עיין בקישור מי זכאי לקצבת נכות

  • 2 שאלות :
    גיא | 04/02/2009 22:47

    האם הכנסה הונית משפיעה על % כושר העבודה>על גובה הקצבה (נ.כללית)? על סמך אלו שיקולים פקיד התביעות קובע את % הכושר ?

    • עיין בקישור מי זכאי לקצבת נכות
      חיים רייזלר | 05/02/2009 10:26

      http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/הזכאים%20לקצבת%20נכות%20חודשית.aspx רק הכנסה מעבודה נכון להיום מעל 1982 ש"ח יכולה למנוע ממך קצבה בריאות.

    • מהי הכנסה
      זאב גיא עו"ד | 05/02/2009 10:53

      גיא שלום לשאלה ראשונה: אני מצרף את הגדרת "הכנסה" והגדרת "נכה" (סעיף 195) כפי שאתה רואה הכנסה היא הכנסה פירותית (היום גם פירותית פסיבית) ונכה הוא מי שאיבד כושרו להשתכר. לדעתי לא ניתן לאבד כושר לקבל הכנסה הונית חד פעמית. (לא רלוונטי) ביחס לאחוזים ראה סעיף 202. גם כאן ההתיחסות להכנסה עפ"י ס' 2 לפקודת מס הכנסה. בכל מקרה החל מאוגוסט שנה זו שונו הכללים ואדם יוכל לקבל הכנסה מעבודה וגם לקבל קצבת נכות (מקסימום הכנסה כ 8000 ש"ח לחודש) לשאלה השניה: קיימת וועדה שבוחנת את את יכולתו של המבוטח להשתלב בעבודה מתאימה אחרת. בברכה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא "195.* בפרק זה – "הכנסה" - הכנסה שהשר קבע באישור ועדת העבודה והרווחה ומתאריך שקבע, וכל זמן שלא קבע כאמור - "הכנסה" כמשמעותה בסעיף 2 לפקודת מס הכנסה, הכל למעט קצבת ילדים לפי פרק ד', ולמעט הענקות מכוח סעיף 40(ב1)(2) לחוק חיילים משוחררים; "נכה" - מבוטח, למעט עקרת בית, שכתוצאה מליקוי מתקיים בו אחד מאלה: (1) אין לו כושר להשתכר מעבודה או ממשלח יד ואינו משתכר סכום השווה ל- 25% מהשכר הממוצע; (2) כושרו להשתכר מעבודה או ממשלח יד, וכן השתכרותו בפועל, צומצמו עקב הליקוי, בין בבת אחת ובין בהדרגה, ב-50% או יותר, " (חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 - רבדים - מאגר נבו) 202.* (א) בסעיף זה, "הקצבה הקובעת" – סכום השווה לקצבה חודשית מלאה, ואם שולמה לנכה קצבה חודשית נוספת, סכום השווה לקצבה חודשית מלאה בצירוף הקצבה החודשית הנוספת. (ב) עלתה קצבה של נכה על הקצבה הקובעת (לעודף זה ייקרא בחוק זה – יתרת הקצבה), ינהגו כך: (1) כל הכנסה שהיתה לו לא תנוכה מסכום השווה לקצבה הקובעת; (2) היתה לו הכנסה חודשית לפי סעיף 2(1), (2) או (8) לפקודת מס הכנסה בסכום העולה על 40% מהשכר הממוצע, ינוכו מיתרת הקצבה 60% מההכנסה העודפת; (3) היתה לו הכנסה חודשית שלא לפי סעיף 2(1), (2) או (8) לפקודת מס הכנסה, תנוכה הכנסה זו מיתרת הקצבה. " (חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 - רבדים - מאגר נבו)

    • קצבת תלויים בנכות כללית והכנסה שלא מעבודה
      אורנה | 05/02/2009 14:52

      בהמשך לתשובות אותן קבלת, הכנסה שלא מעבודה (פסיבית) נלקחת בחשבון בעת קביעת תוספת תשלום עבור "תלויים"=אשה וילדים,למי שנקבעו אחוזי נכות ואבדן כושר עבודה. הפחתת קצבה בגין הכנסות (מעבודה ושלא מעבודה) לנכים המקבלים תוספת בעד "תלויים" נכה או עקרת בית נכה המקבלים תוספת בעד ^התלויים^ בהם, ויש להם הכנסות, ינוכו מקצבתם הסכומים האלה: 1. כל סכום ההכנסה שלא מעבודה. 2. מסכום ההכנסה מעבודה העולה על 40% מן השכר הממוצע (3,171 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) - ינוכו 60%. בכל מקרה, ההפחתה בגין ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד (2,081 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) ) ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה ליחיד + סכום התוספת לקצבה. http://www.btl.gov.il/benefits/Disability/Pages/שיעורי%20הקצבה.aspx בהצלחה.