מאחר והטעות היא של החשב של החברה ראוי שהוא

  • תשלומי יתר לביטוח לאומי בגלל טעות של החשב
    עובד נבוך | 02/02/2009 21:14

    שלום רב אני שכיר בחברה מסוימת מאמצע שנת 2002 בעל משכורת חודשית של כ 30000 שח ברוטו וזהו מקום עבודתי היחיד לאורך כל התקופה בדקתי את תלוש השכר שלי החודש ושמתי לב שניכו לי 7% על מלוא שכר הברוטו לביטוח לאומי ו 5% למס בריאות בדקתי באתר ביטוח לאומי וראיתי שיש חלק שכר (60% משכר ממוצע במשק) שעליו אמורים לחול אחוזי הפרשה נמוכים יותר פניתי לחשב החברה והסתבר שבגלל טעות של החשב ניכו לי דמי ביטוח לאומי ומס בריאות באחוזים הגבוהים החל מהשקל הראשון מדי חודש, בהתעלמות ממדרגת השעור המופחת וזאת החל מיומי הראשון בחברה בשנת 2002 מקורה של הטעות הוא בכך שבשני חודשי העבודה הראשונים ב 2002 קבלתי שכר גם מהחברה קודמת שממנה פוטרתי עקב צמצומים וכך נשארתי במערכת השכר כעובד בחברה נוספת ביחס לביטוח לאומי וזאת למרות הדיווחים השנתיים בטופס 101 שאין לי מקום עבודה אחר החשב מעריך את תשלומי היתר ב 20000 ש"ח לדברי החשב כעת יש לפנות לביטוח לאומי לקבלת החזרים שאלותי: - האם ביטוח לאומי יחזיר כל התשלומים היתרים החל משנת 2002 - האם ביטוח לאומי יחזיר בהפרשי הצמדה וריבית - האם יש לדרוש כאן אחריות של החברה או החשב - איך לבדוק הנושא על ידי צד בלתי תלוי תודה

    • מאחר והטעות היא של החשב של החברה ראוי שהוא
      חיים רייזלר | 03/02/2009 00:41

      ייתמודד מול מחלקת הגבייה וידרוש החזרים עבורך ולגבי החזרים קיימת בעייה לגבי ההתיישנות היא קיימת על זכויות אך לא על חובות ולאחרונה נעשה נסיון לשנות זאת ולהגביל את ההתיישנות של 2 הצדדים ל-7 שנים אך טרם עבר חוק בכל מקרה באם המל"ל יחליט להחזיר (יתכן ויהיה צורך להפעיל את בית הדין לעבודה).ולגבי אחריות החשב מתוקף תפקידו הוא הדמות שמייצגת את החברה בפני מס הכנסה וביטוח לאומי כך ששניהם אחראים אישית לפגיעה בך. איני יודע מה מצבך כרגע בחברה אך ברור באם תתבע או תפעיל עו"ד יש סיכוי שתפוטר קח זאת בחשבון..

    • החזר עודף גביה דמי ביטוח לאומי
      אורנה | 05/02/2009 17:52

      צר לי,אבל הטיפול/הפניה לקבלת החזרים נעשית רק ע"י המבוטח בלבד. ב. עובד שהכנסתו אצל מעסיק אחד או יותר עולה על מקסימום ההכנסה (ההכנסה המרבית) לתשלום דמי ביטוח- 38,415 ש"ח (החל ב- 01.01.2009) - ישלח את הבקשה לתחום גבייה ממעסיקים בסניף הקרוב למקום המגורים. מתוך הקישור המלא מטה שכותרתו מעט מטעה,אך,הוא משמש אותך לקבלת החזרים. להלן טופס הבקשה בקישור מטה. ידוע על המתנה די ארוכה עד שמתבצע ההחזר בגלל ריבוי פניות... טלפון רב קווי: 02-6709652 בימים א-ה בשעות 8:00 - 16:00. פקס: 02-5001287 דואר אלקטרוני: zahavao@nioi.gov.il בהצלחה.