אין הבדל בין סיום חוזה עבודה להסכם עבודה

  • הבדל בין סיום הסכם עבודה לסיום חוזה עבודה
    מוניקה | 18/02/2009 13:07

    שלום נאמר לי שלצורך קבלת אבטלה לא מספיק מכתב סיום הסכם עבודה דו"צ, אלא חייב להכתב סיום חוזה על מנת לקבל ללא תנאי את האבטלה. האם זה נכון, מה הבדל. האם במצב של סיום חוזה עבודה אין צורך בפירוט הסיבה.

    • אין הבדל בין סיום חוזה עבודה להסכם עבודה
      זאב גיא עו"ד | 18/02/2009 16:23

      מוניקה שלום אין הבדל בין סיום חוזה עבודה להסכם עבודה. הפסקת יחסי עובד-מעביד כתוצאה מסיום חוזה או הסכם לתקופה קצובה כמוהו כפיטורין לצורך תשלום פיצויי פיטורין. ביחס לדמי אבטלה הדברים קצת שונים. כאשר המעביד מודיע שאין בכוונתו להמשיך את ההסכם והעובד מעוניין להמשיך בעבודה, ודאי שהעובד יהיה זכאי לדמי האבטלה. אבל מה כאשר העובד והמעביד מסכימים יחד שלא להמשיך את החוזה? ("מכתב דו צדדי") יש כאן לכאורה הסכמה של העובד ואין כאן פיטורין בכפיה, וביטוח לאומי נוטה לראות בזה עזיבה מרצון שמביאה לדחייה של 90 יום בדמי האבטלה. יחד עם זאת, אם זה לא המצב זכותך לערער בבית הדין על ההחלטה ולטעון שמדובר בסיום שנכפה עליך. בברכה עו"ד זאב גיא

      • המשך
        מוניקה | 19/02/2009 11:10

        תודה על העזרה. יש לי עוד שאלה? האם היום שונו קריטריונים לקבלת האבטלה (עקב המיתון) והרעת תנאים אינה נחשבת לקריטריון. ואם עדיין נחשב, המעביד צריך לכתוב את זה במפורש כולל פירוט, לצורך פניה לביטוח לאומי? האם מספיק לכתוב במכתב שינוי מהותי בתנאים ופירוט? תודה מראש