פירוד מידועה בציבור - דיני משפחה

  • פרידה
    עודד | 10/02/2010 23:05

    שלום רב. אני חי כעשר שנים ללא נישואין וללא הסכם כלשהו עם בת זוגתי ויש לנו שני ילדים והחלטנו להיפרד ויש לי כמה שאלות 1. מהם גובה המזונות שעליי לשלם לילדים באים המשכורת שלי היא כ7000 ש"ח נטו 2. ברשותנו דירה משותפת שיש לנו משכנתא ואני החלטתי לוותר על חלקי האם עליי להמשיך לשלם את המשכנתא או לא . 3. האם עליי להשתתף בכיסוי המינוס שיש לנו בחשבון הבנק המשותף שלנו. 4. האם עליי להשתתתף בתשלומי הצהרונים והחוגים לילדים. תודה.

    • פירוד מידועה בציבור - דיני משפחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 11/02/2010 00:13

      עודד שלום, 1. גובה המזונות תלוי בהסכמה או בהחלטת ביהמ"ש. המינימום הוא 1250 לילד + החלק היחסי (40% לשני ילדים) בהוצאות המדור. ניתן לקחת בחשבון, לשם הקטנת המזונות, את העובדה שאתה מוותר לה על חלקך בדירה. 2. לא. אם הדירה תעבור לשמה, היא תהיה אחראית על המשך תשלום המשכנתא. 3. כן, אלא אם כן תחליטו שהחלק שלך בחוב, יקוזז מול הסכום עליו ויתרת כשנתת לה את הדירה. 4. כן, במחצית. בברכה, מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת מנהלת פורום דיני משפחה

    • ידוע בציבור
      עו"ד יהודית | 11/02/2010 14:47

      גובה המזונות המינימלי שקובע היום בית המשפט עבור 2 ילדים הוא 3000 ש"ח לחודש +מחצית הוצאות נילוות כגון הוצאות בריאות שלא ניתנות ע"י הקופה (פסיכולוג, מדרסים, פלטה וכ'), הוצאות חינוך כגון שעורי עזר, חוג שני ועוד). עניין המדור שכולל שכ"ד או משכנתא והוצ' אחזקת המדור יתכן במקרה שלך שויתרת על המדור יחול עליך רק החלק של האחזקה. משכנתא - לא תצטרך לשלם אם הדירה עוברת בטאבו לשמה. אם הדירה נשארת משותפת עליך להמשיך לשלם מחצית המכנתא. כיסוי המינוס - אם המינוס הוא משותף אז תשלם מצית המינוס ואם המינוס נגרם רק על ידיך תכסה את כל המינוס. לאחר כיסוי המינוס רצוי להעביר את החשבון המשותף לשם אחד מכם או לסגור את החשבון המשותף. צהרונים - עד גיל 6 תשלום מלא על ידי האב. אחרי גיל 6 חצי חצי. חוג ראשון כלול במזונות. חוג שני או חוג יקר במיוחד - חצי חצי בהסכמת הצדדים. בכל מקרה עליך להתיעץ עם עו"ד ולעשות הסכם מסודר ומסוגנן היטב שלא יעורר ספק בהמשך שאז מתחילים הליכים משפטיים ארוכים ויקרים.