עיין בקישור זקנה ושהות בחו"ל יש הסברים מפורטים

  • תשלום קצבה לשוהים בחול
    שרהלה | 02/11/2008 06:14

    יצאתי לשנה לחול ואני מקבל קצבת זיקנה . ידוע לי שאחרי שישה חודשים אם ברצוני להמשיך לקבל את הקצבה, חובה עלי לחזור לארץ . שאלתי : כמה זמן אני צריך לשהות בארץ כדי לא לאבד את הקצבה על מנת לחזור לחול.

    • עיין בקישור זקנה ושהות בחו"ל יש הסברים מפורטים
      חיים רייזלר | 02/11/2008 12:07

      זקנה - שהות בחו"ל אם אתה שוהה בחוץ לארץ עד 6 חודשים, תשולם קצבתך לזכות חשבון הבנק שלך בישראל. אם אתה שוהה בחוץ לארץ יותר מ–6 חודשים, עליך להודיע בכתב למוסד לביטוח לאומי (מחלקת זקנה) על נסיעתך. בתנאים מיוחדים יוסיף המוסד לביטוח לאומי לשלם לך את הקצבה גם בזמן שהותך בחו"ל. אם אתה נמצא במדינה שנכרתה בינה ובין ישראל אמנה לביטוח סוציאלי תשולם לך הקצבה באותה מדינה - והכול לפי הקבוע באמנה. אם יצאת לארצות הברית או לבלגיה לאחר שנהיית זכאי לקצבת זקנה, תשולם לך הקצבה גם בזמן שהותך בארצות הברית או בבלגיה. לתשומת לבם של השוהים בחו"ל ומקבלים קצבת זקנה מהביטוח הלאומי, פעם בשנה אתם נדרשים להמציא טופס "אישור חיים" למוסד לביטוח לאומי בישראל. מקבל תוספת השלמת הכנסה או גמלה להבטחת הכנסה חייב להודיע על כל יציאה לחו"ל. החל ב-1 בינואר 2007 תשולם תוספת השלמת הכנסה למי שהוא או בן זוגו הגיע לגיל הפרישה גם בעד תקופה שהם יוצאים לחו"ל, ובלבד שיצאו לחו"ל 3 פעמים לכל היותר בשנה קלנדארית אחת (מינואר עד דצמבר), ולתקופה של 72 ימים (רצופים או מצטברים) לכל היותר בשנה קלנדארית אחת. מי שיצאו לחו"ל יותר מ-3 פעמים בשנה קלנדארית אחת, או ששהו בחו"ל יותר מ-72 ימים בשנה קלנדארית אחת – לא תשולם להם תוספת השלמת הכנסה בעד כל התקופה ששהו בחו"ל באותה שנה קלנדארית, לרבות חודש היציאה וחודש החזרה מחו"ל. מי שיצא לחו"ל בגלל אבל על בן משפחה מדרגה ראשונה (בן זוג, הורים, ילדים, אח, אחות) למשך 3 שבועות לכל היותר - היציאה הזאת לא תיחשב במניין היציאות לחו"ל באותה שנה קלנדארית. מקבל קצבת זקנה מיוחדת השוהה בחו"ל באופן זמני והוא ממשיך להיות תושב ישראל, ימשיך לקבל את הקצבה המיוחדת בחודש היציאה ובמשך חודש קלנדארי אחד לאחר חודש היציאה. הקצבה תחודש על פי שיקול דעתו של הביטוח הלאומי בחודש שבו יחזור לארץ. מקבל קצבת זקנה מיוחדת השוהה בחו"ל לזמן ממושך, תופסק הקצבה מהחודש שבו יצא מן הארץ. הקצבה תחודש עם שובו לארץ, רק אם יוכר כתושב ישראל. בן זוג שנשאר בארץ, עליו לפנות לסניף הביטוח הלאומי הקרוב למקום מגוריו לבירור זכויותיו. בהצלחה.