ויתור על עיזבון - דיני משפחה

  • צו ירושה וויתור על חתימה
    יעל | 19/02/2010 13:03

    אחיותיי ואני (לצערנו)חתמנו לפני כחמש שנים על וויתור החלק שלנו בירושה, עכשיו אימי מכרה את הנכס ומסתבר שעד עכשיו לא הוציה צו ירושה 1. האם החתימה שלנו לא תקפה כיוון שלא הוציאו צו ירושה מסודר2.האם יש משהו לעשות כדי לבטל אץ החתימה שלנותודה

    • ויתור על עיזבון - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 19/02/2010 18:20

      יעל שלום, יש לבחון היטב את הנסיבות, את המסמך עליו חתמתן, האם הייתן בגירות או קטינות וכו', כדי לדעת האם ניתן לשנות את המצב. רצוי להיוועץ בעו"ד המתמחה בתחום, ולהציג בפניו את כל המסמכים והנתונים. בברכת שבת שלום, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

    • לא ידוע לי, איך היא מכרה הנכס לפני צו ירושה
      ירוחמי | 20/02/2010 20:53

      בכל אופן,אם עדין לא הוצא צו הירושה,ניתן להתנגד לצו ירושה במידה והיא תגיש בקשה, ואז להתנגד.

      • שאלה נוספת לירחמי
        יעל | 21/02/2010 16:17

        איך נדע האם היא התחילה בתהליך של בקשת צו ירושה והאם פונים אליינו להשלמת התהליך

        • הודעות על צו ירושה מתפרסמים בעיתון
          ירוחמי | 21/02/2010 16:39

          בכל יום ד, מתפרסם בעיתון ידיעות, שמות המבקשים,ואת שמות המורישים. וניתן לבדוק זאת באתר של רשם הירושות.

          • בדיקה באתר העלתה
            יעל | 21/02/2010 19:50

            בדיקה באתר העלתה שיש בקשה לצו ירושה כולל מספר תיק וסוג הבקשה ללא תאריך הבקשה (הפטירה הייתה ב 05)האם זה אומר שיש צו ירושה ? האם אתה יכול לשלוח לי פרטים של עו"ד שיכול לסייע בעיניין במידה ויש לנו case תודה

            • תסתכלי טוב באתר,כתוב שם אם הוצא צו
              ירוחמי | 21/02/2010 22:11

              ובמידה ועדין לא הוצא הצו,את יכולה להתנגד.את גם יכולה לפנות טלפונית לרשם[למזכירות]ולשאול האם הוצא צו?