דמי תאונה גם למי שנפגע בחו"ל

  • ת. דרכים בחו"ל ואישפוז בארץ לתקופה ארוכה
    ליאת | 15/02/2009 13:14

    שלום רב, בני שהה בחול כ-3 שנים (עם מספר ביקורים בישראל בתקופה זו). לאחרונה עבר בני תאונת דרכים (בחו"ל) אושפז שם למשך שבועיים ולאחר מכן הטסנו אותו להמשך טיפול בישראל. כעת מאושפז הבן מזה כחודש בבי"ח בישראל ועקב מצבו יאלץ להשאר מאושפז תקופה ארוכה. ברצוני לדעת העם הינו זכאי לסיוע כלשהו מביטוח לאומי? תודה על תשובתכם

    • דמי תאונה גם למי שנפגע בחו"ל
      זאב גיא עו"ד | 15/02/2009 16:00

      ליאת שלום דמי תאונה משולמים גם למי שנפגע בחו"ל בכפוף למילוי כל תנאי הזכאות. שימי לב מאחר ובנך לא מוגדר כעובד, בין שאר התנאים יש תנאי שהוא "מרותק לביתו". אם יצא מביתו לא יקבל.(אם מאושפז בבית חולים כמוהו כמרותק לביתו) מאחר והיה בחו"ל יש לשים לב לנקודה נוספת. מי שלא שילם דמי ביטוח וחובו מגיע לשווה ערך 36 חודשים - מפסיד זכאותו לגמלה, מצ"ב הסעיף הרלוונטי. תוכלי לקבל מידע גם באתר הביטוח הלאומי. בברכה עו"ד זאב גיא "פרק ו': ביטוח נפגעי תאונות 150.** בפרק זה - "מבוטח" - תושב ישראל שמלאו לו 18 שנים, וטרם הגיע לגיל הפרישה; "תאונה" - אירוע פתאומי שבו גורם חיצוני מביא לחבלה פיסית וכתוצאה ממנה לאבדן כושר התפקוד; "אבדן כושר התפקוד" - לפי כללים ומבחנים שיקבע השר, באישור ועדת העבודה והרווחה, לכל המבוטחים או לסוגים מהם. 151.* (א) מבוטח שאירעה לו תאונה, בין בישראל ובין בחוץ לארץ, יהיה זכאי לדמי תאונה בעד פרק הזמן שבו הוא נמצא בישראל ואבד לו כושר התפקוד, אם לא עסק למעשה בעבודה כלשהי. (ב) הזכות לדמי תאונה לפי סעיף זה מותנית בכך שהמבוטח נבדק בדיקה רפואית תוך 72 שעות משעת התאונה, ואם המוסד אישר שתוצאות התאונה יכול שנתגלו לראשונה לאחר 72 השעות האמורות - תוך שבועיים מיום התאונה. 152.* דמי תאונה ישולמו בעד תקופה שלא תעלה על 90 ימים רצופים החל ביום שלאחר יום התאונה, ובלבד שלא ישולמו בשנת כספים אחת בעד יותר מ- 90 ימים. 153.* (א) בעד שני הימים הראשונים שלאחר יום התאונה שבהם אבד למבוטח, שהוא עובד או עובד עצמאי, כושר התפקוד כתוצאה מתאונה, לא ישולמו דמי תאונה, אלא אם כן אבד לו כושר התפקוד כאמור 12 ימים לפחות בנוסף ליום התאונה. (ב) בעד 14 הימים הראשונים שלאחר יום התאונה שבהם אבד למבוטח, שאינו עובד ואינו עובד עצמאי, כושר התפקוד כתוצאה מהתאונה, לא ישולמו דמי תאונה. " (חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 - רבדים - מאגר נבו) >>> תקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נפגעי תאונות), התשמ"א-1981 <<< בתוקף סמכותי לפי סעיפים 90ב, 129 ו-242 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשכ"ח-1968, ובאישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת, אני מתקין תקנות אלה : > אובדן כושר התיפקוד < 1. אובדן כושר התיפקוד לענין הגדרת "תאונה" שבסעיף 90ב לחוק הוא - (1) לגבי מבוטח שהוא עובד או עובד עצמאי - שאינו מסוגל לעבודתו ואף לא לעבודה מתאימה אחרת; (2) לגבי מבוטח שאינו עובד ואינו עובד עצמאי - שהוא מאושפז בבית חולים או מרותק לביתו; (3) לגבי מבוטחת שהיא עקרת בית - שאינה מסוגלת לעבודות משק בית.