דמי אבטלה והבטחת הכנסה

  • לעו"ד זאב בבקשה תשובה דחופה
    מור | 04/10/2008 11:40

    שלום לך אני חיבת את תשובתך ועזרתך אני עובדת 7 חודשים בעבודה שהיא חצי מישרה 4 מישמרות בשבוע (יש לציין שהתקבלתי לשם אמרו לי זאת עבודה 4 מישמרות בשבוע ויתכן לפעמים יותר) כיום בעלי פוטר מעבודתו ואינו עובד המצב הכלכלי מאוד קשה ועכשיו עם הבשורה בעבודה שלי הוא נהפך ליותר קשה אני בהריון חודש שישי והשבוע הודיעו לנו על קיצוצים בעבודתי מ 4 מישמרות ל 2 מישמרות ( מ5 שעות במישמרת ל4 ופחות) אני היחידה בבית שעובדת ומשכורתי היא 2000-1500 ש"ח בחודש עול הבית כרגע עלי בעלי שבור מהמצב הנוכחי ומהפיטורים שלו ולא רוצה כרגע לעבוד מה הביטוח לאומי יכול לשות בשילי ולעזור לי אם זה בהשלמת הכנסה והאם ביכלל אני זכאית וכן בכל דרך אפשרית אחרת? בעבר שלחתי לך הודעה בנוגע להשלמת הכנסה והפנתה אותי לאתר חוקים ששם לא הבנתי דבר וגם הסברתה לי בצורה מיספרית ולא הבנתי אשמח אם תענה לי הפעם כי המצב הידרדר מאוד מאז מה עלי לעשות ? האם ללכת לביטוח לאומי עצמו? (אם אני צריכה להתיצב שם האם פתוח ביום ראשון ושני הקרובים ובאיזה שעה? למי לפנות ? מה להגיד? וביכלל אם מגיע לי השלמת הכנסה ודברים נוספים שיוכלו לעזור לי? תודה רבה ואשמח מאוד לעזרתך מור

    • דמי אבטלה והבטחת הכנסה
      אורנה | 04/10/2008 16:22

      שלום לך מור, בקשר לבעלך,האם עבד בתקופה של 18 חודשים אחרונים באופן רצוף/לא רצוף? האם יש לו לפחות 360 ימי עבודה אם עבד בשכר חודשי, או 300 ימים אם עבד בשכר יומי/שעתי? על מנת שבעלך לא יפסיד את זכויותיו לדמי אבטלה,כאמור לעיל,עליו להרשם סמוך ליום הפסקת עבודתו בשירות התעסוקה כדי לשמור על *תקופת האכשרה הנדרשת לדמי אבטלה,הנבדקת רק מיום ההתיצבות הראשון אחורה לתקופה של 18 חודשים. *תקופת האכשרה היא כפי שפרטתי למעלה 360/300 ימים. אם בעלך לא עבד את התקופה המזכה בדמי אבטלה, עליכם לבדוק את האפשרות להבטחת הכנסה. במקרה זה נבדקת ההכנסה של 2 בני הזוג, חסכונות אם קיימים בבנק(גם אם על שם הילדים)שלא יעלו על כ-44,000 ש"ח לשני בני הזוג, רכב שלא יעלה על שנתון ונפח כמפורט להלן: המקרים בהם רכב אינו שולל קצבה רכב שולל זכאות לקצבה, פרט למקרים הבאים: נכה ברגליו או חולה שאינו מסוגל לעבוד. הוא או בן משפחתו זקוקים לרכב לצורך טיפול רפואי יש לו ילד נכה ברשותו אופנוע הוא עובד ומשתכר שכר נמוך ועונה על כל התנאים האלה: 1. הכנסתו מעבודה עולה על 25% מהשכר הממוצע 1,916 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) , ואם הוא הגיע לגיל הפרישה - הכנסתו מעבודה עולה על 17% מהשכר הממוצע 1,303 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) . 2. לרכב נפח מנוע עד 1300 סמ"ק, וחלפו 7 שנים לפחות מתום שנת הייצור (שנת 2000 נכון לינואר 2008), או לרכב נפח מנוע עד 1600 סמ"ק, וחלפו לפחות 12 שנים מתום שנת הייצור (שנת 1995 נכון לינואר 2008). 3. אין ברשותו רכב נוסף. התנאי הנוסף לקבלת הבטחת הכנסה הוא התיצבות של שניכם בשירות התעסוקה לשם מציאת עב' בשכר יותר גבוה עבורך וכן כדי להגיש את תלוש השכר מידי חודש לצורך חישוב השלמת ההכנסה המגיעה לכם. לצורך בדיקת גובה קצבת הבטחת ההכנסה לשניכם נעשה החישוב הבא: סכום הקצבה ההכנסה המירבית מעבודה המזכה בקצבה בני זוג *2,022 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) 3,425 ש"ח (החל ב- 01.01.2008) כדי להבין את החישוב בטבלה אנסה לחשב לכם בצורה פשוטה. ניקח לדוגמא את שכרך בסך 1700 ש" בחודש כממצוע. נחשב 536 ש"ח סכום הבטחת הכנסה שאתם זכאים לקבל בתחילה(המהווה 7% מהשכר הממוצע במשק נכון לינור 2008 לפי חישובי ביטוח לאומי) מפחיתים משכרך 1700-536=1164 ש"ח מסכום התוצאה מחשבים 60%=1104 ש"ח עתה חוזרים לטבלה למעלה בה נרשם שסכום הקצבה(שהיא הבסיס לחישוב)=2206-1104=1104 ש"ח השלמת הכנסה בלבד. (מפחיתים את התוצאה מחישוב האחוזים משכרך המפורט מעלה). כפי שאת רואה בחישוב,תתמקדי רק בתוצאות מבלי להכנס לכל דרך החישוב, אם אתם עומדים בתנאי הזכאות להבטחת הכנסה,זהו התשלום שתקבלו כהשלמה. מקווה בשבילכם שבשירות התעסוקה,ימצאו לבעלך עב' אחרת ששכרה יהיה מכובד יותר או קורס/הכשרה מקצועית כדי להקל עליו ועליכם בהמשך. כדי לדעת את הימים לקבלת קהל ושעות הקבלה בסניף איליו אתם שייכים,תוכלו ע"י לחיצה במפה המצורפת למטה בקישור ולקבל את מלא הפרטים. עד יום רביעי עובדים כרגיל. קיראו את הנתונים בטופס הבטחת הכנסה אותו צרפתי לכם מחר תוכלו לקחת את הטפסים בביטוח הלאומי גם ללא קשר לקבלת קהל,הטפסים נמצאים מחוץ לסניף, בד"כ ליד עמדת האבטחה ולהתחיל למלא ולהעביר אישורים מהבנק על תנועות בעו"ש(עובר ושב)בחשבון ואישור על פקדונות/חסכונות. מאחלת לכם מור ימים טובים יותר ובתקווה למציאת עבודה מכניסה יותר לשניכם. בהצלחה ובברכת גמר חתימה טובה.

      • הבטחת הכנסה
        אורנה | 04/10/2008 16:26

        סליחה,תיקון חישוב במקום עתה חוזרים לטבלה למעלה בה נרשם שסכום הקצבה(שהיא הבסיס לחישוב)=2206-1104=1104 ש"ח השלמת הכנסה בלבד. (מפחיתים את התוצאה מחישוב האחוזים משכרך המפורט מעלה). צ"ל 2022-1104=918 ש"ח השלמת הכנסה בלבד. ט.ל.ח. בברכה, אורנה.

    • המון פרטים - חסר מידע רלוונטי
      זאב גיא עו"ד | 04/10/2008 23:06

      מור שלום קודם כל אני מניח שלא אני זה שהפניתי אותך לשימוש באתר האינטרנט של הביטוח הלאומי, כי אני עצמי לא נוהג להשתמש באתר כדי לדעת מהם זכויות המבוטח. יחד עם זאת, ראיתי את הקישור שאורנה העבירה ואני חושב שהמידע שמועבר שם הוא טוב כדי לקבל מושג על זכויותיך. מתוך הקישורים שאורנה וחיים מעבירים אני מניח שהאתר טוב לשימוש ע"י הציבור לצורך מידע כללי. וודאי שהוא מדוייק לצורך מידע עדכני על סכומי הקצבאות, ימי ושעות פתיחה של הסניפים וכו'. (זה היה חלק משאלתך) ולעניינך השאלה שלך מורכבת מהרבה מאד פרטים חלקם לא רלוונטי, ומידע רלוונטי חסר. האם יש לכם רכב משנת יצור 2001 ומעלה? יש לכם? אינכם זכאים להבטחת הכנסה. נקודה! תבדקי את נתוניך: האם בעלך זכאי לדמי אבטלה? אם אינו הולך לשרות התעסוקה, לא יהיה זכאי לא לדמי אבטלה ולא להבטחת הכנסה. כדי להיות זכאי להבטחת הכנסה, צריך לחפש עבודה ולצורך כך להתייצב בשרות התעסוקה, ורק אם לא נמצאה לו עבודה ולא קיבל סירוב, הזוג עשוי להיות זכאי להבטחת הכנסה. תבדקי אולי כדאי להפנות את בעלך לוועדה רפואית של שרות התעסוקה שיבדקו את מצבו. "בעלי שבור" את אומרת. אולי יקבל ע"י רופא השרות פטור לתקופה מוגבלת עד שיתאושש ואז אולי כן תוכלו לקבל גמלת הבטחת הכנסה לתקופה מוגבלת. אם לא יקבל פטור, עליו לקחת אחריות על המשפחה ולחפש עבודה או לפחות להתייצב בשרות התעסוקה. אתם חייבים לנסות להתעשת ולהחלץ מהמצב שנקלעתם אליו, מציאת עבודה תמיד טובה יותר מקבלת קצבה. רק אם לאחר שמאמצכם להשתכר באופן הגון לא נשא פרי, תוכלו לפנות לקבלת קצבה. אני חייב לומר שאני מלא התפעלות על המאמץ האישי שאת משקיעה, על העבודה ואפילו במשרה החלקית בזמן הריון ובשכר לא גבוה, ועל כך שאת לא מוותרת. כל הכבוד! אני מאחל לך שבעלך ימצא עבודה במהרה ושתחלצו במהרה מהמצב אליו נקלעתם. גמר חתימה טובה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא

      • לעו"ד זאב שבוע טוב
        מור | 04/10/2008 23:40

        קודם כל תודה רבה על העידוד דבר שני אין לנו כלל רכב הנימצא ברשותינו אפילו לא דירה כרגע אין באפשרותינו אפילו להשכיר ולכן אנחנו מיתגורריםאצל דוד שלו הוא פוטר מעבודתו וכרגע אינו עובד ורק אני זה הבעיה האם אני יכולה לקבל השלמה להכנסה שלי?

        • הבעיה היא אצל בעלך
          זאב גיא עו"ד | 05/10/2008 00:04

          מור שלום כפי שאמרתי קודם. לפי מה שכתבת, נראה שהבעיה היא עם בעלך ולא עם הביטוח הלאומי. אני רואה שאת נאבקת וזה טוב, אבל כדאי שתפני את המאמץ לכיוון בו תוכלי להוציא את מירב התועלת. נסי לשכנע את בעלך להתייצב בשרות התעסוקה לצורך מציאת עבודה או קבלת דמי אבטלה (בהנחה שעוד מגיע דמי אבטלה). אם לא ימצא עבודה ולא יהיה זכאי עוד לדמי אבטלה, אפשר שתהיו זכאים להבטחת הכנסה. שנת עבודה פוריה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא

      • קצת עקשנות ניתן לקבל הבטחת הכנסה גם עם רכב 2006
        ירון לוי | 19/10/2008 12:58

        בס"ד מחילה מכל המומחים, אך מניסיון אישי אכן ניתן לקבל הבטחת הכנסה גם שיש רכב מעל מודל 2001. אני מרותק לכסא גלגלים, ובתקופה ששהיתי בחל"ת, נתבקשתי להתייצב בלישכת תעסוקה עם רעייתי. כמובן אמרו לי מאחר ויש לך רכב הרשום על שימך אין סיכוי שתקבל. הדבר הפשוט שעשיתי העברתי מידי יום מכתבים בפקס, ובמכתב העשירי כתבתי כך למקבלי ההחלטות:" אני אמכור את הרכב, ואתה ד"ר נכבד תסיע אותי פעם בשבוע לטיפולים בתל השומר, או לחלופין תדאג לי למונית עם מעלון . מה לעשות אך זה עובד רק כך בארצנו, ואכן נשארתי עם הרכב ושולמה לי הבטחת הכנסה. בנוסף בקשתי להופיע בפני ועדה שתאשר לי לא להגיע לחתום עקב מצבי הבריאותי, אך מנהל לשכת התעסוקה הודיע לי כי אפשרות זו בוטלה לפני כשנתיים לערך. חברים אנו כמו עו"ד כשאומרים לו "לא" אז מתחיל לעבוד, לכן לא כל משפט של איזה פקיד זה תורה מסיני, וחשוב לבדוק ועוד לבדוק. שנהיה בריאים ולא נזדקק לטירטורים