אכן מקרה מוזר ודמיוני ועליך להגיש הענקה מטעמי צדק

  • איחור בהגשת תביעת דמי לידה.
    מיטל | 21/11/2008 20:54

    ילדתי בשנת 2006 את בני הבכור , מספר ימים לאחר הלידה מילאתי הטפסים כנדרש והעברתי למעסיק שימלא את חלקו. יודגש כי וידאתי את קבלת הטפסים ע"י המעסיק שאישר את קבלת המסמכים לידיו, ואמר שכעת הכל בטיפולו והוא יעביר לגורמי הבטל"א. בימים אלו ילדתי את בתי ופניתי שוב למילוי הטפסים. חברה שעובדת עימי שאלה אותי כיצד יש לפעול לקבלת הכספים והסברתי לה את אשר הסבירו לי..אמרה שחושבת שהמעסיק צריך להחזיר לי הטפסים ושאני אגש לבטל"א.בבירור שערכתי עם המעסיק לגבי הטפסים הנוכחיים שהגיעו אליו כבר לפני חודש, הבינותי שהמעסיק כלל לא שלח את הטפסים משנת 2006 לבטל"א וגם לא החזירם אלי!! (דבר שיכל לקרות שוב עתה, אם לא היתה צצה השיחה המקרית עם חברתי) הסיפור עצוב ביותר כיוון שאני המטומטמת, וסמכתי על דברי המעסיק ומרוב התעסקות בלידה, ומעבר לבית חדש -כלל לא בדקתי את חשבון הבנק. יצוין כי החשבון הינו חשבון עסקי שלי, אליו נכנסות משכורות בלבד ומקוזזות הלוואות. באותה התקופה האמנתי למעסיק ולא התעסקתי בכסף כלל ועיקר אף שהייתי זקוקה לו, והנחתי שהכסף נכנס כנדרש והתקזז עם הלוואות שלקחתי. בקיצור, חלפו שנתיים, עליתי על הטעות הנוראית רק עתה עם לידת בתי ומילוי הטפסים החדשים. יש בידי העתק של הטפסים ההם לרבות ההעתק אישור בי"ח. המעסיק מצידו מודה בטעותו ומודה כי הטפסים הגיעו אליו ממני מיד לאחר שילדתי , וכי לא הנחה אותי כיצד לפעול. זאת ועוד , המעסיק כתב לי מכתב בו הוא מודה בטעותו ומצר על כך, לדבריו טעות אנוש, בתו"ל שקרתה לו בשל ריבוי העובדים במקום. יודגש כי המעסיק העביר לידי מכתב לבטל"א המתאר את הדברים שפרטתי לעיל. כיצד עלי לפעול מול בטל"א ולמי לפנות, האם זה אבוד ?? האם יש ועדה מיוחדת שדנה במקרים חריגים כשלי?ידועה לי תקופת ההתיישנות, שהיא שנה, וכן ברור שהמעסיק התרשל, וגם שאני מטומטמת שלא בדקתי שהכסף נכנס לחשבון. אולם ברצוני למצות את ההליך מול הבטל"א , מאחר ומילאתי הכל כנדרש ובזמן .ואינני רוצה להיכנס לתביעות בביה"ד בשעה שאני כל כך צריכה אותו עם לידת בתי השניה.(ברור לי שבמקרה הגרועה ניתן לתבוע את המעסיק) האם העובדה שאני לא בדקתי בחשבון כי סמכתי על המעסיק , וכן כי זהו החשבון העסקי בלבד שאינני נוהגת להשתמש בו אלא אני משתמשת בחשבון המשותף עם בעלי- האם זה יעמוד לי לרועץ או אולי בכל זאת יש לכם פתרון יצרתי המגובה במקרי עבר, פסיקה? האם המקרה דנן עונה למקרי צדק שבסעיף 20? אודה להתייחסותכם.

    • אכן מקרה מוזר ודמיוני ועליך להגיש הענקה מטעמי צדק
      חיים רייזלר | 22/11/2008 01:08

      20 - בקשה להענקה מטעמי צדק קיימים מקרים בהם נאלץ המוסד לדחות תביעות לגמלה של מבוטחים או שאיריהם, גם אם נגרם בכך אי צדק בולט או עוול סוציאלי חמור. מדובר במבוטחים שלא מילאו את ההוראות הנדרשות בחוק במלואן או שעקב צירוף נסיבות, שאת תוצאותיהן לא ניתן לצפות מראש, נשללת מהם האפשרות לפעול לפי הוראות אלה. כדי לפתור מקרים אלו נוצרו ההענקות המוגדרות בסעיף 387 לחוק: "המוסד רשאי לפי שיקול דעתו מטעמי צדק לתת הענקות לאדם בכסף ובעין על פי מבחנים וכללים בשיעורים שנקבעו באישור ועדת העבודה והרווחה". http://www.btl.gov.il/טפסים%20ואישורים/Documents/T20.pdf ולקוות לטוב.בהצלחה.

      • בקשה לפירוט התגובה
        מיטל | 22/11/2008 10:18

        אכן מקרה לא שיגרתי, לכן פניתי אליכם ליעוץ והכוונה. אודה להתייחסות מפורטת יותר לשאלות ששאלתי, באשר לדרך פנייתי כעת לבטל"א ולמי עלי לפנות וכן כיצד כדאי לפנות ומה לציין. האם עונה להגדרות סעיף 20 או שזה נועד למקרי סעד בלבד?

        • ממליצה להעלות את שאלתך בייעוץ אישי בראש הפורום
          אורנה | 22/11/2008 18:38

          בהצלחה.