כנכה תאונת עבודה זו אחת הפריבלגיות שלך ואתה יכול

  • תאונת עבודה!
    יניב | 07/07/2008 23:03

    שלום רב! אינני עובד כבר מעל ל-8 חודשים אני אחרי 2 ניתוחים ברגלי כתוצאה מפציעה בעבודה,אני מקבל כסף מביטוח לאומי 100% נכות לצמיתה ל- 8 חודשים .יש לציין שעבודתי היא פיזית ואינני יכול ולחזור ולעסוק בה,לאחרונה פנו אלי מהעבודה בקשר לחזור ולעבוד עבודה פקדותית בלבד.האם מותר לי לעבוד וגם לקבל כסף מביטוח לאומי?והאם יקחו לי מס הכנסה גם מהקיצבה או רק ממה שארוויח?והאם יש תקרה של שכר שאני יכול להשתכר?תודה מראש יניב

    • כנכה תאונת עבודה זו אחת הפריבלגיות שלך ואתה יכול
      חיים רייזלר | 08/07/2008 01:31

      להשתכר כל סכום שדמיונך מדמיין ולהמשיך לקבל את קצבת הנכות שלך,ולגבי מיסים במידה ויש לך 100% נכות צמיתה את זכאי לפטור ממס הכנסה עד לסכומים הכתובים ראה בקישור את זכויותיך :

      • המשך לשאלה לעו"ד חיים ריזלר
        יניב | 08/07/2008 22:41

        בהמשך לשאלתי שאני מקבל קיצבה בינתיים זמנית של 100% נכות צמיתה ל-8 חודשים עקב תאונת עבודה. אם אני חוזר לעבודה פקדותית בגלל מצבי הרפואי ומקבל שכר מהעבודה מורידים לי מיסים רגילים רק מהשכר שאני ארוייח,לא נוגעים לי בקיצבה ולא מורידים לי משם מיסים?בעבודה יתייחסו רק לשכר שהם אמורים לשלם לי?וברגע שתהיה לי קיצבה נכות קבועה מעל 20% עדיין אוכל להמשיך לעבוד ולהרוויח כסף ללא הגבלה ולהמשיך לקבל את הקיצבה? תודה מראש יניב

        • בהמשך לתשובתו של מר חיים רייזלר
          אורנה | 08/07/2008 23:10

          כפי שחיים הסביר בתשובתו,אתה יכול לחזור לעבודה,להשתכר כל שכר מבלי שקצבתך מנכות מעבודה תפגע. כל עוד יש לך נכות מעל ל-100%,מעל ל-6 חודשים, הנך זכאי להחזרי מס משכרך,כמו גם על ריבית ופקדונות אם נוכו לך בתקופה זו. בקצבת נכות מעל ל-20% ופחות מ-90% תמשיך להשתכר ולקבל את הקצבה,אבל במקרה זה לא תהיה זכאי לפטור ממס הכנסה. תרגיש טוב ובהצלחה.

        • הערה נוספת לתשומת לבך
          אורנה | 09/07/2008 07:58

          במידה ואתה חוזר למקום העבודה,בתפקיד פקידותי,ושכרך יצטמצם בעקבות כך ב-20% ניתן יהיה לבדוק הפעלת תקנה 15 המגדילה את אחוז הנכות ב-50%(במקרה של 20% ומעלה,בו משולמת קצבה חודשית): "הגדלת דרגת נכות לנפגע שאינו מסוגל לחזור לעבודה ("תקנה 15") כאשר לנפגע נקבעת דרגת נכות לצמיתות, בודקת הוועדה אם הנכות שנגרמה לו מהפגיעה בעבודה משפיעה על היכולת שלו לחזור לעבודה שעבד בה לפני הפגיעה, ובנוסף לכך אם הנכות גרמה לירידה קבועה של יותר מ- 20% מהכנסותיו. במקרים אלה הוועדה יכולה להגדיל את דרגת הנכות לצמיתות עד מחצית מדרגת הנכות שנקבעה לו. לדוגמה: אם נקבעה לו דרגת נכות לצמיתות בשיעור 30%, הוועדה יכולה להגדיל את דרגת נכותו עד ל- .45% ההחלטה על הגדלת דרגת נכות על פי תקנה 15 היא בסמכות הוועדה הרפואית. במקרים מסוימים הוועדה יכולה לקבל חוות דעת של "ועדת רשות", שכוללת פקיד תביעות, עובד שיקום ורופא. בדרגת נכות רפואית בשיעור 20% ויותר, העתק מהמלצת "ועדת הרשות" נשלח לנבדק." בהצלחה.