הסדרי ראיה

  • אי קיום הסדרי ראיה
    קרן | 12/02/2010 12:31

    אני גרושה שנה וחצי, בתי בת 6.5. לפי הסכם גירושין, משמורת אצלי, אפוטרופוסות משותפת. הסדרי ראיה פעמיים בשבוע ללא לינה וכל סופ"ש שני מסיום לימודים בשישי ועד חזרתה ללימודים ביום א'. האב עושה מה שנוח לו, הרבה פעמים רואה אותה רק פעם בשבוע ומחזיר אותה במוצ"ש. מה אני יכולה לעשות?

    • הסדרי ראיה
      עו"ד יהודית | 12/02/2010 22:23

      הסכם הגירושין קיבל תוקף של פס"ד. האמת שקשה מאד לאכוף ביצוע של פס"ד בנושא הסדרי ראיה. תוכלי להגיש בקשה לאכיפת פס"ד (אז יגידו לו נו נו נו) או תביעה לביזיון בית המשפט כי האב לא מקיים הסדרי הראייה ויקבל קנס כספי והוצאות משפט שיכאב לו בכיס אך לא מבטיח קיום הסדרי הראיה בעתיד. אולי תנסי לפעול בדרך פסיכולוגית שהילדה תתקשר ותבקש מאבא שלה שהיא רוצה לראות אותו ועם הזמן שיתרגל לעמוד ללו"ז הביקורים. בהצלחה.

      • תודה
        קרן | 12/02/2010 22:36

        האם אני יכולה להגיש תביעות אלה לבדי ואם כן איך ומה עושים או שאני חייבת ייצוג של עו"ד?

        • אי קיום הסדרי ראיה כסדרם - דיני משפחה
          עו"ד מיקי חשמונאי | 13/02/2010 20:54

          קרן שלום, הדרכים להתמודד עם קיום לא סדיר של הסדרי ראיה הן - הגשת בקשה להגדלת מזוונת בגין צמצום הביקורים אצל האב, הגורם להגדלת ההוצאות שלך (יתכן שלא תתקבל בקלות שכן חלק מהביקורים מתקיימים) או לחילופין - להגיש לביהמ"ש בקשה לחייבו בעלות שמרטף, בגין כל שעת ביקור שהחסיר, כך שהחיוב נגדו יהיה בהתאם לשעות שהחסיר. בברכת שבוע טוב, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

    • תביעה
      עו"ד יהודית שמיר | 15/02/2010 10:53

      בכל דרך שתמצאי לנכון לפעול רצוי שתעזרי בעו"ד. בהצלחה.