הבהרה לשאלות החשובות.

  • שאלות דחופות ביותר
    עדנה | 29/01/2009 10:49

    לכבוד מר זאב גיא שלום רב , ברצוני לשאול בבקשה שתי שאלות חשובות מאוד לגבי: 1. פרשתי מהוראה ( ממשרד החינוך) ב- 01/08/07 . תאריך הלידה שלי הוא: 08/02/49 . כלומר בקרוב מאוד ימלאו לי 60 שנה. בעלי עובד עצמאי ואני -אינני עובדת כלל מאז פרישתי. ברצוני לשאול מתי בדיוק אתחיל לקבל קצבת זקנה מהביטוח הלאומי ? ומהו הסכום שאקבל? 2. אם אמצא משרה וארצה לעבוד ( כיום אינני עובדת) האם תהיה אפשרות לגבות ממני מס הכנסה + ביטוח לאומי+ מס בריאות אך ורק מהמשכורת שאשתכר מבלי לפגוע בגימלה החודשית ולהשאירה כמות שהיא? אם כן, מה יהיה עלי לעשות לשם כך? למי לפנות ? תודה מראש על תשובותיך

    • הבהרה לשאלות החשובות.
      עדנה | 29/01/2009 11:11

      1. פרישתי מההוראה הייתה לאחר 33 שנות עבודה. ואני כשנה וחצי בפרישה . האם אני צריכה לגשת ביוזמתי לביטוח לאומי ולדרוש את קצבת הזקנה , אם כן ,מתי אני אמורה לעשות זאת? 2. האם גובה קצבת הזקנה שאקבל מהביטוח תקטן בגלל הגימלה שאני מקבלת מהאוצר?

      • את צריכה למלא טופס מיוחד כדי לבדוק את זכאותך מתוך
        אמנון | 30/01/2009 10:49

        הנחה שאת לא ניכנסת לתקופת הארכה לםי החוק שינוי בהגדרות גיליים לקבלת קיצבת זיקנה , על כל פנים לא ניראה לי שמישהו יכול לעשות זאת במקומך אלא אם כם גב' דומיניסיני פועלת לכך שעובדי ביטל"א יאתרו את הזכאים על כל פנים תקבלי את המגיע לך רק לאחר שתמלאי את הטופס המתאים ועוד כדאי לך לנסות ולעשות כן כי גובה הקיצבה מותנה גם בכמה שונות ביטו את מבוטחת

    • קצבת זקנה
      אורנה | 31/01/2009 00:45

      שלום לך עדנה, לתאריך לידה 8.2.49 גיל הזכאות לקצבת זקנה הוא 62 מאחר וצברת "רק" 33 שנות עבודה, חסרות לך שנתיים עבודה,אותן את יכולה לצבור עתה עד לגיל 62, על מנת שתקבלי את מלא קצבת הזקנה העומדת היום על סך 1902 ש"ח למי שעבד 35 שנה. הקצבה הבסיסית היא 1268 ש"ח למי שעבד 10 שנים, ועל כל שנת עבודה נוספת 2% מקסימום אפשר לקבל עד 50% תוספת. מי שממשיך לעבוד לאחר גיל פרישה ואינו מקבל קצבת זקנה בגלל גובה הכנסות כמפורט בקישור מטה,יהיה זכאי לכל שנת דחיה בתוספת של 5% על כל קצבת הזקנה שצבר. ההכנסות שלך מפנסיה אינן משפיעות על קבלת קצבת הזקנה בבא הזמן. עם תחילת עבודתך, יהיה עלייך לעשות תיאום מס ותיאום דמי ביטוח לאומי, כדי לא לשלם כפל תשלומים. בהצלחה.

      • האם חובת הגימלאים לשלם ביטוח לאומי?
        עדנה | 01/02/2009 12:34

        אורנה, שלום, ראשית תודה על תשובתך. יש לי שאלה נוספת ואשמח אם תוכלי לענות עליה. אני כאמור גימלאית בפרישה מוקדמת מזה שנה וחצי ואיני עובדת. בעלי עצמאי . מהגימלה החודשית שלי אין גובים כעת ביטוח לאומי. האם אני אמורה לשלם ביטוח לאומי כשאני בפרישה על מנת לממש את זכותי לקצבת זקנה בגיל 62 ? איך ישפיע הדבר על גובה קצבת הזקנה ? * ועוד עניין שלא כ"כ הבנתי: אני אמורה לקבל קצבת זקנה בגיל 62 בערך. האם עבודה בזמן פרישה תדחה את תאריך הזכאות לקבלת הקצבה או שבמקביל לעבודה אקבל גם קצבת זקנה וגם גימלה? ושוב תודה מראש