נכות כללית

  • בס"ד שאלה בנושא קצבה חודשית נוספת
    א.בועז | 03/02/2009 21:52

    בס"ד 3.2.2009 שלום רב! אני נכה 78% רפואית ובעל דרגת אי כושר 74%.האים אני זכאי לקצבה חודשית נוספת ?( קצבה שהושגה בעקבות מאבק הנכים בשנת 2002 ) בשנים 2002-2003 היה לי דרגת אי כושר של 75% האים אני יכול לדרוש את הקצבה לתקופה זו ? אם כן מה עלי לעשות ? בתודה מראש ובברכה

    • נכות כללית
      אורנה | 05/02/2009 15:30

      שלום בועז, אתה בודאי מקבל את הקח"ן קצבה חודשית נוספת,המשולמת לכל מקבל קצבת נכות. נכון להיום קצבה בסיסית למקבל 74% נכות =2053 ש"ח לפי חישוב של קצבה חודשית מלאה(75% ומעלה)=2081 מחולק ב-75 כפול 74 לתוצאה של 2053 ש"ח מוסיפים קח"ן של כ-273 ש"ח. למי שיש תלויים בת זוג+ילדים לבן/בת זוג תוספת של 50% מהבסיס(2053 במקרה שלך) לילדים תוספת של 40% מהבסיס הנ"ל. בברכת בריאות.

      • קצבה חודשית נוספת
        ntod | 30/03/2009 12:42

        בס"ד 30.3.09 לאורנה היקרה - תודה רבה על המידע לפי החישוב המופיע בתשובה אני אמור לקבל קצבה של כ 4150 ש"ח אני מקבל קצבה של כ- 3500 ש"ח. מה עלי לעשות ? למי לפנות ? בתודה מראש וחג פסח כשר ושמח השם ישלם לכם על פועולכם למען ציבור הנזקקים העומדים מול מוסדות הציבור חסרי אונים !! א.בועז

        • גובה קצבת נכות
          אורנה | 30/03/2009 17:13

          שלום בועז, לא ציינת כמה ילדים יש לך, והאם אשתך עובדת ומשתכרת מעל ל-57% השכר הממוצע במשק? ראה להלן:שכר ממוצע במשק נכון לינואר 2009 7928 ש"ח. 57% מהשכר=4519 ש"ח=השכר שממנו לא משולמת תוספת התלויים עבור האשה. כמפורט לגבי תוספת "תלויים" ראה להלן: בן/בת זוג תושבי ישראל, שהכנסתם אינה עולה על 57% מן השכר הממוצע, וכן ילד תושב ישראל שלא מלאו לו 18 שנים, או ילד שלא מלאו לו 20 שנים, אם הוא לומד במוסד חינוך על–יסודי; או אם הוא שוחר במסגרת קדם צבאית של צה"ל; או ילד שלא מלאו לו 22 שנים, אם הוא חייל בשירות סדיר ולא עברו 36 חודשים מיום גיוסו; או אם הילדה משרתת בשירות לאומי מוכר לעניין זה; או אם הילד/ה לומדים במסלול עתודה או משרתים בהתנדבות למטרה ציבורית/לאומית, ושירותם הצבאי נדחה. בהנחה שאשתך משתכרת פחות מהסכום הנ"ל ועד 2 ילדים, התשלום יהיה כמפורט להלן עם פירוט שתוכל לחשב גם לבד: קצבה בסיסית 2053 ש"ח כפי שפרטתי בתשובתי הקודמת. לצערי,נפלה טעות בחישוב שערכתי עבורך לתוספת קח"ן,הניתנת "רק" למי שיש 75% אי כושר עבודה ולך קבעו...74% לקצבה בסיסית נחשב תוספת תלויים: 50% מ-2053 ש"ח קצבה בסיסית עבור תוספת לבת זוג שאינה משתכרת מ-4519 ש"ח ומעלה=1026.50 ש"ח תוספת עבור כל ילד: 40% מ-2053 ש"ח כנ"ל=821 ש"ח נחשב עתה: -.2053 קצבה בסיסית 1026.5 תוספת עבור האשה 821.2 עבור ילד סה"כ=3900.7 ש"ח ט.ל.ח. ממליצה לבקש פירוט מלא לתשלום אותו אתה מקבל. תוכל לפנות דרך "פנו אלינו" עם פרטיך האישיים. ראה הערה לגבי ניכוי דמי ביטוח ומתי מנכים,אם אתה שייך לקטגוריה זו: מקבל קצבת נכות שאין לו כל הכנסה אחרת - פטור מתשלום דמי ביטוח בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה. מקבל קצבת נכות שנקבעה לו דרגת אי-כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות לצמיתות או לתקופה זמנית של שנה לפחות - פטור מתשלום דמי ביטוח בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה, גם אם יש לו הכנסה אחרת. אבל אם הוא עובד עצמאי, ישלם דמי ביטוח נפגעי עבודה; ואם הוא עובד שכיר, ישלם בעדו המעסיק דמי ביטוח נפגעי עבודה ודמי ביטוח זכויות עובדים בפשיטת רגל ופירוק תאגיד. מקווה שתקבל את המענה מפניתך ל"פנו אלינו" בביטוח הלאומי,כי בכל מקרה,החישוב שלהם הוא הקובע מאחלת גם לך ולבני ביתך חג פסח כשר ושמח וברכת בריאות.

          • קצבת נכות כללית
            א.בועז | 31/03/2009 01:11

            בס"ד 31.3.2009 לאורנה היקרה שלום רב ! תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת. שלחתי פניה לביטוח לאומי לבקשת פרוט חישוב קצבת הנכות המשולמת לי. אם לא קשה לך לחשב לי את הקצבה שאני צריך לקבל ( וזה כדי להשוות עם התשובה שאקבל מביטוח לאומי אם בכלל - בעבר פניתי מספר פעמים לברורים שונים ולא היתה תגובה ) לפי הפרטים הבאים : דרגת אי כושר 74% אשה לא עובדת 5 ילדים מתחת לגיל 18 . כמו כן בשנת 2003 היה לי דרגת אי כושר זמנית של 75% האם אני יכול לדרוש היום קח"ן עבור התקופה הנ"ל ( כידוע הקח"ן משולמת משנת 2002 בעקבות מאבק הנכים ). בתודה מראש ובבכת חג פסח כשר ושמח א.בועז

            • קצבת נכות כללית
              אורנה | 31/03/2009 23:25

              שלום בועז, התשלום עבור ילדים,הוא רק על 2 בלבד. זה החוק לצערינו. החישוב לקצבה למיטב הבנתי צריך להיות כך: 2053+1026.50+821+821+=4721.5 ש"ח ט.ל.ח. חשוב להבין,כפי שאני מציינת תמיד החישוב נעשה בביטוח הלאומי בלבד, ועליכם לעקוב האם משולמת לכם קצבת ה"תלויים" עבור האשה והילדים. בהצלחה וחג שמח.

              • קצבה חודשית נוספת ( ק.ח.ן)  לת
                ntod | 01/04/2009 12:13

                • קצבה חודשית נוספת
                  ntod | 01/04/2009 12:18

                  בס"ד 1.4.2009 לכבוד אורנה היקרה ! שלום רב תודה רבה על התשובה (הבנתי שלא מגיע לי ק.ח.ן היות ויש לי דרגת אי כושר של 74% בלבד ). אבקש לברר האים אני יכול לדרוש ק.ח.ן על שנת 2003 שבה היה לי דרגת אי כושר של 75% זמנית. בתודה רבה מראש ובברכת חג פסח כשר ושמח לך ולכל צוות האתר א.בועז

                  • דרישת תשלום רטרואקטיבית
                    אורנה | 01/04/2009 15:29

                    שלום לך בועז, לא ניתן לדרוש קצבה/הפרשים רטרואקטיביים, מעבר ל-12 חודש. צר לי אך,זהו החוק. בברכה, אורנה.