עובד/מעסיק עובד במשק בית ?

  • העסקת מטפלת
    ליהי | 08/12/2008 16:01

    שלום, ברצוני לברר לגבי העסקת מטפלת מבחינת תשלום לביטוח לאומי. אנו מתכננים לקחת מטפלת אשר תטפל בביתנו בביתה (ללא ילדים נוספים). להבנתי במצב כזה המטפלת נחשבת כעובדת עצמאית וחלה עליה החובה לדווח לביטוח לאומי וכן בסיטואציה זו לא מתקיימים יחסי עובד-מעביד (האם נכון?). יחד עם זאת, נרצה כי בתקופות מסויימות המטפלת תטפל בביתנו אצלנו בבית (בין אם מפאת מחלה או בעונת החורף) - מה הדין במצב זה? האם עלינו לשלם תשלומי ביטוח לאומי על תק' ספציפיות אשר טרם נקבעו? ניסיתי לברר את העניין במח' מעסיקים במל"ל אך כל מה שנאמר לי היה שעלי להעביר מכתב לגבי אופי העסקה הצפוי (הרוב אצל המטפלת בבית ותקופות מסויימות אצלנו) והם אשר יחליטו על מי חובת התשלום והאם היא מוגדרת כשכירה או עצמאית). מה עושים במקרה כזה? האם כדאי בכל מקרה לשלם על המטפלת דמי ביטוח לאומי? שאלה נוספת, במידה והמטפלת עובדת בביתה בלבד - האם יכולה להיות סיטואציה שבה במקרה של תאונת עבודה (לא עלינו) שאנו נידרש לפצותה או שהחוק אומר שבכל מקרה שבו המטפלת עובדת בביתה במקרה של תאונת עבודה אנו פטורים ממתן פיצוי כלשהו. אודה מאוד על תשובתך

    • עובד/מעסיק עובד במשק בית ?
      אורנה | 08/12/2008 18:05

      ? מעתיקה את תשובתי גם מהפורום האחר לטובת כלל הגולשים: בשביל השקט הנפשי,הייתי משלמת אחת לחצי שנה את דמי הביטוח עבורה, כדי לקנות לי שקט תעשיתי. אם חלילה תפגע בביתכם,ביטוח לאומי יפצה אותה ועלול לתבוע מכם את הוצאותיו. לא נראה לי,איך ניתן מראש לחשב את הימים בהם תשהה בביתכם ואת הימים שתשהה עם הילד בביתה. קיראו בקישור המצ"ב: עובד/מעסיק עובד במשק בית שיעורי דמי ביטוח והסכומים - לעובדים במשק בית