לגבי הרכב לפי תאורך אני מעריך שהוא לא חדש ואז

  • הבטחת הכנסה / השלמת הכנסה
    רינה | 30/12/2008 02:38

    שאלה ראשונה: אני מובטלת ותקופת האבטלה מסתיימת בקרוב. נשלחתי לקורס הכשרה מקצועית מטעם הלשכה שעומד להיפתח בקרוב (לימודים סדירים). ברצוני לדעת, האם אהיה זכאית להבטחת הכנסה למרות שיש לי רכב בבעלותי אבל לא בשימוש? (אין לרכב ביטוח וטסט) האם מתחשבים בעובדה שאני נשלחת לקורס אינטנסיבי המונע ממני למצוא עבודה אפילו במשרה חלקית? שאלה שנייה: ייתכן מאוד שאתחיל לעבוד במקביל להכשרה בשכר גלובלי של כ400 ש"ח לחודש, האם אהיה גם אז זכאית להשלמת הכנסה. האם ייקחו בחשבון את העובדה שבגלל הקורס איני יכולה למצוא עבודה נורמלית? תודה מראש!!!!

    • לגבי הרכב לפי תאורך אני מעריך שהוא לא חדש ואז
      חיים רייזלר | 31/12/2008 22:06

      אלו המקרים בהם רכב אינו שולל קצבה רכב שולל זכאות לקצבה, פרט למקרים הבאים: נכה ברגליו או חולה שאינו מסוגל לעבוד. הוא או בן משפחתו זקוקים לרכב לצורך טיפול רפואי יש לו ילד נכה ברשותו אופנוע הוא עובד ומשתכר שכר נמוך ועונה על כל התנאים האלה: 1. הכנסתו מעבודה עולה על 25% מהשכר הממוצע 1,916 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) , ואם הוא הגיע לגיל הפרישה - הכנסתו מעבודה עולה על 17% מהשכר הממוצע 1,303 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) . 2. לרכב נפח מנוע עד 1300 סמ"ק, וחלפו 7 שנים לפחות מתום שנת הייצור (שנת 2000 נכון לינואר 2008), או לרכב נפח מנוע עד 1600 סמ"ק, וחלפו לפחות 12 שנים מתום שנת הייצור (שנת 1995 נכון לינואר 2008). 3. אין ברשותו רכב נוסף. ובאם תעבדי במידה ויאשרו לך למרות שאת עוברת קורס אינטנסיבי באם תשתכרי עד 536 ש"ח קצבתך לא תפגע. ועל שאר זכויותיך וחובותיך קראי בקישור.

      • ועדיין אני שואלת...
        רינה | 01/01/2009 00:54

        האם למרות שרכבי הוא מודל 1993 אהיה זכאית להבטחת הכנסה גם אם איני עובדת- זאת בשל העובדה שאני נשלחת לקורס הכשרה שאינו מאפשר לי לעבוד? הקורס הוא אינטנסיבי מאוד. חשוב לי מאוד תשובתך בנושא כי אם איני זכאית להבטחת הכנסה ואיני יכולה למצוא עבודה בגלל הקורס ייתכן מאוד שאצטרך לוותר על הקורס ולמצוא עבודה נורמלית, כי אחרת איני רואה איך אני שורדת במהלך הקורס, הרכב שברשותי אין לו ביטוח ולא טסט והוא אינו בשימוש ולכן גם אין לו קונים. קשה לי להאמין שרק בגלל שלא תהיה לי הכנסה מעל 25% (בגלל העובדה שאלמד בקורס לאורך כל היום) לא אהיה זכאית לקצבה שתעזור לי לשרוד במהלך הקורס. שאלתי במילים אחרות: האם כן יכול להיות שבכל מצב מי שנשלח לקורס מקבל קצבה כלשהי?