הבטחת הכנסה

  • מעצר בית/ אסיר
    אתי | 28/07/2008 10:49

    איך אמור לקבל גבר שנמצא במעצר בית הבטחת הכנסה אם בכלל? ממה הוא אמור להתקיים? ושאלה שנייה שגבר נמצא אסיר בכלא האם הוא אמור לקבל כסף מביטוח לאומי? ומה קורה שגבר כזה מחוייב לשלם מזונות לילד שלו המתבצע דרך ביטוח לאומי? איך מתבצע התהליך של התשלום אליו והקיזוזו לאישתו?

    • הבטחת הכנסה
      אורנה | 28/07/2008 19:52

      מי שנמצא במעצר בית,זכאי להבטחת הכנסה מבלי שהוא צריך להתיצב בשירות התעסוקה. יש להעביר אישור על המעצר לביטוח לאומי/מח' הבטחת הכנסה. ראו בקישור המצ"ב ופעלו על פי ההנחיות. אסירים בכלא אינם מקבלים קצבה,שכן הוצאותיהם מכוסות במסגרת זו. אסיר,המעוניין לקבל הבטחת הכנסה עם שחרורו,עליו להגיש בקשה לפחות חודשיים לפני השחרור. עליו לפנות לעו"ס בכלא לסיוע בנושא. תשלום מזונות נעשה לאחר העברת פסק דין למזונות, לאחר בדיקת הכנסותיה של האשה. את התביעה מול החייב,תובע הביטוח הלאומי הנפרד ללא קשר לתשלומים השוטפים לאשה וילדיהם. אין תשלום המזונות לאשה מותנה בגבייה ע"י ביטוח לאומי מהבעל. זוהי תביעה נפרדת.

      • תשלום חובה
        אתי | 28/07/2008 21:39

        השאלה האם החוב שלו נצבר לזמן שהוא ישתחרר או כל זמן שהוא בכלא הוא לא מחוייב לשלם את המזונות? ואם הוא עדיין מחוייב גם בזמן הכלא איך הוא אמור לשלם זאת אם הוא לא עובד?

        • מזונות-תשלום חוב
          אורנה | 29/07/2008 07:22

          חוב הוא חוב ובביטוח הלאומי יפעלו בכל דרך ומועד לגבות אותו.