קבלי הסברים מאתר המל"ל על שאלתך

  • סיוע באופן חישוב דמי לידה
    יעל | 03/02/2009 09:29

    שלום רב, התעמקתי ארוכות בהסברים של ביטוח לאומי לגבי תשלום דמי לידה, ויש עדיין 2 דברים שלא ברורים לי לחלוטין ואודה להבהרה - 1. אני צפוייה ללדת באמצע/סוף יוני. בהנחה שחודש יוני לא יהיה חודש עבודה מלא שלי, האם דמי הלידה ישולמו לי עפ"י ממוצע משכורות אפריל+מאי+יוני (כאשר יוני חודש חלקי) או ממוצע משכורות מרץ+אפריל+מאי? האם מספיק בעצם ללדת יום לפני סוף החודש והממוצע לא יבוסס על אותו חודש? 2. אני מקבלת מדי רבעון בונוס המבוסס על ביצועים. הבונוס מתווסף לשכר הגלובלי שלי. האם יש התחשבות בגובה בונוס משתנה לאורך השנה במידה ויהיו הפרשים גבוהים? ממה שהבנתי אני יכולה לתבוע הפרשים רק אם הבונוס מהווה יותר מרבע מהשכר (אצלי מהווה כ-20% בממוצע, אך יש חודשים בהם עולה על רבע מהשכר ומגיע אף ל-100% מהשכר הגלובלי) תודה מראש

    • קבלי הסברים מאתר המל"ל על שאלתך
      חיים רייזלר | 05/02/2009 01:09

      השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה א.יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה. ב.יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה. וכן קישור לנושא ההפרשים: http://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Pages/תביעה%20לתשלום%20הפרשים.aspx בהצלחה.

    • תביעה לתשלום הפרשים לדמי לידה
      אורנה | 05/02/2009 17:03

      ממליצה בכל מקרה להגיש תביעה לבדיקת זכאותך לתשלום הפרשים, שכן ישנם תשלומים נוספים שתקבלי במהלך חופשת הלידה כמו הבראה בנוסף לבונוס. חשוב לדעת,שמחשבים את החלק היחסי לכל חודש בשנה, בגין התקופה בה משולםמים הבונוס/דמי הבראה. לשאלתך הראשונה, חישוב דמי הלידה יהיה לפי: דמי הלידה הם גמלה מחליפת שכר אך מוגבלים להכנסה המקסימלית לתשלום דמי ביטוח לעובדת שכירה ולעובדת עצמאית, כפי שהיה בחודש שקדם ליום הפסקת עבודתה של היולדת. מקסימום גמלת דמי לידה ליום - 1,296.33 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) . ז"א לפי שאלתך,אם הלידה תהיה בחודש יוני 2009, יחשבו את שכרך לפי חודשים 3,4,5/2009 וכן הלאה לפי מועד הלידה. בהצלחה ולידה קלה.