דמי אבטלה

  • חברים יקרים- אבטלה
    שי | 12/09/2008 13:16

    כמה ימים צריך? אני עובד במשרה מלאה על משכורת חודשים גלובאלים. 6 ימים בשבוע וכל מוצ"ש. האם חייב מכתב פטורים? תודה

    • דמי אבטלה
      אורנה | 12/09/2008 19:41

      שי שלום, מעתיקה את תשובתי מהפורום האחר לטובת שאר הגולשים: על מנת שתהיה זכאי לדמי אבטלה, עליך לצבור תקופת אכשרה של 360 ימי עב' למי שעבד בשכר חודשי,שניכו מהם דמי ביטוח, על מנת לצבור ימי עבודה אלה, נקבע בחוק שהתקופה בה בודקים את תקופת האכשרה כנ"ל, היא 18 חודשים=540 ימים, ברצף/לא ברצף גם ממקומות עב' נוספים. מי שמתפטר,נרשם סמוך ליום הפסקת עבודתו בשירות התעסוקה, על מנת לקבע את התקופה הנ"ל וחוזר להרשמה באופן שוטף כעבור 90 ימים. מי שמפוטר,גם כן צריך להתיצב סמוך ליום הפסקת עבודתו בשירות התעסוקה, ויהיה זכאי לדמי אבטלה לאחר הרשמה באופן שוטף והגשת תביעה לדמי אבטלה בביטוח הלאומי. עליך להיות פנוי לעבודה שתופנה אליה. תוכל לקרא את ההנחיות לגבי הפניה למקום עבודה המתאים להשכלתך,נסיונך ומצב בריאותך בהתאם לגילך ועוד... אח"כ לכל עב' המתאימה למצב בריאותך בלבד: "העבודה המוצעת נחשבת לעבודה מתאימה אם מתקיימים בה שלושת התנאים האלה: א. היא מסוג העבודה שהמובטל עבד בה ב-3 השנים שקדמו לאבטלתו או עבודה אחרת התואמת את הכשרתו המקצועית, רמת השכלתו ומצב בריאותו. ב. השכר בעבודה המוצעת שווה לפחות לדמי האבטלה שהיו מגיעים לו אילו היה זכאי להם. ג. העבודה המוצעת אינה מחייבת שינוי במקום מגוריו, לפי כללים שנקבעו. תנאים א' ו-ב' לעיל אינם חלים על עובדים עונתיים וכן על מי שמלאו לו 28 שנים, אך עדיין לא מלאו לו 35 שנים - לאחר חודשיים של אבטלה; וכן על מי שמלאו לו 25 שנים, אך עדיין לא מלאו לו 28 שנים - לאחר 30 ימי אבטלה; וכן על מי שעדיין לא מלאו לו 25 שנים - לאחר 14 ימים של אבטלה." כל סירוב ידחה את התיצבותך ב-90 ימים ויקזז 30 ימים מימי הזכאות לדמי אבטלה. תוכל לקרא בהרחבה בנושא וכן בקישורים מצד ימין המכילים את כל הנתונים בקשר לאבטלה. אבטלה - תנאי הזכאות בהצלחה ושבת שלום, אורנה.

      • תודה, שאלה נוספת
        שי | 13/09/2008 10:28

        לפי תלושי משכורת יש לי 280 יום רצופים. זה מוזר שאם התפטרתי אז אני אופיע רק אחרי 9 חודשים ואם פוטרתי אז אני אופיע כל חודש.האם יש חריגים ב 360 יום האלה? אם כבר לא בא לי כי המנהל צועק כל הזמן ולכן אני רוצה ללכת

        • דמי אבטלה
          אורנה | 13/09/2008 10:34

          אני צריכה לבדוק ביום א' את נושא חישוב 30 ימי עבודה לעובד בשכר חודשי. ברגע שאקבל תשובה אעלה גם כאן עבורך. לשאלתך,לא אחרי 9 חודשים,אחרי 90 יום=3 חודשים. לא הבנתי את המשך שאלתך. בברכה, אורנה.

          • אורנה, זה לא צודק.
            שי | 13/09/2008 10:56

            אני עוד מעט משלים שנה של עבודה -בתלוש משכורת רשומים לי מספר ימי עבודה שלא מתחשבים במוצ"ש וימי שישי. אני עובד כמעט 31 יום בשנה. אבל בתלוש רשום 28 יום. כרגע יש לי 280 יום. אני אבקש יום חופשה בשבוע לא יתנו לי- ואתפטר- ואז אהיה מתפטר בדין מפוטר אני מקווה. מה דעתך? כי עד עכשו לא ביקשתי יום חופשה בשבוע אבל אני מרגיש סחוט- מת- הרוג ושחוק זה מתבטא שלקוחות מתלוננים עליי שאני נותן שירות מגעיל. מה דעתך?

            • המשך...
              אורנה | 13/09/2008 19:00

              שי, מצטערת לקרא על תחושתך ואי שביעות רצונך בעבודה. האם אין אפשרות לשיחה פרטית עם האחראי, בה תעלה את הקושי שלך לגבי המשך עבודתך בתנאים שתארת? בשאלות בדיני עבודה ממליצה להעלות את שאלתך בפורום דיני עבודה מימין לפורום שלנו(למעלה). לגבי חישוב הימים,כפי שרשמתי לך,נמתין לקבלת תשובה מלאה אותה אעלה עבורך ולטובת כלל הגולשים בפורום. בברכה לשבוע טוב, אורנה.

              • לא אוהבים אותי בעבודה
                שי | 13/09/2008 21:23

                לפני כמה חודשים "הזכרתי" את החוק הפנסיוני החדש -בסוף נתן לי. אח"כ בעיית שעות נוספות גם הערתי שלא תומחר לפי 125 אחוז- דיברתי וקיבלתי. כולה רציתי לקיים את החוק. את יודעת כשאת עובדת אצל פרטי את נלחמת כל הזמן על הזכויות שלך. לא אוהבים אנשים כמוני כי אני בודק הכל. מבקש רק מה שמגיע ולא גרוש יותר. אני רוצה לנוח. אגרוף את כל ה 360 יום- נותרו חודשיים . אקח את הדמי אבראה שלי. אגרום שיפטרו אותי . ואתרכז בלימודים שאני לומד כרגע. נתין לתשובתך מחר. תודה רבה ושבוע טוב

                • תקופת אכשרה לדמי אבטלה
                  אורנה | 14/09/2008 17:35

                  שלום שי, לאחר בדיקה עם הביטוח הלאומי נמצא שעובד בשכר חודשי,מחשבים לו 30 ימי עבודה בחודש. עובד שעבד 12 חודשים צובר 360 ימים לצורך אבטלה. בהצלחה, אורנה.

                  • היום בבוקר קיבלתי תשובה אחרת מביטוח לאומי
                    שי | 14/09/2008 19:42

                    אורנה קבלי: שלום אם פוטרת - חייב מכתב פיטורין אם התפטרת - מכתב הפסקת עבודה צריך 300 ימי עבודה בתוך שנה וחצי אחרונה. עבודה במוצ"ש נחשב ליום אחד. בברכה קלרה ווסובניקוב מנהלת מח' אבטלה

                    • תקופת אכשרה לעובד יומי ועובד חודשי
                      אורנה | 14/09/2008 22:20

                      מכתבה של מנהלת מחלקת אבטלה, מתיחס לעובד בשכר יומי/שעתי, בקשר ל-300 הימים. לעובד בשכר חודשי הדרישה היא ל-360 ימים. מומלץ לבדוק בשנית. ברכה, אורנה.

                      • אז רגע אורנה- איזה שרשור...
                        שי | 14/09/2008 22:28

                        חודש הבא אני משלים שנת עבודה. מאידך: 360 ימים יהיו רק עוד חודשיים. בביטוח לאומי אמרו לך שחודש נחשב 30 יום. אז בתלוש משכורת יש לי ימי עבודה. האם לחכות עוד חודש כשאשלים שנה וזהו?

                        • דמי אבטלה
                          אורנה | 15/09/2008 06:50

                          מומלץ לבדוק באופן ספציפי לגביך בביטוח הלאומי, מאחר והם הגורם המשלם בסופו של דבר. חשוב לדעת שהמידע בפורום הוא מידע כללי, וכל שואל צריך לפנות אישית לביטוח הלאומי, אפשר גם דרך אתר ביטוח לאומי, באחת מהדרכים הבאות לבירור זכויותיו: פנו אלינו