי לא היתה עקרת בית אלא עבדה עבודה במשרה מלאה ולכן היא זכאית לקצבת זיקנה ולמחצית קצתב שארים וזה מה שהיא אכן מקבלת בפועל מאת הביטוח הלאומי. השאלה בכלל היתה האם הקיבוץ יכול לראות את שתי הקצבאות האלו כקצבה אחת לצורך חישובו את השלמת ההכנסה המגיעה לה עפ"י החלטות הקיבוץ? - אנו טוענים שלא כי החוק אומר שקצבת שאירים הינה חלק חיצוני ונפרד מכל קצבה אחרת, כולל קצבת זיקנה, וזאת לחוד וזאת לחוד והקיבוץ, לפי פרשנות החוק, צריך ךראות מולו רק את גובה קצבת הזיקנה מבלי להתייחס כלל לסכום קצבת השאירים על מנת לחשב כמה השלמת הכנסה מגיעה לחמתי - על הנקודה הזו השאלה - האם אנו צודקים או שהקיבוץ בפועלו הנוכחי צודק? תודה על ההתייחסות המהירה

        • חבר קיבוץ
          אורנה | 23/02/2009 09:00

          מציעה לך לבדוק את הנושא בקיבוץ ובביטוח הלאומי. ראי בהרחבה הקישור בנושא. בהצלחה.