נכות - קבלת קצבת נכות בזמן עבודה

  • 75% נכות -אובדן כושר עבודה
    שימרית | 05/01/2009 19:12

    מזה 9 שנים אני מקבלת קצבת נכות בשל אובדן כושר עבודה 75%. כיום הצלחתי להרים עצמי מעט ונקרתה בדרכי הזדמנות לעבוד במשרה חלקית של כמה שעות בשבוע.מיותר לציין כי אני מאוד רוצה לקחת את המשרה הזו אך ידוע לי כי יש הגבלת שכר.שתי שאלות: 1. מה השכר המקסימלי אותו אני יכולה להרויח מבלי להפסיד את קצבת הנכות? 2.האם עלי להודיע מיידית למוסד לביטוח לאומי או שאני יכולה קודם לנסות ולראות אם אכן אני עומדת במשימה? תודה מראש לתשובתכם.

    • נכות - קבלת קצבת נכות בזמן עבודה
      אורנה | 06/01/2009 13:49

      שלום לך שימרית, לא ציינת מה דרגת הנכות שנקבעה לך. אם נקבעו לך פחות מ-100% נכות, תוכלי לקרא בקישור המצורף מטה-בו תוכלי לראות שנכון להיום את יכולה להשתכר עד 1915 ש"ח ברוטו בחודש,מבלי שקצבתך תפגע.(25% מהשכר הממוצע במשק נכון לינואר 2008). לקראת סוף החודש מעדכנים את הנתונים במערכת וסביר להניח שסכום זה יעלה במקצת. אם דרגת נכותך פחותה מ-100%, מאפשרים תקופה של עד 3 חודשים בנסיון להשתלב בעבודה, בטרם תודיעי על השתכרותך,לצורך בדיקת זכאותך לקצבת נכות אם שכרך גבוה מהסכום הנ"ל. קיראי בהרחבה את כל הנתונים בקישור. בהצלחה.

      • תודה אורנה
        שימרית | 06/01/2009 19:59

        מבלבל לשחות במבוכי הביוקרטיה...על טופס הביטוח הלאומי כתוב עד כמה שזכור לי 75% אובדן כושר עבודה לצמיתות.(הקצבה המשולמת לי היא 100%) בכל מקרה השכר המוצע לי הוא 1800 ש"ח נטו (הברוטו ודאי כמה גרושים יותר).כך שאני מבינה שאין בעיה בכלל. ז"א שאני יכולה להמתין 3 חודשים לראות אם אכן אני מסתדרת בעבודה ורק אז לדווח? קראתי את הקישור - ומודה לך מאוד

        • נכות - קבלת קצבת נכות בזמן עבודה
          אורנה | 07/01/2009 07:40

          חשוב לבדוק מה היא דרגת הנכות שנקבעה לך. בדרגת נכות(לא דרגת אי כושר עבודה)של 100% לא ניתן לעבוד, ויש צורך בבדיקה מול הביטוח הלאומי. לבעלי דרגת נכות של 100% ניתן לעבוד ולקבל פטור ממס, אך,לא יהיו זכאים לקצבה. קיראי בקישור מטה לגבי פטור ממס הכנסה להשכלה הכללית. בהצלחה.

          • אוקי ,המון המון תודה אורנה
            שימרית | 07/01/2009 17:32

            עד כמה שזכור לי הנכות הרפואית היא 20% (נפשי) עזרת לי מאוד

            • נכות כללית
              אורנה | 07/01/2009 17:37

              היי שמרית, על 20% נכות אין תשלום קצבת נכות. יכול להיות שיש לך 60% נכות, או 40% כאשר אחת הנכויות עומדת על 25%. תנסי לבדוק בפרוטוקול שלך. בהצלחה.