לא ברור לאיזו נכות הועדה הורידה את נכותך הרפואית ?

  • תקנה 15 וסמכות הועדה
    דנה | 12/02/2009 20:54

    קיבלתי נכות בשיעור של 30% מהביטוח לאומי בעקבות תאונת עבודה. לא הפעילו לי תקנה 15. ערערתי לבית הדן והחזירו אותי לודעה. הפעם, הועדה כן הפעילה לי תקנה 15, אך הורידה את הנכות הרפואית ל- 105. האם היה זה מסמכותה להוריד לי את הנכות הרפואית, למרות שבפסק הדין היה כתוב שהעניין הוחזר רק לעניין תקנה 15? בתודה מראש דנה.

    • לא ברור לאיזו נכות הועדה הורידה את נכותך הרפואית ?
      חיים רייזלר | 14/02/2009 12:16

      ולידיעתך בקשתך לערער על הפסיקה הקודמת היא שפתחה את האפשרות לבדוק האם אחוזי הנכות שקבלתי תואמים את מצבך ולצערך הרופאים שינו את החלטת הועדה הקודמת ובאם שונה האחוז ל-15% נכות רפואית הפעלת תקנה 15 לא תוכל להעביר אותך לקבלת קצבה ולכן אני ממליץ לך לערער על החלטה זו ולבקש להבדק ע"י טעדה בהרכב אחר.בהצלחה.

    • תשובה
      מירב אפרים, עו"ד | 14/02/2009 17:50

      למיטב זכרוני הפסיקה קבעה כי אם עניין חוזר לוועדה רפואית עם הוראות מדויקות לגבי הדברים שעל הוועדה לדון בהם, היא אינה רשאית לפתוח לדיון או בדיקה, עניינים נוספים. כך שאם העניין הוחזר אך ורק לעניין תקנה 15, לכאורה הוועדה חרגה מסמכותה, וזו עילה לערעור.

      • עם כל הכבוד ציפיתי לתשובה לא מהזכרון אלא לפי החוק
        חיים רייזלר | 14/02/2009 20:29

        ולהבנתי אין מפרידים בערעור בין הפסיקות והכל פתוח לדיון אלא באם החוק מורה אחרת ואשמח באם תציגי בפנינו את לשון החוק.

        • אשמח לעשות זאת כשאהיה מחר במשרד.
          מירב אפרים, עו"ד | 14/02/2009 20:42

          לצערי בבית אין לי אפשרות לאתר את פסק הדין הרלוונטי.

          • הצלחתי למצוא פסק דין אחד של הארצי "פרנקל - המל"ל"
            מירב אפרים, עו"ד | 14/02/2009 20:50

            בו קבע בית הדין הארצי כי "משהוחזר עניינו של המערער לוועדה, עם הוראות, יהיה על הוועדה להתייחס אך ורק לאמור בהחלטת בית-הדין האזורי," אם תרצה את מראה המקום המדויק אשמח לתת.

            • בבקשה אשמח לראות היכן זה מופיע  לת
              חיים רייזלר | 15/02/2009 01:36

              • חיים ראה: פרנקל - המל"ל דבע נא/29-01 פדע כד 160
                מירב אפרים, עו"ד | 15/02/2009 07:31

                הוא מאוזכר בפסקי דין רבים של בתי הדין האזוריים בעניין זה.

    • לוועדה אין סמכות, אלא מה שמורה לה פסק הדין - אבל:
      זאב גיא עו"ד | 15/02/2009 11:01

      דנה שלום לסיכום הויכוח - אכן לוועדה יש סמכות לדון אך ורק במה שהורה לה פסק הדין. אם היית מערערת על הנכות הרפואית והעניין היה מוחזר לוועדה לשקול מחדש את הנושא הרפואי, הוועדה היתה רשאית גם להוריד את אחוזי הנכות. (זהו הסיכון שבערעור על הקיים) כאשר פסק הדין מורה לה רק לשקול את עמדתה בעניין תקנה 15, הוועדה אינה רשאית לשקול עניינים אחרים ואם עשתה זאת, זו עילה לערעור שיורה לה לבטל את החלטתה. שונים הדברים כאשר מדובר בוועדת ערר. כאשר מגישים ערר על ועדה מדרג ראשון, לוועדת הערר יש רשות לדון בכל ההחלטות של הוועדה מדרג ראשון, כולל הורדת אחוז הנכות הרפואית, גם אם הערר לא נסוב על שאלה זו. כאמור, זהו הסיכון הכרוך בערר המוגש, וטוב יעשה כל אדם שישקול היטב את הסיכון כאשר מגיש ערר או ערעור על החלטה סבירה. לסיכום אפשר לומר: הויכוח מחדד את הפינות ומאלץ אותנו לחשוב וטוב שכך. בברכה עו"ד זאב גיא