דמי אבטלה

  • בהמשך לתשובה לגבי המתנה 90 יום
    עופרה | 26/11/2008 20:59

    אורנה ,תודה עבור תשובתך,אך לא כל כך הבנתי, את כתבת שלאחר הרשמה ראשונה אני ממתינה 90 יום,אני כבר 3 חודשים חותמת ברצף,האם חתמתי לשוא?ומתי בעצם אני מקבלת תשלום עבור 90 הימים ,זה לא כל כך ברור

    • דמי אבטלה
      אורנה | 26/11/2008 22:58

      אם התפטרת,אכן נרשמת לשווא. לא ישולמו לך דמי אבטלה בתקופה של 90 הימים הראשונים=תקופת המתנה. זכאותך לדמי אבטלה תתחיל מתום 90 הימים. האם הגשת כבר תביעה לדמי אבטלה בביטוח הלאומי? תגיבי בבקשה לתשובתי,כך שאלותייך ישארו ברצף,גם אקבל הודעה שיש תגובה. בברכה, אורנה.

      • בהמשך לשאלתך
        עופרה | 27/11/2008 09:21

        הגשתי תביעה לביטוח לאומי וקיבלתי מהם מכתב על תקופת המתנה וכן פירוט דמי אבטלה וכו',בלשכת התעסוקה לא טרחו לומר לי כלום ומידי שבוע אני מתייצבת מידי שבוע עם תינוקי,לפי הקישור ששלחת לי רשום שאחד התנאים לקבל אישור מלשכת התעסוקה הוא להתייצב מידי שבוע אז אני כבר מבולבלת ,מה עלי לעשות תודה

        • דמי אבטלה
          אורנה | 27/11/2008 09:35

          הקישור שהעברתי ומתיחס למקרה כגון שלך: "גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה) צריך להתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי לא לאבד את זכאותו." נכון ,שלא רשמו שיש להתיצב רק פעם אחת כדי לשמור על תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה ולחזור כעבור 90 ימים. כיום אפילו בשירות התעסוקה,מנחים את הנרשמים להגיע בכל שבוע להרשמה,כדי לנסות לשבץ בעבודה גם בתקופת ההמתנה של 90 הימים. ישנן זכויות שאינן רשומות בצורה ברורה ואגב,על פי פנייתי הוכנסה פסקה זו שהעתקתי עבורך,לאור מקרים בהם מתפטרים לא ידעו שעליהם להרשם פעם אחת, כאמור לעיל, והגיעו לשירות התעסוקה כעבור 90 ימי המתנה והסתבר,שאין להם יותר זכאות לדמי אבטלה, מאחר והיו גבוליים וההמתנה שחקה את הימים לספירה לצורך זכאות לדמי אבטלה. השאלה היא,האם היתה סיבה מוצדקת להתפטרותך כמפורט: "מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי סיבה מוצדקת - יתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה. מי שהפסיק את עבודתו בגלל סיבה מוצדקת, כגון מצב בריאותו שלו, של בן זוגו או ילדיו, או הרעת תנאים בעבודה, צריך להמציא את המסמכים המתאימים להוכחת טענותיו. התפטרות מעבודה, בשל שינוי מקום מגורים או העתקת מקום עבודה, תיחשב להתפטרות מוצדקת, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ או 40 ק"מ (לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים)." אם מתקיים לגבייך אחד המקרים הנ"ל,תוכלי להכין מכתב,להעבירו לביטוח הלאומי לבדיקת זכאותך ללא המתנה נוספת. בכל מקרה,עתה,עלייך להמשיך ולהתיצב מידי שבוע,כדי שתתחיל עתה תקופת הזכאות לדמי אבטלה. בהצלחה.

          • מאד מודה על המידע וההתייחסות, יום טוב, עופרה  לת
            עופרה | 28/11/2008 09:04