הליכים בבית הדין הרבני - דיני משפחה

  • היכול בי"ד לפסוק בלי דיון באמתלאות מבוררות ל'מאיס'
    תום | 20/02/2010 02:12

    לפני 4 ימים שאלתי ועד כה לא ראיתי כאן תשובה לשאלתי - היכול בית-דין לא לשמוע טענות באמרו:לא נעסוק בעבר ? 17/02/2010 15:15 כבר שאלתי ושאלתי נדחקה לדף קודם בגלל שאלות חדשות יותר, בינתיים ללא תשובה. קודם לכן הטוען הרבני אושרי ועורך-הדין חשמונאי הסבירו שאישה התובעת גירושין עם טענות ('אמתלאות מבוררות') ל'מאיס עלי', עליה מוטל נטל-ההוכחה של העילות שהיא העלתה לחיוב הגט, כי "המוציא מחברו עליו הראיה". והנה בישיבת בית-הדין נאמר ע"י אב בית-הדין שהם אינם רוצים לבזבז זמן על ענייני-העבר, כלומר - לבדיקת אמיתותם של הדברים שהועלו כעילות לגט. די להם באמירתה המפורשת בבית-הדין של האישה, שאינה רוצה יותר להיות אשתו של בעלה ! לכן לא ניתן לבעל, שביקש שלום-בית עם אשתו שאותה הוא אוהב מאד, ושטען באופן כללי שטענותיה מופרכות ומנופחות לאין שעור, להציג את תשובותיו והסבריו לטענות שטענה האישה (בעצה ובסיוע בולט של נציגת ארגון פמיניסטי). כל שנתן לו להשמיע בבית-הדין היתה בקשתו לשלום-בית, על אף דבריה של האישה. הדיון נסתיים בלי שהבעל יכול לפרט את תגובתו לסעיפי כתב-התביעה לגט, ובלי שהאישה נדרשה להוכיח את טענותיה, ונאמר לצדדים שעליהם לחכות בבית להחלטת בית-הדין. מה ניתן לעשות לפני (!) שפסיקת-הדיינים מגיעה אל הבעל ואל אשתו, ושלא בדרך של ערעור על פסק-דין שכבר ניתן ? תום.

    • הליכים בבית הדין הרבני - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 20/02/2010 23:13

      תום שלום, לצערי שאלתך מורכבת מכדי שניתן יהיה להשיב עליה במסגרת זו. מתן תשובה על סמך השאלה בלבד (למרות הפירוט שבה) ללא עיון במלוא החומר המשפטי, יהיה בלתי ראוי ובלתי מקצועי. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

      • האם יכול בי"ד רבני לפסוק גירושין בלי לדון באמתלאות
        תום | 21/02/2010 09:13

        אנסח שוב בקצרה את עיקר-השאלה: האם רשאי ויכול בית-דין רבני לחייב את הבעל בגירושין, רק על סמך עצם-אמירתה של האישה שאינה רוצה יותר להיות אשתו, בלי לברר האם טענותיה כלפיו בכלל נכונות ומדוייקות עובדתית ? האם אין מקום לברר את טענותיה, ולדרוש ממנה להוכיח אותן, שמא הן מומצאות, מופרכות ו/או מנופחות ללא שיעור ע"י באת-כוח האישה שהיא נציגת ארגון פמינסטי, כטענת-הבעל ? (רק 2 דוגמאות "קטנות": 'מאיס עלי' ו'אינה רוצה להבעל ממנו', כאשר בפועל היא (!) עד לא מזמן יזמה יחסים אינטימיים איתו; "הוא אב מכה" כאשר כל הילדים - כולם בגירים - מכחישים, וכיו"ב). תום.

        • פסיקה ללא דיון הוכחות - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 21/02/2010 19:38

          תום שלום, בעיקרון כל עוד לא קויים הליך הוכחות, ויש מחלוקת עובדתית, מן הראוי היה לקיים חקירות של הצדדים השונים., אולם הערכאות השונות, הדנות בענייני משפחה, לא תמיד מקיימות זאת. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

          • הלכה ואין מורין כן ?
            תום | 22/02/2010 22:58

            אם העקרון הוא אמנם שצריך לדון בטענות שיש עליהן מחלוקת הן עובדתית והן פרשנית, אבל הלכה זאת אינה מקויימת, גם לדברי עו"ד חשמונאי, הלכה למעשה בערכאות השונות (בית-דין או בית-משפט למשפחה) - מה נותר לבעל-דין שהטענות נטענו כלפיו, אבל לא הוכחו, לעשות ? לצעוק כלפי שמיא "אין לי אחות" ולחכות לפסק-דין שעליו הוא יצטרך לערער לבית-הדין הרבני הגבוה או לבית-המשפט העליון לערעורים ? לבקש ביטול פסק-הדין מחמת אי-קיום ההליכים המחוייבים "בעקרון" ? כלומר: ישנה אמירה של בעל-דין אחד ואמירה הפוכה של בעל-הדין השני ובית-הדין מתרשם (על פי מה ? על פי טון-הדבור והלבוש ?) ופוסק ? האם אין בכך עוות-דין מובהק, 'פר אקסלנס' ? תום.