כל השאלות לא רלוונטיות בגלל שלא עבדת מספר שנים כי

  • דמי אבטלה
    אייל שלזינגר | 15/11/2008 11:32

    שלום, אני אקדמאי ואני מעוניין לחתום אבטלה במשרד תעסוקה לאקדמאים ויש לי מס' שאלות: 1.אילו מסמכים ומה הפרוצדורה שעוברים בשביל לקבל דמי אבטלה 2.אם לא עבדתי כמה שנים האם אני זכאי? 3.כמה דמי אבטלה מקבלים ולכמה זמן?אם יש לי מילואים אז איך זה הולך? 4.אילו סוגים של עבודות יכולים לתת לי?האם מכיוון שאני אקדמאי יכולים להציע לי רק עבודות שקשורות לאקדמאיים? תודה אייל

    • כל השאלות לא רלוונטיות בגלל שלא עבדת מספר שנים כי
      חיים רייזלר | 15/11/2008 13:17

      אינך עומד בתנאי הזכאות החשוב ביותר צבירת 300 יום כעובד יומי או 360 יום כעובד חודשי ב-18 החודשים האחרונים. אך בכל זאת גש אולי תקבל עבודה ולחילופין יתכן ותשלח להכשרה ולימוד מקצוע אחר בו ניתן להציבך לעבודה והפלוס הגדול מהעניין שתקבל שכר בזמן לימודיך.בהצלחה. או להגיש בקשה להבטחת הכנסה.

      • אני אנסה להסביר את עצמי יותר טוב
        אייל | 15/11/2008 18:26

        לפני שנה וחצי התפטרתי מעבודתי וכבר שנה + שאינני עובד כרגע אני מחפש עבודה אך אינני מוצא בתחום האם אני זכאי לדמי אבטלה? כמו כן אני משלם ביטוח לאומי גל חודש באופן קבוע

        • לא
          שיר ורד | 15/11/2008 22:21

          כדי לקבל דמי אבטלה היה עליך להתייצב בלשכת התעסוקה תוך זמן קצר מסיום עבודתך. אם התייצבת במהלך חצי השנה שלאחר סיום עבודתך לפחות פעם אחת ייתכן ואתה זכאי. תקופת הזכאות נמשכת שנה מים ההתיצבות הראשונה. יתכן ואתה זכאי לדמי אבטחת הכנסה בתלות בסך כל הנסותיך והכנסות בת זוגך.

    • מילואים
      אורנה | 16/11/2008 06:30

      בהמשך לתשובות שקבלת מי שאינו עובד יהיה שיעור התגמול המגיע לו שווה לשיעור מינימום התגמול ליום. הסכום הוא: 128.34 ש"ח (החל ב- 01.07.2008) . מתוך שיעורי הקצבה בקישור. קרא בנושא מילואים בקישור מטה. בהצלחה.

    • הקישור שלא עבר  לת
      אורנה | 16/11/2008 06:31