זו סוגייה מעניינת אך לדעתי למרות שחשבונה הכספי

  • תשלום הבטחת הכנסה
    אלעד | 14/08/2008 15:19

    ברצוני לשאול האם כסף שהתקבל מ מכירת דירה יחידה של בני זוג שמתגרשים יחשב ע"י ביטוח לאומי להכנסה בעקבותה ישלל תשלום הבטחת הכנסה שמשולם לאישה בת 60 שאינה עובדת

    • זו סוגייה מעניינת אך לדעתי למרות שחשבונה הכספי
      חיים רייזלר | 14/08/2008 19:08

      יהיה בפלוס אולי? המל"ל יתחשב בצורך שלה לרכוש דירה לפי מצבה החדש.בכל מקרה אברר ביום ראשון.

      • תודה מחכה לתשובתך  לת
        אלעד | 17/08/2008 07:57

      • לאלעד הבטחת הכנסה
        רחל | 17/08/2008 20:09

        אלעד שלום לבת דודתי מיקרה דומה רק שלה הפסיקו את הבטחת ההכנסה, והמקרה הוא כזה. בת דודתי גרושה והייתה בעלת דירה שלה ושל בעלה לשעבר על הדירה רבצה משכנתא ומאחר והבית היה גם של בעלה היה הוא ממשכן בכל פעם את הדירה בכדי להלוות כספים לכיסוי המינוס בבנק של העסק שלו בת דודתי והגרוש מכרו את הבית לפני כשנתיים כיסו את המשכנתא והתחלקו חלקה מהנכס היה 90,000 $ שהיו 396,000 שח אך עד היום לא מצאה לקנות אפילו חדר אחד לבת דודתי כ- 65% נכות כללית והבטחת הכנסה קיבלה כ500 ש"ח באחד הימים כשנתבקשה להציג תדפיסי בנק היה לה שק בחשבון של 1500 ש"ח שהופקד מחשבון שלה שסגרה לחשבון החדש שפתחה ומאז התחיל מחול שדים למרות שהדפיסה את השק שהפקידה מחשבון לחשבון והוכיחה שהשק הוא שק עצמי שלה ומעל לשנה הופסק לה הבטחת הכנסה, בת דודתי סבלת מאי ספיקת לב חריפה ובעיות בנשימה, היה לה ארוע לב ולפני שבוע עברה היפוך בלב אך בכל ועדה במשך כשנה כל רופא משנה לה את אחוזי הנכות פעם למעלה ופעם למטה אך הבטחת הכנסה אין בגלל הכסף ממחירת הדירה, תודה על תשומת ליבך ומצפה להודעה במייל תודה רחל

        • תודה על תשובתך  לת
          אלעד | 18/08/2008 13:23

      • לחיים רייזלר בטעות כתבתי לאלעד ולא אליך אנא ראה
        רחל | 18/08/2008 01:41

        בטעות כתבי תגובה לאלעד אך יש לבת דודתי מקרה דומה בבקשה עזור גם לה בכך שתענה גם לי תודה רחל

    • לרחל ואלעד לאחר שיחה עם "המלאכית"במחלקת הבטחת
      חיים רייזלר | 18/08/2008 09:20

      הכנסה בסניף הראשי בירושלים קבלתי תשובות ברורות בנושא שאני מניח שיעודדו אותכם,המל"ל כעקרון בשנה הראשונה לאחר הגירושים מכירת הדירה וחלוקת הסכום בין הצדדים לא מתייחס לסכומים אלה ולא מקזז מקצבת הבטחת הכנסה דבר,במידה ויש חובות רחמנא ליצלן שחייבים לחסלם על בני הזוג לשמור על המסמכים המוכיחים זאת,וכן כל הוצאה שתהה לאחד מבני הזוג רצוי שיהיה תיעוד עליה בקבלות,ולאחר שנה עדיף שתהיה קניה של דירה או הליכים מתקדמים של קניה אחרת כל סכום מעל כ-29000 ש"ח המל"ל יפחית מהקצבה לפי החישוב הבא: מכפילים ב-8% את הסכום מעל ה-29000ש"ח ומחלקים ב-12 ואת התוצאה מקזזים מהקצבה. ולרחל כל סכום שמופקד לחשבון בעייני המל"ל כמוה כתמיכה או כהשתכרות ועליה להקפיד על כך אפילו עזרה מהמשפחה בהכנסת צ"ק יכולה לגרום לנזק לקצבה. מקווה שעזרתי ובאם יש לכם כל בעייה בנושא אתם מוזמנים לפנות שנית.

      • תודה רבה על תשובתך  לת
        אלעד | 18/08/2008 13:25

      • תודה על תשובתך ןהבהרה
        רחל | 18/08/2008 14:14

        ראשית תודה לגבי השק שכתבתי השק הוא של בת דודתי שהעבירה את יתרת הכסף 1400 שח מחשבון שסגרה כשעברה לבנק הפועלים זה לא שק שקיבלה כעזרה. שאלה נוספת אם הגרושים היו כמה שנים לפני מכירת הדירה מה הדין תודה רחל ***הערת המערכת:לקריאה נוספת: מכירת דירה

        • בגדול צ"ק חד פעמי או העברה כפי שתיארת לא אמור
          חיים רייזלר | 19/08/2008 11:48

          לעורר בעיה,הגרושים יכולים להיות בעבר,רגע המכירה קובע גם במל"ל מבינים שלמכור דירה לוקח זמן ולכן רגע המכירה קובע את הזמן לבדיקה מקווה שהבנת.בהצלחה.