וועדת מס הכנסה חייבת לקבל את קביעת המלל

  • הגשת מסמכים לוועדה במס הכנסה שאלה לע"ווד
    חוזה ארמנדו | 06/02/2009 17:16

    אני מושתל כיליה היתה לי וועדה בביטוח לאומי שקבעה לי % 75 אי כושר . ו-72% רפואית אני מקבל פנסיה. והייתי רוצה להגיש לוועדה במס הכנסה [כאשר בוועדה יושבים רופאים מטעם ביטוח לאומי] בכדי לקבל פטור מלשלם למס הכנסה.[ידוע לי שהפטור הוא 89.1 ]לשאלתי הממוקדת האם עלי להגיש את ההחמרה מ- % 72 [כלומר מסמכים ]או להגיש את כל המסמכים מהתחלת המחלה . לוועדה במס הכנסה .הפרטים שמסרת לי ידועים לי כבר בתודה

    • וועדת מס הכנסה חייבת לקבל את קביעת המלל
      זאב גיא עו"ד | 06/02/2009 20:13

      חוזה שלום עפ"י החוק, קביעת נכות ע"י הביטוח הלאומי מחייבת את וועדת מס הכנסה. יחד עם זאת כדי לקבל פטור אתה צריך 90 אחוז, ולכן תצטרך החמרה שתוסיף לך 13 אחוז בנכות הקיימת או 60 אחוזי נכות אחרים שיביאו אותך ל 90 אחוז נכות משוקללת. לכן רצוי שתביע את כל המסמכים והחומר שאתה יכול בברכה עו"ד זאב גיא

      • לתשומת לבך העורך דין
        חוזה ארמנדו | 07/02/2009 17:11

        לגבי אחוזי הנכות הרפואית אני לא מבין איך חישבת את השקלול בוועדה בכך ש- חסר לי רק עוד13% כדי להגיע לפטור שהוא 90% . לתשומת ליבך 72 ןעוד 13 זה לא 90 זה 85. ושוב לשאלתי בפעם השלישית האם חישוב אחוזי הנכות הרפואית בהגשת מסמכי החמרה החישוב נעשה מ- 72% הקיימים או מ- 0%. וכן אם להגיש את כל החומר הרפואי מהתחלה

        • אחוזי נכות
          אורנה | 07/02/2009 17:51

          אחוזי נכות אינם מחושבים בסיכום האחוזים(20+30+15...), אלא,נעשה שיקלול לפי השיטה הבאה: בהנחה שיש לך לפי הדוגמא שנתתי 20,30,15 אחוזי נכות... מחשבים קודם כל את האחוז הגבוה מתוך 100% השלם. 100-30=70 את 20% הבאים מחשבים מהיתרה של 70=14% מפחיתים עתה 70-14=56 מיתרה של 56 מחשבים את 15% הבאים=8.4 ביחד לפי הדוגמא שרשמתי אחוז הנכות המשוקלל52.4% =30+14+8.4 ולא 65% בחיבור אחוזי הנכות. אני מבינה ממה שאתה רושם שלא עברת בעבר וועדה רפואית במס הכנסה(המתקיימת ביטוח הלאומי). קיימות 2 אפשרויות לפעולה: א- הגשת החמרה לביטוח הלאומי,בה אתה מגיש רק את ההחמרה במצבך. אם יקבעו לך אחוזי נכות מ-89.1 לצמיתות,תוכל להעביר את הפרוטוקול למס הכנסה לקבלת הפטור. ב- אם זו פנייתך הראשונה לוועדה מטעם מס הכנסה,עליך להגיש את כל המסמכים שיש בידך,כולל הפרוטוקול של הביטוח הלאומי כפי שמופיע בהנחיות. ראה בקישור מטה את ההרחבה ל-2 האופציות. ולסיכום,אפשר לציין תודה יפה למי שענה לך ולפנות בשאלה נוספת, אם חסר לך מענה. המענה בפורום נעשה בהתנדבות לטובת כלל הפונים. בהצלחה.

          • לאורנה תודה רבה !!! יש לי שאלה נוספת אלייך .
            חוזה ארמנדו | 08/02/2009 22:11

            היות ואת נתת לי תשובה מאוד מפורטת וניראה לי שאת בקיאה בתחום אחוזי הנחות . יש לי שאלה נוספת ברשותך ! כידוע לך משאלתי הקודמת יש לי כבר % 72 נכות רפואית [מס הכנסה ] . בחישוב עד לפטור חסר לי % 17.1 משוקלל .אני רוצה להגיש החמרה בידיעה שיש לי אחוזי נכות נוספים %20+20%+% 10 כאשר נשארו לי 28% מתוך 100% השלם.האם תוכלי להסביר לי איך להמשיך לעשות את החישוב המשוקלל . מתוך ה-28% שנשארו לי ממ-100% השלם . הרבה תודה לך.כן ירבו כמוך.

            • קביעת אחוז הנכות הרפואית
              אורנה | 10/02/2009 06:03

              שלום חוזה, אני מבינה שסכום הנכות הקודם שנקבע לך הוא 72% מלא? דהיינו נקבע כאחוז נכות על סעיף רפואי אחד? מאחר ואתה כותב על החמרת מצב, חשוב לקחת בחשבון,שיתכן וסעיף בסיסי זה גם יגדל. ולשאלתך: 28% ,מתוכם מחשבים 20%=2.8% 28-2.8=25.2% 25.2% ,מתוכם מחשבים 20%=2.52% 25.2-2.52=22.68% 22.68% מתוכם מחשבים 10%=2.27% עתה מחשבים את אחוזי הנכות: 72+2.8+2.52+2.27=79.59% ואם יעגלו תקבל 79.6% לצורך פטור ממס הכנסה זה עדיין לא מספיק. בברכת בריאות.