את רשאית להגיש תביעה לנכות כללית

  • תביעה לקצבת נכות מביטוח לאומי
    צביקי | 04/11/2008 23:12

    שלום, אני בת 31 . כ-11 חודשים לאחר לידה. אסמטית ונוטלת סטרואידים במשאף מזה שנים. לפני 7 חודשים, שלושה חדשים לאחר הלידה החלו כאבים באזור טוראקלים באזור השכמה משמאל. בצעתי C.T ו M.R.I שהראו שברי דחיסה בחוליות D7 D8 ללא עדות לתהליך. בבדיקת צפיפות העצם אובחן אוסטאופרוזיס קשה T-4 בעמוד השדרה. סובלת מכאבים משמעותיים שמפריעים לתפקוד היומיומי. האורטופד המליץ לא להרים מעל ל-3 ק"ג ולהמנע מכל פעילות גופנית במשך 3 חודשים. בנוסף, אני מטופלת במרפאה מטבולית. שאלתי היא האם יש עילה לתבוע את ביטוח לאומי. תודה מראש על התשובה

    • את רשאית להגיש תביעה לנכות כללית
      Miha1982 | 05/11/2008 01:35

      כמובן יש תנאים שונים לקבלת גמלת נכות כללית לאדם עובד ולעקר/ת בית.

    • את יכולה
      גלי | 05/11/2008 22:14

      אבל בגלל שלא ברור מה אחוזי הנכות על מחלות אלו, הייתי מציעה לך להתייעץ עם עורך דין שהוא גם רופא.

      • ההועדה רפואית היא שקובעת אחוזי נכות רפואיים
        Miha1982 | 05/11/2008 22:36

        כאשר הגמלה משולמת על בסיס קביעת שיעור אי כושר שהינה החלטה של פקיד. עו"ד שהוא רופא אינו עדיף על עו"ד שלא רופא.

    • נכות כללית
      אורנה | 06/11/2008 20:23

      מעבירה אלייך לעיון את טופס התביעה לנכות כללית, בו יש הנחיות למילוי. חשוב לציין כל בעיה רפואית ממנה את סובלת,מאחר וכל סעיף רפואי מגובה במסמכים רפואיים מקנה אחוזי נכות שיקבעו בוועדה הרפואית שתוזמני אליה. לא ציינת אם עבדת לפני פגיעתך,את עובדת כרגע או עקרת בית. קיראי בקישור מטה מי זכאי לקצבת נכות. אם יהיו לך שאלות נוספות לאחר הקריאה,אנו ננסה לסייע בידייך.

      • תביעה לקצבת נכות
        צביקי | 07/11/2008 23:24

        הי, תודה על התשובה. רציתי לשאול אם כדאי לי לקחת עו"ד בנושא שלי. או שפשוט למלא את הטפסים ולהגיש לביטוח לאומי. דבר נוסף, יש סעיף בטפסים בו אני יכולה לבחור אם הועדה תחליט לבד או שאני רוצה להיות נוכחת בועדה שתקבע את הזכות. האם תהיה משמעות לנוכחותי בועדה? תודה מראש

        • נכות כללית
          אורנה | 08/11/2008 07:22

          בשלב ראשון,בו את מגישה תביעה לנכות כללית המגובה במסמכים רפואיים,אין צורך בייצוג ע"י עו"ד מאחר ואחוזי הנכות ודרגת אי כושר העבודה שלך יקבעו בהתאם למצבך הרפואי וקביעת אי כושר העבודה(שהיא למעשה הבסיס לתשלום קצבת נכות)כמפורט להלן: "בקביעת דרגת אי-הכושר להשתכר מתחשבים באיזו מידה ליקויו של המבוטח משפיע על כושרו לעבוד ולהשתכר, על יכולתו לשוב לעבודתו (לעבודה מלאה או חלקית) ועל יכולתו לעבוד בעבודה אחרת או ללמוד מקצוע חדש (לפי השכלתו, כושרו הגופני ומצב בריאותו)." הקישור המלא בקביעת אחוזי נכות ואי כושר עבודה ראי מטה. במידה והקביעה אינה משקפת את מצבך האמיתי, זהו הזמן לפנות לעו"ד בייצוגך בערער. החתימה שלך על הטופס בו את מאשרת שהוועדה תחליט על סמך המסמכים הרפואיים,תקף בד"כ במקרים של מחלות קשות בהן התובע אינו יכול להתיצב לוועדה. לפי נסיון הפונים בתביעה להכרה בנכותם,מוזמנים גם אלה שחתמו על הטופס. תתחילי בתהליך ע"י העברת התביעה והמסמכים ותמתיני להחלטות הוועדה. תרגישי טוב ובהצלחה.