רצוי לפעול במהירות ויתכן אף שאחרתם את הרכבת

  • תביעת נכות למבוגרת
    האריה | 18/02/2009 16:57

    שלום, אימי בת 62 שנים. מאז ומעולם היתה עקרת בית. לפני כ-3 שנים קיבלה אירוע מוחי. מאז היא מטופלת תרופתית אך כמובן נהפכה מוגבלת בתנועות שלה, בקיצור "הזיקנה קפצה עליה " מוקדם מידי. אין לנו עניין בגימלת סיעוד וכו'. יש מקום לתבוע תביעת נכות רפואית ? או קיצבת זיקנה מוקדמת ?(אין רלבנטיות לנכות תיפקודית) כל הכוונה בהקשר זה תועיל

    • רצוי לפעול במהירות ויתכן אף שאחרתם את הרכבת
      חיים רייזלר | 19/02/2009 00:34

      בגלל גילה המתקדם והיא תוכל לתבוע כעקרת בית ראי הסבר בנושא: עקרת בית כמשמעותה בחוק, שעקב ליקוי איבדה 50% לפחות מכושרה לתפקד במשק הבית, חוץ ממי שמתקיים בה אחד מאלה: א. עבדה כעובדת שכירה או כעובדת עצמאית 12 חודשים רצופים או 24 חודשים בלתי רצופים ב-48 החודשים שקדמו להגשת התביעה (או שקדמו להפסקת העבודה - למי שהפסיקה לעבוד לאחר הגשת התביעה). ב. חיה בנפרד מבן זוגה ולא גרה עמו 24 חודשים לפחות שקדמו להגשת התביעה או לאחריה. במקרים אלה עקרת בית תיחשב כעובדת וייבדק כושרה להשתכר כפי שמוגדר לעיל. בכל מקרה עדיף לתבוע נכות כללית שבעתיד ישוו אותה בקצבת זקנה תושווה ובכדי לעשות זאת מומלץ לפנות לרופא שיחווה דעתו על מצבה הרפואי והתפקודי כמו כן תוכלו להוריד מהקישור טפסים למילוי וכן הסבר על זכויותיה: http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/default.aspx לגבי נושא השרותים המיוחדים במידה והיא זכאית מומלץ לכם לתבוע כי במידה והיא זכאית הקצבה היא בכסף ובדרך כלל בסיעוד לאחר שמגיעים לגיל הפרישה מדובר בעזרה פיזית להלן הקישור : http://www.btl.gov.il/benefits/Attendance_Allowance/Pages/default.aspx רק בריאות.

      • בקשת הבהרה ממר רייזלר
        אני | 19/02/2009 13:30

        צהריים טובים, תודה על המענה הפרטני. אך בשולי הדברים עוד שאלה: לאימי יש חשבון נפרד משלה ללא חסכונות. ולאבי (חיים ביחד) יש חשבון משלו עם חסכונותיו , האם בתביעה שממלאים, בה אבי יצהיר על חסכונותיו יש בה כדי לפגוע בעצם זכאות אימי לקיצבת עקרת בית נכה או לגובה הקיצבה עצמה ? בברכה