תבררי בקופת חולים

  • שינוי סטטוס במל"ל - משונה ביותר
    קשישונית | 24/01/2009 09:13

    החודש הפכתי מ"נכה" ל"סתם זקנה". יענו הגעתי לפרקי.נכון שקיצבת הזיקנה תהיה בגובה קיצבת הנכות הכללית שקיבלתי עד כה (לא היו לי "אקסטרות"), אלא שהטבות מהן "נהניתי" (ממש....) כמו, למשל, פטור על אגרות של שירותים רפואיים: תשלום רבעוני לרופא מומחה, אגרת בי"ח ומכונים ממוחשבים וכיו"ב - לא ניתנות עוד. כלומר, מבחינת המוסד לביטוח לאומי הצטרפתי למעגל הזיקנה ובכך, באופן אוטומטי, החלמתי, אינני זקוקה עוד לשירותים רפואיים כבעבר (וככל שאתקדם בשנים יפחת הצורך, עד שבסופו של דבר לא יהיה כלל צורך כזה, אבל זה חל גם על אנשים שאינם נכים).אם יש כאן, במקרה (אתפלא מאוד) עוד חטיארים כמוני - אשמח לשמוע אם יש דרך לשנות את רוע הגזירה או שלשתוק כמו דג ופשוט להשתדל שלא לבקר אצל רופא מומחה או מכון רנטגן או מכון ממוחשב אחר, או בית חולים או אחרת.תודה מראש לכל מי שיכול להבהיר לי מאין נובעת החלמאות הזו.תוספת: בספרון של קופ"ח שלי, בסעיף פטורים והנחות כתוב:"חבר והתלויים בו שמשתלמת בעדם קצבת זקנה ובתנאי שקיבלו טרם כך קצבת נכות כללית - פטור מאגרת שירותים רפואיים".צלצלתי לביטוח לאומי והאם אומרים אחרת. כלומר, נפסקה ההטבה הזו.מקווה שמישהו כאן יאיר את עיני בנושא.

    • תבררי בקופת חולים
      בני | 24/01/2009 15:21

      הם אלה שאמורים לתת את הפטור ולכן הם הכתובת המתאימה

      • בררתי בקופ"ח
        קשישונית | 24/01/2009 17:58

        והם הם שהפנו אותי אל הביטוח הלאומי, למרות שמצדיקים אותי.קופת החולים מקבלת עדכוני מחשב מהביטוח הלאומי באופן סדיר ואני לא מופיעה שם החל מהחודש הזה, ללא כל התערבות של קופת החולים. אחרת לא הייתי פונה לכאן.גם ב-12 השנים בהן הייתי פטורה מאגרות בריאות - מעולם לא ביקשתי, אלא זה היה על פי הרישומים של הביטוח הלאומי המועברים באמצעות המחשב לקופת החולים.אני מאוד מעריכה את הרצון לעזור לי, אבל כדאי להבין במה דברים אמורים, לפחות מנסיון אם לא בתוקף תפקיד כלשהו בביטוח הלאומי או משהו דומה.

        • מאתר ביטוח לאומי
          בני | 25/01/2009 07:48

          קופת חולים מקבלי קצבת זקנה הזכאים להשלמת הכנסה זכאים להנחה בשיעור של 50% ברכישת התרופות. סייג: בני זוג המקבלים קצבת זקנה בתוספת השלמת הכנסה זכאים להנחה, בתנאי שהגיעו לגיל פרישה. מקבלי קצבת זקנה בתוספת השלמת הכנסה וכן מי שלפני שקיבלו קצבת זקנה שולמה להם בתכוף קצבת נכות זכאים לפטור מאגרות שירותים רפואיים. ההנחה ניתנת באופן אוטומטי בהתאם לרשימות המועברות על ידי המוסד לביטוח לאומי. לבירורים ניתן לפנות לתחום רישום והקצאה בביטוח לאומי בימים א' - ה' בן השעות 8:00-13:30 בטלפון: 02-6462000

    • תגובה
      sandy4u | 24/01/2009 16:24

      לקשישונית היקרה, בכדי שתוכלי להמשיך לקבל את ההטבות וההנחות את פשוט צריכה פשוט לבדוק באם את זכאית להגיש השלמת הכנסה ובמידה וכן מצויין את תוכלי להמשיך לקלב הנחות ברפואה וכיוצ', בנוסף היתה אמורה להיות לך האופציה לבחור באם את רוצה להמשיך להיות במח' נכות או לעבור למחלקת זיקנה במידה והסכמת לעבור למחלקת זיקנה וחתמת על מסמך ואם אינך זכאית לקבל השלמת הכנסה לצערי אין דרך בו תוכלי לקבל את ההנחות, מה שכן תוכלי להגיש סיעוד בקשה לעזרה בבית מטפלת ואולי במחלקה זו במידה ואת באמת צריכה ( כי לא מאשרים בקלות ) תוכלי לקבל הנחות.... את צריכה לגשת לסניף המל"ל הקרוב לביתך ולשאול..... שיהיה לך בהצלחה

      • תגובה לסנדי
        קשישונית | 24/01/2009 17:55

        צר לי לסתור את דבריך, סנדי. אין אופציה לבחור בין נכות לזיקנה. תקראי את החוק או את התקנות באתר הביטוח הלאומי.לכן גם מעולם גם לא נשאלתי אם ברצוני להישאר במח' נכות כללית.אין לי צורך בסיעוד ולא במטפלת .אני ממש לא יודעת מאין את שואבת את האינפורמציה הכל כך לא נכונה שבתגובתך.מכל מקום, תודה שניסית לעזור.

        • מענה
          sandy4u | 24/01/2009 18:23

          יקירתי הם לא יגידו יציעו לך את האפשרות הזאת אם את לא תגידי להם,,, אני אומרת לך כי אני יודעת וזה ממש לא מוטעה תהיי בטוחה שביטוח לאומי לא כל כך ינסה לעזור ולהדריך ולהגיד לך מה שבחוק.... אם תלכי לביטוח לאומי ותשאלי הם יגידו לך... בדיוק את מה שאמרתי לך...