אם את לא מתפרנסת מספיק את זכאית.

  • הבטחת הכנסה
    מבולבלת | 01/02/2009 13:36

    שלום, יש לי שאלה בנוגע להבטחת הכנסה, אני קצת מבולבלת. לאחר מספר חודשים שבהם לא הצלחתי למצוא עבודה ולא מגיעים לי דמי אבטלה, מצאתי עבודה חלקית בלבד - בערך 8 שעות בשבוע , והחלטתי שזה עדיף מכלום (ואולי אשיג עוד משהו חלקי). ביררתי בלשכת התעסוקה על הבטחת הכנסה ואמרו לי שאם אני מגישה תביעה הם חייבים להפנות אותי לעוד עבודה - כל עבודה שמתאימה למצב בריאותי, לא משנה שיש לי שני תארים. הם גם אמרו שעבודה של 8 שעות לא מזכה אותי בכלל בגמלה ולכן אני צריכה לעבוד לפחות 24 שעות בשבוע כדי לקבל את הגמלה. יש לי כמה שאלות: 1. האם זה נכון שלא יוכלו להשלים לי הכנסה על 8 שעות עבודה? 2. מה גובה הגמלה שמגיעה לי (אם אעבוד 24 שעות בהנחה שהדרישה נכונה) - לא הצלחתי להבין מהאתר של הביטוח הלאומי. אני בת 28 וקצת, ללא ילדים. אין לי רכב ואין לי דירה. 3. נניח ואני מתייאשת ואכן מקבלת עבודה נוספת כמו קופאית או מוקדנית (למרות שזה ימנע ממני לחפש עבודה במקצוע שלי), רוב העבודות דורשות משמרות ואני לא בטוחה שאוכל לשלב בין שתי העבודות. ומה, אז אאלץ להתפטר מהעבודה הראשונה מה לעשות? אני קצת מיואשת. אני באמת רוצה לעבוד אבל השוק קשה תודה רבה!

    • אם את לא מתפרנסת מספיק את זכאית.
      שלום משי | 01/02/2009 13:54

      אם את לא מתפרנסת מספיק את זכאית להבטחת הכנסה. לגבי שעות העבודה זה רק חישוב של לשכת התעסוקה מתי צריך להתייצב בלשכה. אם את תעבדי מעל 20 שעות שבועיות את תצטרכי להתייצב רק פעם בחצי שנה. בהצלחה

      • עוד משהו
        אני מבולבלת | 01/02/2009 15:15

        כלומר, אם לא ימצאו לי משהו נוסף ואשאר עם 8 שעות אצטרך להתייצב יותר בלשכה? עוד שאלה - לא הצלחתי להבין מהאתר של הביטוח הלאומי מה גובה הגמלה להבטחת הכנסה עבורי. אני רוצה לעשות חישוב גם האם שווה לי לעבוד בעבודה שאינה הולמת את כישורי ותמנע ממני זמן חיפוש אחר עבודה מתאימה יותר. תודה

      • אז כמה הגמלה
        איפכא מסתברא | 01/02/2009 19:02

        שלום שלום אני לא מבין. אם אני מרוויח ולא מספיק לי הפרנסה אני זכאי להבטחת הכנסה. כמה צריל להרויח בשביל הפרסה.

    • השלמת הכנסה
      אורנה | 02/02/2009 08:00

      לשאלותייך, כפי שנמסר לך בשירות התעסוקה. לגבי חישוב השלמת ההכנסה החישוב נעשה לפי הפירוט הבא מתוך סכומי הקצבה: סכום הקצבה ההכנסה המירבית המזכה יחיד1,537 ש"ח 2,592 ש"ח ניקח בהנחה השתכרות של 2000 ש"ח בחודש, ממנה מפחיתים כ-600 ש"ח (סכום שמותר להשתכר מבלי להכניסו לחישוב הכללי המהווה 7% מהשכר הממוצע במשק) נותרת יתרה של 1400 ש"ח מחשבים ממנה 60%=840 ש"ח עתה מפחיתים מהגורם לסכום לקצבה את התוצאה: 1537-840 ש"ח=697 ש"ח השלמת הכנסה ט.ל.ח. מקווה שזה יסייע בידייך להבין את המשמעות של השלמת הכנסה. כמובן שהשתכרות של 2592 ש"ח מבטלת את ההשלמה. בהצלחה במציאת עבודה שתתאים לכישורייך.

      • לצערי, הבוס הודיע שאין לו עבודה בשבילי
        אני מבולבלת | 04/02/2009 12:21

        תודה אורנה על התשובה, לפני יומיים הבוס הודיע לי שאין לו אפשרות להעסיק אותי. נניח אני מגישה עכשיו תביעה להבטחת הכנסה - אני מניחה שיפנו אותי לעבודה כמוקדנית או משהו כזה. ואז החישוב של הגמלה יהיה כפי שכתבת, לפי המשכורת שלי? ועוד שאלה - אני עדיין ממתינה לטופס 106 ממקום העבודה הקודם (הישן) שלי, שמפרט את הימים כדי לראות אם מגיעים לי דמי אבטלה (האמת, לא נראה לי). האם סירוב להפנייה לעבודה בהבטחת הכנסה יגרור ביטול אוטומטי של דמי אבטלה, אם אני זכאית? חשוב לציין שאני מתייצבת בלשכה כבר חודשיים. מקווה שהצלחתי להסביר את המקרה המורכב, תודה.