נכות כללית

  • נכות.
    מירי | 04/10/2008 09:37

    שלום רב לצערי,בעלי עבר דום לב.כ-4 חודשים אינו עובד. במהלך ה-3 חודשים הראשונים שולמה לו משכורת עם השלמה(מעין מענק) ובחודש הנוכחי ישלמו לו דמי מחלה. האם יש מקום לתביעה בביטוח לאומי? אם כן - האם רק לנכות ? האם במקרה זה נקבעת נכות כללית קבועה או זמנית ואם זמנית - מה זה אומר? שישולם לו רק עבור הזמן שלא תפקד בכלל? נא הנחייתכם מה עליו לעשות. עד כה לא ביררנו משום שהמקרה פקד אותנו בהפתעה ולא ידענו במה לטפל קודם..:( שיהיה חג שמח ובשורות טובות לכולם.

    • נכות כללית
      אורנה | 04/10/2008 11:07

      שלום מירי, מעבירה לעיונכם את טופס התביעה לנכות כללית, כדי לעיין בחומר ולהשלים מסמכים רפואיים לכל בעיה רפואית ממנה בעלך סובל,כגון יתר לחץ דם,כולסטרול,בעיות אורטופדיות ועוד... שכן כל סעיף רפואי מגדיל את אחוזי הנכות למינימום הנדרש העומד על 60% ואי כושר עבודה של לפחות 50% או 40% נכות,כאשר אחת הנכויות עומדת על 25% לפחות. חשוב לדעת,שאם בעלך מקבל תשלום מימי המחלה העומדים לזכותו, לא יהיה פיצוי מהביטוח הלאומי בגין תקופה זו. אבל,לאור המקרה אותו ציינת,מומלץ לבדוק קבלת פטור ממס הכנסה הניתן רק כעבור184 ימים,מיום קביעת אחוזי הנכות. אם בביטוח הלאומי יקבלו את תביעתו של בעלך ויקבעו לו אחוזי נכות זמניים/קבועים, תוכלו לגשת עם הפרוטוקול למס הכנסה לקבלת פטור. קיראו בקישור מטה בנושא נכות כללית ופטור ממס הכנסה על פי הנתונים האישיים שיקבעו,או להגיש בנפרד ישירות למס הכנסה בקשה לפטור על פי ההנחיות המופיעות בטופס. איחולי החלמה מלאה ומהירה לבעלך, ובברכת גמר חתימה טובה.

      • תוספת
        זאב גיא עו"ד | 05/10/2008 00:27

        מירי שלום זה בדיוק הזמן לפנות ליעוץ מקצועי לצורך הגשת תביעה לנכות ותביעה לנכות לצורך פטור ממס הכנסה. השאלה הראשונה היא: נסיבות מקרה וניתוחו. (האם נכות מעבודה או נכות כללית) השאלה השניה: איזה מסמכים מכינים ואיך מגישים. לדוגמא זכרו. נכות של 89 אחוז מקנה 0 פטור בעניין מס הכנסה. אבל נכות של 89.1 אחוז כבר מקנה את הפטור המלא בכפוף לתנאים האחרים. (יחי ההבדל הקטן). אני ממליץ להתייעץ לפני שאתם עושים משהו, ולהכין ולהגיש את החומר בסיוע של איש מקצוע. שתהיה לכם שנה טובה ובריאה וגמר חתימה טובה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא