התייחסות

  • זכויות בני-דחוף
    ויקי | 11/02/2010 09:54

    שלום אני חד הורית,בני בן 7 וחצי.אבא שלו משלם מזונות מינימליים 1300 ש"ח. יש יכולת כלכלית האב גר עם אמא שלו בדירת 5 חדרים מפוארת בגבעתיים. אני רוצה פרט להגדלת מזונות לתבוע עבור בני זכויות על הדירה של הסבתא ואב-בני.יש עוד 2 אחים לאבא.מה עליי לעשות בקצרה,ומה זכויות בני כנכד מבחינת הרכוש במצב כזה? תודות

    • התייחסות
      איציק {} | 11/02/2010 10:41

      שלום רב, אם הבית בו מדובר, בבעלות אם אבי בנך, אין לבנך {נכדה} כל חלק בבית, אלא אם כן היא תצווה לו חלק לאחר מותה. או לחילופין, אם תלך לעולמה ולא תשאיר צוואה ואבי בנך יילך לעולמו בטרם מתן צו ירושה לחלקו בבית מול אחיו, יכול בנך לטעון לחלקו של אביו מירושת אימו, זאת בתנאי וגם הוא {אביו} לא השאיר צוואה. מכאן, את לא יכולה לתבוע את הבית או חלקו לבנך {או הוא בעצמו מגיל 18} כשהוא בכלל שייך לאדם אחר. זאת ללא קשר לכך שלבנך קיימת זכות בכל ירושה שאביו ישאיר לאחר מותו, אלא אם כן נישל אותו בצוואתו. בברכת חיים !

    • הגדלת מזונות
      עו"ד יהודית | 11/02/2010 15:05

      את יכולה לבקש הגדלת מזונות בתנאי שהוכחת שיכולתו הכלכלית גדלה מאז נקבעו סך המזונות. לגבי דירת אמו בה מתגורר האב, צריך לבדוק בטאבו על שם מי הדירה. אם היא רשומה רק על שם האמא שלו אז בנך לא זכאי אלא אביו זכאי לרשת. אם הדירה בחלקה רשומה על שם האב - אז בנך יוכל לרשת את אביו וזה יעזור להוכיח שיש לו רכוש בתביעה להגדלת מזונות. בכל מקרה אני מציעה לך להעיזר בעו"ד לשם הגשת תביעה להגדלת מזונות כי צריך להכין טוב טוב את התביעה אחרת ...

    • זכויות בן-נכד- דיני משפחה
      עו"ד מיקי שיפמן | 11/02/2010 23:22

      שלום רב באשר למזונות הרי שזכותך לתבוע והילד יקבל את המגיע לו ע"פ הדין. באשר לזכויות ברכוש הסבתא הרי שאין מדובר בזכויות המוקנות לבן אלא מדובר בזכויות שהאב עשוי לקבל לאחר שהסבתא תלך לעולמה. בברכה, מיקי שיפמן, עו"ד ומגשר