גירושין

  • גירושין ללא ילדים וללא רכוש משותף
    אלי | 18/02/2010 18:14

    רציתי לדעת מה הפרוצדורה שעליי לעשות כדי להתגרש, כשהגירושין בהסכמת שני בני הזוג, ואין לנו רכוש משותף או ילדים. אודה על תשובתכם..

    • גירושין
      עו"ד יהודית | 19/02/2010 14:33

      צריך לעשות הסכם קצר. בכל אופן, למרות שאין רכוש משותף ואין ילדים צריך להבהיר כמה דברים. לאחר שחתמתם על ההסכם, צריך לקבל מבית המשפט אישור ותוקף של פס"ד להסכם ויחד עם הכל לקבל מביה"ד החלטה לסידור גט. תוכלו לעשות הכל לבד אך אני מציעה שאת ההסכם בכל זאת עו"ד מהתחום יבדוק ויוודא שהכל כתוב וברור. עו"ד יכול ללוות אתכם בכל הדרך. בהצלחה

    • גירושין - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 19/02/2010 18:15

      אלי שלום, אם אין לכם כל רכוש משותף ומוסכם עליכם שכ"א יישאר עם הכספים שרשומים על שמו, תוכלו לפנות ישירות לבית הדין הרבני, לבקשם לאשר בפרוטוקול (חשוב מאוד) שאין לאף אחד מכם כל דרישה מהשני (כולל ויתור על כתובה ומזונות מצד האשה) ושכל אחד מכם יישאר הבעלים הבלעדי של רכוש / כספים הרשומים על שמו, ולבקש לקבוע לכם מועד לסידור הגט. בברכת שבת שלום, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה