פגיעה בבית

  • זכויות_ פציעה בבית
    שרה | 26/09/2008 14:22

    נפלתי בבית לפני שהלכתי לעבודה הנפילה גרמה לשבר ללא תזזוה בכתף ולקרע בגיד יש לי ימי מחלה ואני משתמשת בהם שאלתי אם יש לי אפשרות לתבוע ביטוח לאומי אני כבר חודש וחצי בחופש מחלה ועדיין לא חזרתי לעבוד תודה וחג שמח

    • פגיעה בבית
      זאב גיא עו"ד | 26/09/2008 14:42

      שרה שלום פגיעה בבית שאיננה תאונת עבודה (וזה אפשרי שתאונה בבית תהווה תאונת עבודה) עשוייה להתקבל כתאונה המזכה בגמלה רק אם בגלל התאונה נבצר ממך לצאת מביתך, ואין לך שום הכנסה אחרת. (סעיף 150 לחוק) תבדקי אם את עונה לקריטריונים אלה. יחד עם זאת, לפי תאורך יש לך הכנסה עדיין, ופגיעה בכתף לא מגבילה את היציאה מהבית, ולכן נראה שלא תהיי זכאית לדמי תאונה. (מכל מקום תבדקי) אם מצבך לאחר 90 יום יהיה כזה שיכולתך להשתכר נפגעה בלמעלה מ 50 אחוז, תוכלי לבדוק זכאותך לנכות כללית. צריך קודם נכות רפואית מינימלית של 60 אחוז משוקללת או 40 אחוז משוקלל כאשר פגימה אחת לפחות של 25 אחוז, כדי להכנס ב"שערי" בדיקת אי הכושר. אצל עקרת בית הכללים הם קצת שונים. תהיי בריאה ושנה טובה ובריאה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא

      • תיקון. לעובדת מגיע דמי תאנה
        זאב גיא עו"ד | 01/10/2008 20:09

        שרה שלום אני חייב להתנצל על התשובה שלי. היא מתייחסת רק לאדם שלא עובד ולא למבוטח עובד. מאחר ואת עובדת את עשויה להיות זכאית לדמי תאונה בכל זאת. מגבלת הנבצרות מתייחסת רק למי שלא עובד. מי שעובד יהיה זכאי לדמי תאונה כאשר התנאי הוא שאין הכנסה ממקור אחר. מאחר ואת אומרת שסיימת את ימי המחלה שלך, ואין לך מקור הכנסה אחר יתכן ותהיי זכאית לדמי תאונה. כדאי שתפני לביטוח לאומי כדי לבחון הגשת תביעה לדמי תאונה. בברכה עו"ד (יועץ מס) זאב גיא

    • ובוסף לתשובתו של העו"ד גיא זאב קבלי קישור לאתר
      חיים רייזלר | 28/09/2008 00:18

      המל"ל נפגעי תאונות עייני בסעיפים יש הסברים כיצד לפעול בנושא: http://www.btl.gov.il/benefits/Accident_Injury/Pages/default.aspx בהצלחה ושנה טובה.