המשך... (שכחתי לשאול..)

  • דחו בקשתי לדמי מידע עקב חוסר מידע.. מה עושים? דחוף
    דיקלה | 19/02/2009 23:03

    אני עובדת במקום עבודתי מאוגוסט 2006 כאשר בהתחלה הועסקתי עי חברת כא ובאוקטובר 2008 נקלטתי לחברה בה עבדתי כעובדת מין המניין (בעיקבות החוק). באמצע ינואר 2009 יצאתי לחופשת לידה. מקום עבודתי שלח את הטפסים לביטוח לאומי וקיבלתי היום מכתב שבו מצויין כי בהתאם למסמכים שקיבלו אני לא זכאית לדמי לידה ואני יכולה לערער לבית דין לעבודה. למיטב הבנתי, הם דחו בקשתי כיוון שהועברו אליהם משכורות על 4 חודשים בלבד מאז שנקלטתי למקום העבודה. מה אני עושה? מערערת בכל זאת ? או שאני פונה לביטוח לאומי שחלה טעות כי לא הועברו אליהם כל הטפסי משכורת?

    • המשך... (שכחתי לשאול..)
      דיקלה | 19/02/2009 23:09

      האם אני צריכה שגם המעסיק הקודם ימלא פרטים עבור החודשים שעבדתי אצלו? או המספיק המעביד האחרון? - אני אציין שהשכר שלי כעובדת כא היה יותר גבוה מהשכר הנוכחי שלי. אגב מסתכלים על הברוטו או הנטו?

      • דמי לידה
        אורנה | 20/02/2009 12:59

        שלום דקלה, ראשית מזלטוב ללידה. את זכאית לדמי לידה על פי תקופות עבודתך, ועלייך להעביר לחב' כח אדם,מעסיקתך לפני עבודה אחרונה, על מנת שימלאו את חלקם בטופס התביעה. תוכלי להדפיס את הטופס,עמוד 4: http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/Documents/T355.pdf לשאלותייך, החישוב נעשה לפי שכרך ברוטו,ממנו ניכו דמי ביטוח לאומי, כמפורט להלן: דמי הלידה משולמים באמצע חופשת הלידה, בתשלום אחד, לחשבון הבנק של הזכאית להם. דמי הלידה הם גמלה מחליפת שכר אך מוגבלים להכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כפי שהיה בחודש שקדם ליום הפסקת עבודתה של היולדת. מקסימום גמלת דמי לידה ליום - 1,296.33 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) . א. לעובדת שכירה או לעובדת עצמאית – על-פי החוק מחושבים דמי הלידה ליום על-פי מלוא שכרה או הכנסתה כעצמאית של היולדת בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שבו הפסיקה את עבודתה, לחלק ב–90, אך לא יותר ממקסימום דמי הלידה ליום. ראי בהרחבה בקישור מטה. בהצלחה.

        • תודה לא ממש הבנתי מה אני עושה כעת ...
          דיקלה | 20/02/2009 16:00

          כבר שלחתי את הטפסים + הטופס המקורי של הלידה ונעניתי בשלילה.. לכן אני לא יודעת איך להמשיך... מערערת על ההחלטה ? מדברת איתם לגבי שליחת טפסים נוספים כאילו המשך טיפול?

          • דמי לידה
            אורנה | 20/02/2009 16:06

            קודם כל לערער על ההחלטה, כדי שלא יחלוף הזמן לערער. צייני בערער שאת פונה למעסיקך הקודם למילוי תקופת העבודה החסרה לצורך זכאותך. במקביל פני למעסיק קודם להשלמת החסר. בהצלחה.