מרגלית

  • נכות כללית
    מרגלית | 22/06/2008 22:56

    ערב טוב לכולם אמא שלי בת 52 עצמאית עברה 2 ארוע מוחי קל ואחד חזק ב2002 המשיכה לעבוד רגיל ולשקם את הטראומה שעברה בכוחות עצמה.אם הזמן מצבה הבריאותי הדרדר והעסק גם נכון להיום מצבה גרוע חוץ מבעיות רפואיות שהתחזקו נפשית היא מחוסלת לוקחת הרבה תרופות לדיכאון וכו... היום היא עובדת בכוח 4 שעות בערך ורוצה לפנות לביטוח לאומי להגשת נכות וקיצבת נכות.שאלתי היא האם להגיש לב. לאומי אישורים מקוריים?מה היא צריכה להביא מהרואה חשבון שלה לב.לאומי?מה לגבי חובות בבנקים כולל משכנתא? תודה רבה רבה ורק בריאות שהשם יברך אותכם.

    • מרגלית
      קובי | 23/06/2008 13:23

      מרגלית שלום, בסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב יש טפסים לנכות כללית, למלא ולצרף מסמכים רפואיים מקוריים, מכתב מרו"ח לגבי ירידה בהכנסה, המוסד אינו מתערב בענייני בנקים ומשכנתה.

    • נכות כללית
      אורנה | 23/06/2008 19:38

      אמך צריכה להגיש תביעה לנכות כללית כמצ"ב: 7801 - תביעה לקצבת נכות והצהרה למחלקת הביטוח והגביה http://www.btl.gov.il/DownloadFiles/Forms/t7801.pdf עליה לדאוג לצלם את התביעה ואת המסמכים הרפואיים שיש בידיה. התביעה-טופס מקור לביטוח לאומי, מסמכים רפואיים,להשאיר אצלה את המקור ולהעביר רק צילומים. תדאגו לציין בתביעה כל בעיה שהיא סובלת ממנה ומגובה במסמכים רפואיים,כגון בעיות אורטופדיות,אורולוגיות ועוד... כל סעיף מוסיף אחוזי נכות לשיקלול. כל ההנחיות מופיעות בטופס התביעה. כפי שנרשם לכם להעביר אישור על הקטנת הכנסותיה/צימצום עבודתה כדי שהנושא יילקח בחשבון בעת קביעת אי כושר עבודה. בברכת החלמה מלאה לאימך.

      • נכות כללית-לאורנה המשך
        מרגלית | 25/06/2008 23:26

        ערב טוב אורנה תודה רבה רבה על התשובה לגב אימי החולה.שהשם יברך אותך ובכלל את הצוות.האם אני יוכל להמשיך ולכתוב לך וגם לעדכן אותך מה קורה לגבי אימי?האם אירוע מוחי יש אחוזי נכות בב.לאומי?ללא סימניים נוירולוגים רק דיכאון קשה מאוד מאוד שמידרדר וכמובן בעיות אורטופדיות גב יד שמאל שנפגעה רגליים כואבות מיגרנות ללא הפסקה וכמובן לקיחת תרופות לדיכאון לדילול הדם למיגרנות?אני מאוד מאוד שמחה שמישהו יכול לכוון אותי ולשמוע אותי אימי על הפנים ובכלל מצב קשה מאוד כלכלי ונפשי.אורנה תודה רבה רבה שהשם יברך אותך ואת בני משפחתך.

        • נכות כללית
          אורנה | 26/06/2008 15:31

          שלום מרגלית, מומלץ למלא את התביעה לנכות ולצרף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים לכל אחת ואחת מהבעיות ממנה אמך סובלת. אין לנו כאן סמכות רפואית שיכולה לענות לך לגבי כמה אחוזים היא תקבל על כל סעיף,אולם בודאי, שכל אירוע שהיא עברה וכל טיפול שהיא מקבלת יש לו הגדרות בספר תקנות נכים (מבחנים לקביעת דרגת נכות) http://www.center4all.com/BuildaGate4/portals/disable/imagesP/sub62/625369043.pps מלאו בצורה מסודרת את התביעה,תדאגו לצרף לתביעה, דף אחד לכל בעיה רפואית,בו תגדירו את האירוע/פגיעה מהם היא סובלת ואיליו תצרפו את המסמכים הרפואיים המתאימים. דאגו שלכל דף יהיו פרטיה המלאים=שם ות.ז. עם הכותרת תביעה לנכות כללית. העבירו לרופא המשפחה שימלא את חלקו בטופס. צלמו את כל המסמכים לפני העברתם לביטוח לאומי. רצוי למסור ידנית במח'(זאת יכול לעשות כל אחד מבני המשפחה עבורה)ולקבל חותמת נכנס. בהמשך,אמך תקבל זימון לוועדות רפואיות,לפי מספר הרופאים המקצועיים כמופיע בתביעה לנכות כללית. מאחלת לכם בהצלחה ואנו כאן לשאלות נוספות. בברכת החלמה מלאה לאימך. בברכה, אורנה.