יש עם מי לדבר

  • יש עם מי לדבר???
    מאיר | 06/01/2009 17:32

    לשכת תעסוקה סגורה עד סיום המלחמה. הם דיווחו על 15 יום בלבד. יש לי את כל הטביעות אצבע שהתייצבתי כל החודש- מה עושים? אני בניתי על הכסף הזה ואני יודע שישלמו לי אבל מתי? יש עם מי לדבר??? תודה.

    • יש עם מי לדבר
      אורנה | 07/01/2009 08:24

      אני מבינה שאתה מתגורר באיזור הדרום. על פי הודעת הביטוח הלאומי אשר פורסמה אמש בתקשורת ומביאה את פרסומה גם כאן,כל מי שחתם לפני סגירת הלשכות,יקבלו את דמי האבטלה. לשאלתך, התשלום בעד חודש האבטלה הראשון מתבצע במועד לא קבוע, והוא תלוי בתאריך שבו הוגשה התביעה וזמן הטיפול בסניף. התשלום בעד חודש האבטלה השני ואילך יהיה בסמוך ל- 17 בחודש שלאחריו. אתה בהחלט יכול לברר בביטוח הלאומי במוקד שמספרו 6050* להגיע לנציג שירות לאחר הקשת מספר זהות וקוד סודי. בהצלחה.

      • אורנה לא התייחסת לבעיהה
        מאיר | 07/01/2009 08:36

        קיבלתי כבר דמי אבטלה ראשון. בחודש דצמבר התייצבתי ל הזמן עד לסגירה בגלל המלחמה. אבל לשכת התעסוקה דיווחה 15 יום. דיברתי עם ביטו"חל הם אמרו שאין מה לעשות וצריך להמתיןעד שיפתחו את שירות התעסוקה. מה אני אשם??? אני בניתי על הכסף הזה

        • דמי אבטלה
          אורנה | 07/01/2009 10:04

          זה בפירוש לא צריך להיות כך, גם על פי הודעות הביטוח הלאומי. לא ברור מי נתן לך את המידע על תשלום רק עבור שבועיים ימים, שכן,בהודעה שהעברתי אליך,בפירוש נרשם שיהיה תשלום מלא למי שהתיצב עד לסגירת הלשכות. תוכל לפנות בדחיפות למח' אבטלה בענינך באופן אישי בקישור פנו אלינו הרשום מטה ולפרט בכתב את מה שאתה מציין כאן,בצירוף הזכרת המידע המופיע בעיתון אותו העברתי. אתה מתכוון לתשלום שישולם ב-17 בינואר?

          • בירוקרטייה אווילת
            מאיר | 07/01/2009 10:20

            אם אני אפנה דרך האתר אני אקבל תשובה כשאהיה סבא. פניתי ללשכת פניות ציבור שלהם.: 026752405 ענתה לי אחת בשם רחל -לא רצתה לעזור בתחילה אז ביקשתי את המנהלת שלה והיא חששה אמרתי מה אין תורן בלשכת עבודה? זה לא בעייה שלי אמורים לשלם לי ב 17 לחודש ינואר אבל דיווחתם 15 יום. למה??? אין עם מי לדבר. ב 24 לחודש באתי לחתום עם התביעת אצבע- והפקידה המטפלת חסמה אותי כי רצתה לתת לי הצעת עבודה . תוך כדי השיחה היא עדכנה במחשב שהתייצבתי ואמרה שלא צריך להעביר תביעת אצבע. עכשו הבעייה כפולה: 24 לחודש זה בדיוק מה שלא מדווח וזה אומר שזה ממש הסגירה שבוע לפני הסגירה זה אומר שגם את חודש הבא לא אקבל כלל כי לא מדווח 24 לחודש עכשו לך תוכיח שיש לך אחות.ההיא מפניות ציבור מנסה לאתר את התורן בלשכת עבודה בב"ש ואני לא מסתפק אני רוצה לפנות למנכלית איך שמה דומיניסיני?? אבל אין טלפון. בגלל שלא עידכנו יחזרו לי הו"ק מהבנק. למה סמכתי על הפקידה המטפלת? היא אמרה"אם אתה לא סומך עליי- תעביר תאצבע"

            • תנסה לפנות במייל למנהל שירות התעסוקה בב"ש
              אורנה | 07/01/2009 10:37

              http://www.taasuka.gov.il/Taasuka/Employee+Services/General+Info/beersheva.htm

              • העניין סודר!!
                מאיר | 07/01/2009 10:49

                כי ,תקפתי" את כולם אינטנט משרד העבודה ולשכת פניות ציבור. עמדתי על שלי-לא רציתי להמתין לסיום המלחמה. כולם צלצלו לכולם. העמדתי את לשכת ב"ש על הרגליים. צלצל אליי הסגן. הודה כי אכן היתה טעות!!! הם דיווחו לביטוח לאומי עד יום ראשון אראה 25 יום. ביקש לצל אליהם בכל מקרה. ככה אני- כשאני רוצה משהו אני לא סומך על זה שרק אחד יחזור אליי- אני פונה בצור קשר. פניות ציבור וגם משרדים ממשלתתיים. בסוף אחד מהם חייב לענות. אז העניין נגמר. אני יודע שהרבה אנשים היו מקבלים את הדין כי אין הרבה מה לעשות. גם אורנה ששאלתי שאלה בעניין ביטוח לאומי פניתי לכל הסניפים במיילים שלהם הגעתי דרך האתר של הביטוח לאומי- יודעת כמה חזרו אליי??? שתיים. רחובות ואשדוד. תודה בכל אופן.מאיר

                • יופי,אני שמחה שפתרת את הנושא.
                  אורנה | 07/01/2009 10:55

                  כל הכבוד!