לך לעו"ד

  • בעיה סבוכה מבקש עזרתכם האדיבה
    ר | 13/02/2010 04:08

    שלום רב אני נשוי מזה 2.5 שנים יש לי ילדה בת 2 ואישתי בהריון בחודש 4 במהלך כל נישואינו אישתי נהגה להתגרות בי לאיים בגירושים בכל וויכוח ניבלה את הפה קיללה והשפילה בחצי שנה האחרונים יחסינו הפכו בלתי אפשריים והגענו לייעוץ ואף אני לשיחות עם פסיכולוג עקב הפגיעה הריגשית מהתנהגותה היא טוענת שהיא לא רוצה להמשיך כי הוא לא עוזר ואני מסרב לחיות עמה ולאור הפצרותיה לתת לה גט ( ויש לי הוכחות כתובות) ביקשתי בכתב ממנה להשאר ולא לעזוב את הבית עד לאחר הלידה ולאחר מכן נבחן את המשך דרכנו המשותפת היא טוענת שאיננה יכולה להישאר בבית יחד איתי ועזבה את הבית וכעת אנו נמצאים לפני תהליך גירושין יש לי בית אותו רכשתי לפני 7 שנים בעצמי והוא רשום על שמי בטאבו היא רוצה חצי מהבית מזונות היא מבקשת סכומים בהסוואה שהיא דואגת לילדים כאשר בפועל יש רק ילדה אחת כרגע ומשכורתי הממוצעת בשנה האחרונה הינה 6500 /7000 נטו והיא רוצה 4000 שח איך אני מגן על עצמי מה אני אמור לעשות והאם אני רשאי לדרוש ממנה חלוקה מכספי קרנות ו או פנסיה שיש לה ויש לה .לגבי הסדרי ראיה אני מטורף על הבת שלי ויש ביננו אהבה עצומה ביקשתי הורות משותפת אך היא מערימה קשיים וטוענת שאיננה מעוניינת (כנראה בגלל שהמזונות מופחתים )היא טוענת שהיא רוצה לסיים את זה יפה אך בפועל מערימה קשיים ומפריזה בדרישותיה להערכתי מתוך נסיון לגרום לי להיות זה שיאבד רצון או סבלנות בבקשה עיזרו לי אני זקוק לעזרה מיקצועית בנושא בדחיפות תודה

    • לך לעו"ד
      לל | 13/02/2010 13:22

      תבחר עו"ד עליו קיבלת המלצה אישית! אישית! על הבית אתה לא מוותר - זה בית שלך, רכשת אותו מלפני הנישואין ואין עליו שיתןף אני מקווה שלא שילמת את המשכנתא מהקופה המשותפת.. ולא הראת כוונת שיתוף בקשר לבית בכל מקרה - מנישואין של שנתיים וחצי - היא לא תקבל מחצית מהדירה אתה יכול להלחם על משמורת משותפת, ואולי יהיה סיכוי, גם בלי הסכמתה.. אולי.. לגבי מזונות - על שני ילדים, בגילאים אלה, אתה תשלם בערך 4500.. במקרה הטוב (כולל מעון מדור וכו') אח"כ כשהילדים יגדלו, אתה תשלם קצת פחות.

    • ,תודה רבה על התגובה המהירה אבל ...!
      ר | 13/02/2010 14:00

      על משכורת ממוצעת של 6500 שח בחודש אני אמור לשלם 4500 ??? במקרה הטוב ????? ועם מה אני אמור לחיות ולאכול לקחת 2/3 או 50% מהשכר מהבעל ??? לא שיש לי בעיה לתת לילדים הבעיה שהאמא תהיה מאאאאאושרת וגם לגבי הקרנות פנסיה והקופות גמל שיש לה שם כסף והרבה האם אני זכאי לחצי מזה ???

      • תיק גירושין - דיני משפחה
        עו"ד מיקי חשמונאי | 13/02/2010 21:22

        שלום רב, תיק גירושין כולל מספר הליכים : משמורת, הסדרי ראיה, מזונות וחלוקת רכוש. אם הבית נרכש לפני הנישואים - אין לה זכויות בו (אלא אם שופץ ו/או שולמה עבורו משכנתא במהלך הנישואין - שאז יתכן שביהמ"ש יקבע כי היא זכאית להחזר חלקה היחסי בהוצאות). בנוסף ברכוש - מאזנים את כל הזכויות, של כל אחד מהצדדים, אשר נצברו בתקופת הנישואין (כולל קופות, פנסיה וכו'). לגבי הילדים - סביר שביהמ"ש ימנה פקידת סעד, לבדוק מהי טובת הילד/ים ביחס למשמורת והסדרי הראיה. לגבי המזונות - המינימום הוא 1250 ש"ח + החלק היחסי בהוצאות המדור, וזאת ללא קשר להכנסתך. אם היא גבוהה - המזונות גבוהים מזה. מומלץ מאוד כי תפנה ליעוץ משפטי אצל עו"ד המתמחה בתחום דיני משפחה. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה