מזונות רטרואקטיבית

  • שאלה מקצועית
    עו"ד יוגי | 12/02/2010 18:30

    אשה חתמה על הסכם ממון לפיו שניים מילדיה יימצאו במשמורתה וילד שלישי (הגדול) יימצא במשמורת הבעל (גרוש לעתיד). עתה שנים אחרי מגיעה אלי האשה וטוענת כי כל השנים בפועל גם הילד הגדול נמצא במשמורתה. כמובן שעלי להגיש תביעת משמורת על הילד הבגיר במקביל לתביעת מזונות, אולם שאלתי היא האם קיימת דרך לתבוע משמורת רטרואקטיבית (שהרי ניתן יהיה להוכיח זאת) וכפועל יוצא מזונות רטרואקטיביים על ילד זה. אודה על תשובותיכם

    • מזונות רטרואקטיבית
      עו"ד יהודית | 12/02/2010 21:57

      אין לתבוע מזונות רטרואקטיבית אלא האשה תקבל מזונות מיום הגשת התביעה. יתכן במסגרת תביעת המזונות לבקש החזר הוצאות כלשהן שהיו עבור אותו ילד על התקופה שהתגורר הילד אצלה ולא אצל הגרוש שלה. כדאי לנסות - לא בטוח שתקבל.

    • מזונות רטרואקטיביים - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 13/02/2010 21:11

      עו"ד יוגי שלום, אם הילד כבר בגיר, אין כמובן צורך להגיש תביעת משמורת, וממילא האם אינה יכולה לתבוע בשם בגיר, אלא עליו לתבוע בעצמו. לגבי המזונות - אם הוא עדיין קטין - יש לתבוע משמורת + מזונות, עבור הילד וכן החזר הוצאות לאם. אם הוא בגיר - עליו להגיש בשם עצמו תביעת למזונות בתקופת הצבא .(אם הוא אמור להתגייס) + תביעת החזר הוצאות בשם האם. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה