צו ירושה

  • צו ירושה
    לילך | 21/02/2010 11:19

    אבי נפטר לפני כשבועיים, ללא צוואה. הבנתי שאמורים להוציא צו ירושה. איך אמורים לטפל בזה? מאיפה מתחילים? האם יש מגבלת זמן? אשמח גם להפניה היכן ניתן למצוא חומר על הנושא. תודה

    • צו ירושה
      גלובינסקי, המר, עו"ד | 21/02/2010 18:34

      בהיעדר צוואה יש לפנות להוצאת צו ירושה . אם האפוטרופוס הכללי לא מתערב ואין התנגדויות זה לוקח משהו כמו שלושה חודשים (כולל הפרסום בעיתונות). את יכולה לעשות את הפרוצדורה בעצמך (יש בטח טפסים באתר הרשם לעניני ירושה) או באמצעות עו"ד (שכר הטרחה לא גבוה במקרים הרגילים ועומד על משהו כמו 2,000 ש"ח (בתקווה שלא הרסתי, לעו"ד שגובים יותר...)). כעיקרון אין מגבלת זמן אבל כדאי להקדים ולבצע את העניין, כי מהר מאוד תגלי שאת צריכה את הצו הזה ואז, כאמור, תיאלצי לחכות מספר חודשים במקרה הרגיל.

    • צו ירושה - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 21/02/2010 19:20

      לילך שלום, ראשית הרשי לי להשתתף בצערך על מות אביך ושלא תדעי עוד צער. כדי להוציא צו ירושה יש למלא את הטפסים המתאימים, לצרף אליהם את המסמכים הנדרשים, לשלם את האגרות ולהגיש הכל למשרדי רשם הירושה, באיזור מגוריו של המנוח. את כל הטפסים וכל המידע תוכלי למצוא באתר של "רשם הירושה", באינטרנט. אין מגבלת המחייבת להגיש את הבקשה תוך זמן מסויים, אולם יש לזכור כי לוקח כחודשיים-שלושה עד שמקבלים את הצו ולכן אם פתאום זה יהיה דחוף ועדיין לא הגשתם את הבקשה - תהיו בבעיה. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה